Arama

Şıklık Detaylarda Saklı

Güncelleme: 8 Haziran 2016 Gösterim: 30.712 Cevap: 8
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi

Şıklık aksesuarda gizli

;

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  aksesuar.jpg
Gösterim: 351
Boyut:  16.9 KB
Aksesuarlar, şıklığınızda kesinlikle söz sahibi. Kendini "moda gurusu" ilan etmiş birinin bile, yanlış aksesuar seçimiyle bir moda kurbanına dönüşebileceği düşünülürse, bu konuda doğru adımlar atmak şart.

Son birkaç sezondur modaya ağırlığını koyan aksesuarlar, "kişisel" bir tarz ortaya koymanızda belirleyici rol oynuyor. Aksesuar kullanmanın belirli kuralları yok. Sizden, kendinizi hangi tarza yakın buluyorsanız o yönde karar vermeniz bekleniyor. Sezon modasında öne çıkan parçalarda en sade kıyafetin bile havasını değiştirebilirsiniz. Kaldı ki, daha iddialı bir görünüm ortaya koymak istiyorsanız daha şanslısınız!

Sonbahar-Kış sezonunda Prada, Fendi, Marc Jacobs, Chloe, Miu Miu, Dolce&Gabbana, Dior gibi aksesuar koleksiyonlarıyla bir tutku yaratan dünyaca ünlü markalar, modanın yönünü belirliyor.

Sezonda, platform ve dolgu topuklu ayakkabı, çizme ve botlar, büyük, valiz tipi çantalar, uzun ve gösterişli kolyeler, yün bereler, kadife ve yumuşak deri kalın kemerler, Mary Jane tarzı, yuvarlak burunlu nostaljik ayakkabılar, bizleri 70'lerin görkemli dönemlerine götüren iri küpeler, kalın tokalı, vintage görünümlü kemerler, yine sivri burunlu, uzun topuklu stiletto'lar, yarım botlar, deri eldivenler çok moda.

Vintage yine moda

Aksesuar modasında modernize edilmiş, nostaljik görünümlü materyaller öne çıkıyor. Vintage görünümlü tüm bu detaylar arasında, dore ve kadife birlikteliği, eskitilmiş deriler, iri tokalar retro elbiseler, renkli ve uzun trikolar, grafik desenli bluzlar ve dar kesimli denim pantolonlarla kombine ediliyor. Yine modern tarzlara eşlik eden aksesuarlar arasında yüksek topuklu ayakkabılar, kapitone çantalar, kaşkoller, fötr angora şapkalar, deri eldivenler, altın rengi kolye ve küpeler var.

Sokak modasını takip eden herkes için detaylar önemli. Renkli atkılar, iri tokalı veya zincirli kemerler, kısa botlar, spor ayakkabı, bere ve şapkalarla tamamlayabileceğiniz bu tarz, yaratıcılığınızı ortaya koymak için sizleri özgür bırakıyor. Accessories, Coquet, Claire's, Yargıcı Accesoires, Kokosh, Agahta, Mudo Accessories, So Chic gibi en moda parçaları bulabileceğiniz bu mağazalar, moda konusunda kendinizi gösterebilmeniz için iyi bir fırsat!
Son düzenleyen kompetankedi; 8 Haziran 2016 00:23
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Haziran 2007       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Marks & Spencer ile Sahillere Şıklık Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar
2007 yazında da birbirinden şık, göz kamaştırıcı modelleri, her zevke yaşa hitap eden, cıvıl cıvıl renkleriyle Marks & Spencer bayanların ilk tercihi olmayı sürdürüyor.

Bu sezon Marks & Spencer, marine esintisini bütün koleksyonlarına taşıyor. Özellikle mayo ve bikinilerde lacivert-mavi ve beyazın göz alıcı tonları deniz esintisini içimize taşıyor. Beyazın saflığı ve ferahlığı, lacıvertin al benisi, mavinin verdigi huzur birbirinden güzel modellerle birleşen pareo ve tuniklerle bayanların şıklığına şıklık katacak.

Yazın renkleri sadece lacivert, mavi ve beyazla kalmıyor. Yazın içimizi kıpır kıpır eden çiçekleri, yeşillikleri, beyaz kumları da Marks & Spencer koleksiyonunun renk oluşumunu etkiledi. Yeşilin, kahve ve krem renginin eşsiz uyumunu, çiçeklerin getirdiği canlılığı, pembenin büyüsünü hissettirecek muhteşem bir koleksiyon sizleri bekliyor.

