Arama

Ares

Güncelleme: 14 Temmuz 2015 Gösterim: 20.011 Cevap: 5
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008       Mesaj #1
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Ares (Mars) (Ares (Mars) Kimdir? - Ares (Mars) Hakkında)

Sponsorlu Bağlantılar
Baş Tanrı Zeus ile Hera'nın oğlu olan Ares, savaş tanrısıdır. Ares insanların birbirlerine girmesini, dereler gibi kan akmasını çok severdi. Bu yüzden insanların kalplerine kin ve nefret sokardı. Kör bir cesarete ve olağanüsrü bir kuvvete sahip olduğundan kavgalara korkunç naralar atarak girer, kılıcını sağa sola savurur, durmadan adam öldürürdü. Kana susayan bir tanrı olduğundan geçtiği yerlere ölüm ve feleket saçardı. Bu yüzden insanlar savaş tanrısını hiç sevmezlerdi. Onu tek seven millet savaşçı olan romalılardı. Ares'e büyük önem verirler savaşa yada yağmaya gittiklerinde Ares'ten yardım isterlerdi.

Ares'in en büyük düşmanı Athena idi. Zeka tanrıçası da tıpkı kendisi gibi savaşmaktan hoşlanırdı ancak Athena hak ve hukuk için çarpışır kan dökmektense zekasını kullanmayı yeğlerdi. O sorunları önce kafasını kullanarak çözmeye çalışır eğer başarılı olamazsa savaşa girerdi. Hak uğruna, büyük bir amaç için savaşan savaşçıların koruyucusu olduğundan barbarlarla birlikte çatışmaya giren Ares ile sık sık çarpışırlar, birbilerine zıt düşerlerdi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
30 Ekim 2008       Mesaj #2
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
MARS, Romahlar'ca Yunan mitolojisindeki Ares'le özdeşleştirilen savaş tanrısıdır. Roma mitolojisinde Mars'a ilişkin efsaneler, Ares'in efsanelerinden alınmıştır. Mars, savaş tanrısı olmaktan başka, tarım ürünlerinin ve hayvan­ların da koruyucusuydu. İlkbaharın ve savaş mevsiminin başlangıcı sayılan Eski Roma takviminde ilk ay olan mart, ona adanmıştı.

Sponsorlu Bağlantılar
Bir öyküye göre Mars, Eski Yunanlılar'ın Afrodit, Romalılar'ın Venüs adını verdiği aşk ve güzellik tanrıçasına âşık oldu. Bir halk efsanesi kahramanı, ölümlüyle ölümsüz arası bir varlık olan Eros onların oğluydu (bak. Eros İle Psykhe).

Roma'da Mars'ın onuruna şenlikler yapılır, yarışmalar düzenlenirdi. Roma imparatorla­rından Augustus Caesar, Jül Sezar'ın katille­rini yenilgiye uğrattıktan sonra aynı zamanda öç duygusunu simgeleyen Mars için iki tapı­nak yaptırmıştı (bak.! augustus Caesar).

Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
14 Mayıs 2011       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ares ya da Aris

Yunan mitolojisinde savaş tanrısı.

Zeus ve Hera'nın oğlu olan Ares'e, Romalılar Mars adını vermişlerdir. Ares, savunma savaşını simgeleyen Tanrıça Athena'nın tersine, saldırgan savaşı simgelerdi. Her zaman bir zırh giyer ve silâhlarını yanında taşırdı. Yardımcıları Deimos, Phobos, Eris ve Enyo, en sevdiği hayvanları ise köpek ve akbabaydı. Amazonların babası sayılan Ares, savaş tanrısı olmasına karşın, kimi zaman da yenik düşmüştür. Herkül tarafından iki kez, Diomedes tarafından da Troya Savaşı'nda bozguna uğratılmıştır. Ares ve Afrodit, Kadmos ile evlenen Harmonia'nın anne ve babasıydılar. Kadmos'un Thebai'yi kurarken öldürdüğü canavar, diğer birçok canavarlar gibi, Ares'in oğluydu.

MsXLabs & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
31 Ocak 2012       Mesaj #4
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Ares (Mars)

Zeus ile Hera'nın oğludur. Bir başka adı Enyalios'tur. Kanlı ve acımasız savaşların tanrısıdır. Tanrılar tarafından hiç sevilmez, insanlar ise Ares'ten çok korkarlar. Savaş tanrısı Ares, Yunanistan'dan çok Mars adıyla İtalya'da saygı görmüştür. Ares, Homeros'un İlyada'sında kaba kuvvetin simgesidir. Azgın, çılgın, uğursuz olarak nitelendirilen Ares destanlarda insanların başbelası olumsuz bir varlıktır. Hera ve Zeus oğullarına yüz vermez, ondan hoşlanmazlar.

