Arama

Lucifer

Güncelleme: 24 Ağustos 2016 Gösterim: 11.890 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Lucifer
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Lucifer Hristiyan inanışında genellikle Şeytanı tasvir etmek için kullanılan isimdir. Ayrıca Şeytanın oğlu olarakta bilinir. Bu kullanım İncilde (Isaiah 14:3-20) cennetten atıldığından bahsedilen ve "Gün Yıldızı" yada "Sabah Yıldızı" olarak bahsedilen meleğin Latincedeki adıdır. Aynı Latince kelime İncilde (Peter 1:19) Şeytanla hiç alakası olmayan bir yerde de yer almaktadır. Bu ve bunun gibi birçok çeviride "Gün Yıldızı" kelimesi yerine direk Latince Lucifer kelimesi kullanılmaya başlandı ve bu nedenle bu kelime Şeytanı tasvir etmek için kullanıldı.
Latincede "Lucifer" kelimesi "Işık Getiren" (lux, lucis, "ışık", ve ferre, "getirmek") anlamına gelmektedir ve "Sabah Yıldızı"na (Venüs) verilen isimdir.
İncilden Ezekiel 28:11-19: "..güzellerin ve bilgelerin en mükemmeliydin. Eden'de, Tanrı'nın bahçesindeydin. Giysilerin hep güzel taşlarla –yakut, zümrüt, aytaşı, beril, onix, safir, turkuazla- ve altın işlemelerle süslüydü. Bunlar sana sen yaratıldığın gün verildi. Seni kudretinle ve gücünle bekçim yaptım. Tanrının kutsal dağına gidebiliyor ve ateş tarlalarında yürüyebiliyordun. Yaptıklarından tamamen muaf tutulurdun ta ki için kötülükle dolana dek. Bu varlık içinde bile daha büyük şiddet yarattın ve günahkar oldun. Seni tanrının dağından men ettim ve seni bekçilik ettiğin ateş tarlalarından sürgün ettim. Güzelliğin yüzünden için kibirle doldu ve bilgeliğini kendi ünün için harcadın. Seni içine hapsettiğim ateşle beraber dünyaya attım. Seni takip edenlerle beraber sonunuz ateşler içinde küle dönecek. Çok feci bir sona geldin."
Daha sonra kibrine ve hırsına yenik düştü Tanrının yarattığı ve kendinden daha güçsüz olan insan oğluna itaat etmeyeceğini söyledi, Tanrılığa özendi. Lanetlendi ve Cennet Bahçelerinden kovuldu. Hikayeye göre Lucifer'in kovulduktan sonra atıldığı yer Afrika olmuştur. Birçok Hristiyan ordaki bunca açlık, savaş ve ölümü buna bağlarlar.


İbrahimi mitoloji

perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
24 Ağustos 2016       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Mitolojide şeytanın ilk ismidir LUCİFER.Tanrı ışıktan bir melek yaratır ve bu melek diğer
meleklerden daha güçlü ve kudretlidir.Tanrı onu özenerek yaratır ve çok sever.İsminede
Sponsorlu Bağlantılar
Lucifer der.Lucifer ışığı simgeler ,diğer meleklerden daha kudretli ve tanrının en sevdiği melektir lucifer .Fakat bir gün tanrı insanı yaratır ,tanrı insana kendisinin
özelliği olan yaratma gücünü verir ve insanı özenerek yaratır .Lucifer buna çok kızar ve
kıskanır ,tanrının huzuruna çıkar ve sorar; Neden insanı benden daha özenerek yarattın ? Tanrı buna kızar ,Luciferde tanrıya karşı cıkar ve onun yarattığı insanı tanımayacağını söyler. Tanrı o an Lucifer'in ışığını alır ve karanlığa gömülür lucifer, daha sonrada
huzurundan kovar lucifer'i. O andan itibaren lucifer kötü bir melek olmuştur ve siyaha bürünmüştür.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.