Bu yaz kendinizi birbirinden güzel mayo, bikini, mayokini ve plaj kıyafetleriyle her zamankinden daha rahat ve şık hissedeceksiniz. Marks & Spencer şıklığın yanında ürünlerinin rahat kullanımına da büyük önem veriyor. Sahil modasının günlük yaşama taşınmasında büyük rol oynayan ve yarı transparan ketenden tasarlanan üstler ve tiril tiril pantolonlar, mistik bir hava yaratırken, özgürce hareket etmenin rahatlığını sizlere sunuyor.

Deniz kenarındaki şıklığını aynı zamanda farklı aksesuvarlar ile de farklılaştırabilirsiniz. Rengarenk pareolar, tunikler, cıvıl cıvıl şort ve etekler plajlarda Marks & Spencer şıklığını bir kez daha ortaya koyacak. Bu muhteşem görüntüyü tamamlayacak, bu yazın vazgeçilmezleri rengarenk hasır şapkalar, plaj çantaları ve pullu terlikler bu sezon yine Marks & Spencer’da parlayacak.


A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
21 Ocak 2008       Mesaj #3
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Bayanlar İçin Doğru Giyinmenin ve Şık Görünmenin Püf Noktaları..


Kısa boy, dar omuzlar, geniş kalçalar...Herkesin bir kusuru var! Önemli olan bunları gizlemenin yolunu bilmek.

KISA BOYLUYSANIZ...

Pantolon:
Eğer vücudunuzun üst kısmını uzun göstermek istiyorsanız düşük belli pantolonlar tercih etmelisiniz. Bacaklarınızı olduğundan uzun göstermek için ise yüksek belli ve düz inen pantolonlar seçin. Kontrast renklerden ve iri desenlerden kaçının. Canlı renkleri üstünüzle aynı tonlarda olmak kaydıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz.



Ceket ve gömlek: Fazla uzun veya belde biten kısa ceketlerden kaçının. Bele oturan ve kalça hizasında kalan modeller seçin. Düşük belli bir pantolon giymek istiyorsanız üzerine saçaklı, püsküllü veya payetli bir gömlek kullanabilirsiniz. Altla üst arasında renk kontrastları yapmayın, illa bir kontrast yapmak istiyorsanız, kumaş türü kontrastları uygulayın: ipek bir elbise üzerine jean ceket gibi.

Elbise: Tek renk ve düz kesim elbiseler silueti daha uzun gösterir. Ayrıca Estetiksı ve seksi kesimleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Etek boyu baldırların ortasına hatta topukların hemen üstüne kadar inebilir.

ŞİŞMANSANIZ...

Pantolon: Pantolonlarınızı mümkün olduğunca krep gibi dökümlü kumaşlardan seçin.

Üst: Özellikle pantolon üzerine, bacaklarınızın üst kısmına dek inen uzun tunikler giyin. Göz alıcı, dikkat çekici büyük desenler yerine tek renk ve koyu tonları tercih edin. Dekolte kullanmaktan kaçınmayın ama kalın ve belinizi saran kemerlerden Kaçının!


Ceket: Dökümlü kumaşlardan olanları tercih edin; mümkünse önünü iliklemeden giyin. Ceketlerinizde büyük vatkalar yerine daha küçük, omuzlarınızı hafifçe yükseltecek vatkalar kullanın.

Elbise - etek: Asla vücudunuzu sarmamalı: streç kumaşlara veda edin! Vücuda yapışmayan, uçuşan kumaşlar idealdir. Renk olarak daha çok tek renk ve koyu tonlar kullanın. Emprime seviyorsanız minik desenlileri tercih edin. Etek boyu baldırlarınızın hemen altına dek inmeli; daha uzun boylar da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

GENİŞ KALÇALIYSANIZ...

Pantolon:
Geniş pantolonlarla kalçalarınızı kamufle etmeye çalışmayın. Dökümlü kumaştan dikilmiş, düz kesim pantolonlar giyin. Her zaman koyu ve tek renk tercih edin. Asla ve asla tayt giymeyin!

Üst: Üstünüz ince ve kalçalarınız genişse, vücudunuzdaki bu farkı yok etmeniz gerekiyor. O halde, dikkati vücudunuzun üst kısmına çekecek tarzda gömlek, kazak, tişört vb. giymekte tereddüt etmeyin. Çiçekler, geometrik şekiller, karışık renkler, hatta büyük aksesuarlar kullanın, minik dekolteler uygulayın. Göz ve dudak makyajına ağırlık verin.