Ares tanrıça Aphrodite'nin sevgilisidir.Bu beraberliklerinden Phobos (bozgun), Deimos (korku) ve Harmonia (uyum) doğmuştur. Phobos ve Deimos devamlı babalarına eşlik etmiştir. Çoğu kere Enyo ve Eris de Ares'e eşlik etmiştir. Ares'in en büyük çekişmesi kardeşi Athena'yladır. Destanlarda Ares, körü körüne kanlı savaşların temsilcisi olarak, aklın yönettiği savaşı simgeleyen Athena'yla çatışır. Bu çekişme her zaman Athena'nın lehine sonuçlanır.

Ares'in adına pek çok efsanede rastlanır.Odysseia'da karısı Aphrodite'nin Ares'le birlikte olduğunu öğrenen Hephaistos ağdan bir tuzak hazırlayarak onları yakalar. Ares hiç bir şiddet göstermeden oradan ayrılır ve memleketi olan Trakya'ya döner. Ares'in kızları olan Amazonlar'da buradan yayılmışlardır. Atina'da adam öldürenler ve dini suç işleyenler Aeropagos yani Ares Tepesi olarak isimlendirilen bir tepede yargılanırdı.

Enyo; kaynakların büyük bölümünde Ares'in kızı olarak geçen savaş tanrıçası.Homeros. Enyo'yu iller yıkan bir tanrıça olarak tanımlar. Eris; kavga tanrıçasıdır.Gece tanrıçası Nyks'in kızıdır.Üç güzeller yarışmasında çok önemli bir rol oynar.Tanrılar arasında hiç sevilmeyen ve sürekli tatsızlık çıkardığı için şölenlere davet edilmeyen Eris yine böyle bir törene, Peleus'la Thetis'in düğününe davet edilmez.Bunun üzerine, üzerinde en güzele yazılı altın bir elma gönderir.Bu olay giderek büyür ve Troya savaşına yol açar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
theMira
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
7 Haziran 2012       Mesaj #5
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Ares
Zeus ve Hera'nın oğulları olan Ares, kanlı ve acımasız savaşların tanrısıdır.

İntikamcı, azgın ve lanet biri olarak bilinir. Kaba kuvvetin temsilcisidir.Efsanelerde, insanların çok korktuğu, baş belası bir varlık olarak tasvir edilir.Arası sadece insanlarla kötü değildir. Tanrılar tarafından da hiç sevilmez.Ares kan dökmekten ve şiddetten büyük zevk alır. Yalnızca kendisine çok sayıda çocuk doğuran Afrodit tarafından sevilir.Ares'in en büyük çekişmesi kardeşi Athena'yladır.Simge olarak mızrağı kullanan Ares, akbabayı ve köpeği kutsal kabul eder.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
In science we trust.
runeşya - avatarı
runeşya
Ziyaretçi
14 Temmuz 2015       Mesaj #6
runeşya - avatarı
Ziyaretçi
Savaş tanrısı Ares, oğullarıyla şiddet, korku salar; iç ayaklanmalar çıkarıp huzursuzluk yarattığı için tanrılar ve insanlar tarafından sevilmezdi. Zeus, Hera'dan olan oğlu olmasına rağmen onu sevmezdi. Trakya'da, Karadeniz'in bazı yerlerinde tapılırdı. Afrodit'in sevgilisidir. Afrodit'ten üç oğlu vardır. En çok bilinen Eros; aşk, Phomos; korku, Deimos; dehşet ifade ederdi. Ares'in ve oğullarının zulmünden usanan tanrılar Ares'e savaş açtılar. Savaşı Ares kazandı. Zeus'u yerinden etmedi. Karşılığında Olympos'a yerleşti. Barış tanrısı Athena'yla sürekli yarış halindedir.
Sık sık gülünç durumlara düşer. Poseidon'un oğulları, ikiz devler; Ephialtes ve Otus, Olympos'a saldırırlar. Bunları halletmekle görevlendirilen Ares'in göğsüne devlerin fırlattığı kaya denk gelir. Bayılan Ares'i, devler küpün içine zincirlerler. Ölmek üzereyken Hermes (haberci tanrı) kurtarır.
Bir efsaneye göre Ares'in kızı Alpikke derede yıkanırken Poseidon'un oğlu Halirhotios taciz eder. Ares onu öldürür.
Tanrıların huzurunda kendini savunur haklı bulunur. İlk jüri toplandığı için önemlidir.

Benzer Konular

27 Aralık 2014 / Ben101 Soru-Cevap
24 Eylül 2013 / carmine Soru-Cevap
 Ares
19 Aralık 2007 / Misafir Hayali Karakterler