Elbise - etek: Eteklerinizde dökümlü kumaş ve nötr renkler (siyah, gri, bej gibi) kullanın. Verev kesim ve büzgülü modellerden kesinlikle kaçının. Bel oyuğu kalçanın hemen üzerinden başlayan kesimler tercih edin. Elbisede dikkat etmeniz gereken nokta, göğüslerinizi belirginleştirmek, kalçanızı ise saklamaktır. En doğru model, bel hattı olan ama bele fazla oturmayan, kalça yuvarlağını çıkarmayan düz kesimlerdir. Diz altı etek boyu en ideal olandır.

BOYUN DEKOLTESİ
Boynunuz uzunsa, her tarzı uygulayabilirsiniz. Özellikle, yuvarlak açılmış dekolteler ve boyna bağlanmış küçük bir fular çok hoş duracaktır.

Boynunuz kısaysa, “V” yakalı bluzlar veya “V” açılmış dekolteler tercih edin; boynunuz daha uzun görünecektir. Fular kullanmamaya çalışın; boynunuzu iyice kısaltıp omuzlarınıza gömülmüş gibi gösterir. Bunun yerine omuzlarınıza bir şal alın; böylece “V” dekolteniz de kapanmamış olacaktır.


OMUZ DEKOLTESİ
Omuzlarınız kareyse, asimetrik omuz dekolteli veya kolsuz kıyafetler seçin.

Omuzlarınız yuvarlaksa, ince askılı giysiler sizin için idealdir.

Omuzlarınız düşük ve darsa, reglan kollu kıyafetler giymeyin. Omuz başlarını ortaya çıkaran, derin kol oyuğu olan giysiler omuzları daha geniş gösterir.


AYAKKABI SEÇİMİ
Topukta esas, kıyafetin etek uzunluğudur. Diz ve diz altı hizasındaki bir etek uzunluğuyla 7 cm.den uzun bir topuk giyilebilir. Mini bir etekle daha alçak topuk kullanmak gerekir.

Şişmansanız, vücudunuzla oransızlık yaratmamak için yüksek topuktan kaçının, orta boy topuk idealdir.

Kısa boyluysanız, yüksek ve ince topuk vücudunuzda dengesizlik yaratır, eğri ve kambur bir görünüm verir. 5-6 cm.lik bir yükseklik yeterlidir.

Uzun boyluysanız, yine de çok düz ayakkabılar seçmeyin. Az da olsa biraz topuk siluetinize çekicilik katacaktır.


TEN VE SAÇINIZA En Uygun Renkler

BUĞDAY TEN-SARI SAÇ

En uygun renkler
Toz pembe, bebek mavisi, gri-mavi, lila, açık mor, açık yeşil ve nane yeşili

Kaçının!
Elektrik mavisi ve koyu kırmızı yüzünüze yakın kullanmanız halinde çok sert bir etki yaratır.


AÇIK TEN-SARI SAÇ
En uygun renkler
Toz pembe, bebek mavisi, gri-mavi, lila, açık mor, açık yeşil ve nane yeşili.
Kaçının!
Elektrik mavisi ve koyu kırmızı yüzünüze yakın kullanmanız halinde çok sert bir etki yaratır.


AÇIK TEN-KIZIL SAÇ
En uygun renkler
Yeşilin açık tonları ile saman sarısı, kavuniçi, kayısı rengi, mercan ve gri-mavi.
Kaçının!
Toprak sarısı ve haki -yüzünüze yakın kullanmanız halinde- teninizdeki ışıltıyı alır.


AÇIK TEN-KAHVERENGİ SAÇ
En uygun renkler
Yeşilin açık tonları ile saman sarısı, kavuniçi, kayısı rengi, mercan ve gri-mavi.
Kaçının!
Toprak sarısı ve haki -yüzünüze yakın kullanmanız halinde- teninizdeki ışıltıyı alır.


KOYU TEN-SİYAH SAÇ
En uygun renkler
Pembe ve mavinin tüm tonları ile mor ve siyah.
Kaçının!
Kiremit kırmızısı, tunç ve doreli renkler sarı içerdikleri için saç ve ten renginizi donuklaştırır.


AÇIK TEN-SİYAH SAÇ
En uygun renkler
Pembe ve mavinin tüm tonları ile mor ve siyah.
Kaçının!
Kiremit kırmızısı, tunç ve doreli renkler sarı içerdikleri için saç ve ten renginizi donuklaştırır.


BUĞDAY TEN-KAHVERENGİ SAÇ
En uygun renkler
Kırmızı ve yeşil tonları ile kavuniçi, kiremit rengi, doreli bej, toprak sarısı ve turkuaz.
Kaçının!
Maviye çalan tonlar, fuşya, duman grisi gibi renkler içlerinde dore tonları barındırmadıkları için saç ve ten renkleriniz için fazla soğuk.


İŞ HAYATINDA GİYİM KIYAFET SEÇİMİ
Çalışan bir Estetiksanız biraz erkek egemen bir ortamdasınız demektir. Bu durum asla Estetikca giyinmenizi engellememeli, Estetiklığınızı gölgelememeli. İş hayatında giyinmenin altın kuralı, iş kolunuzun geleneklerine uygun ama kendinizi yansıtan bir tarz belirlemenizdir. İşinize ciddiyetle yaklaşımınızı ve becerinizi vurgulayacak zarif, temiz, uyumlu ve iyi dikilmiş kıyafetler seçin. Etek, pantolon takımlar, gömlekle kombine edilmiş etek ve pantolonlar, düz kesim elbiseler ideal olanlardır.
Hoşunuza gitmeyecek bir konuma düşmemek için çok kısa etekler, vücudunuza yapışan kıyafetler ve derin dekolteler kullanmayın.


RENK PALETİ
Çok canlı renkler seçmeyin ama kendinizi gri tonları içine de hapsetmeyin. Evet, gri, iş hayatında çok alışıldık ve ağırlık veren bir renk ama aynı etkiyi bırakabilecek başka renkler de var. Yeşil, bordo, lacivert, siyah, kahverengi, bej, toprak tonları ve lâl gibi renklerle gardırobunuzu çeşitlendirin.

AKSESUARLAR
Her detayı düşünün! Ayakkabılarınız topuklu veya topuksuz olabilir ama mutlaka temiz ve cilalı olmalı. Çantanız hem kıyafetinizle uyumlu hem de çalıştığınız iş koluna ve konumunuza uygun olmalı: boncuklu bir çanta ile bankacılık sektöründe çalışmanız pek uygun olmaz! Abartısız ve zarif takılar kullanın; ama annenizin inci kolyesi ile de kendinize olduğunuzdan daha yaşlı bir hava vermeye çalışmayın!

MAKYAJ
Canlı renklerden, koyu ve yoğun uygulamalardan mutlaka kaçının. Sade ve doğal bir makyaj yapın: gözlere hafif gölgeler, 2 kat rimel, biraz allık ve ruj.

SAÇ
Saç, genel görünümde son derece etkilidir. Asla yağlı, kirli ve boyası gelmiş bir saçla işe gitmeyin. Rahat etmek için saçınızı toplayın; böylece sürekli düzeltmek zorunda da kalmazsınız. Kibar, kıyafet renginizle uyumlu tokalar tercih edin: payetli kelebek tokaları günlük hayatınıza bırakın!

PARFÜM
Asla ağır kokular kullanmayın. Hafif, çiçeksi aromalardan yapılmış parfümleri tercih edin. Parfümünüzle banyo yapmayın, az sıkın, gerekirse tazelersiniz.

YANINIZDA BULUNDURUN!
Ne olur ne olmaz diyerek el çantanızda bulundurmanız gerekenler:
yedek bir çift çorap
küçük bir ayakkabı cila süngeri
iplik ve dikiş iğnesi
diş fırçası ve macunu
saç fırçası
törpü
kağıt mendil
ve elbette makyajınızdaki parlamaları rötuşlayacak hafif bir pudra, dudak boyanızı gün içinde tazelemek üzere rujunuz ve parfümünüz.


HATIRLATMALAR Kendinizi sevin, kendinize güvenin ve gülümseyin. Gülümseyen bir yüz, aydınlık bakışlar ve güvenli bir tutum sizi her zaman olduğunuzdan daha şık ve bakımlı gösterecektir.

Yürürken de otururken de dik durmaya özen gösterin.
Giysileriniz temiz ve ütülü olsun.
Renk uyumuna dikkat edin. Küçük aksesuarlarla kıyafetlerinizi hareketlendirin.
İçinde rahat olmadığınız giysiler ve ayakkabılar giymeyin.
Ayakkabılarınızı sık sık temizleyin ve cilalayın. Topuğu yenmiş, deforme olmuş ayakkabılar giymeyin.
Saç, el ve tırnaklarınızdaki bakımsızlık şıklığı zedeleyen unsurlardır. Saç boyanıza ve temizliğine dikkat edin, el ve tırnaklarınıza özen gösterin.
Takılarınız hem kıyafetinizle hem de birbirleriyle uyumlu olmalı. Sarı ve beyaz takıları bir arada kullanmayın (altın bir kolye, gümüş küpeler gibi). Ağır takılarla daha hafifleri de bir arada kullanmayın (boncuk bir bilezik ve pırlantalı bir yüzük gibi)

Son düzenleyen A.Arda; 4 Mayıs 2008 14:13
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Mayıs 2008       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
İyi bir kıyafetin etkisini ne bozar?



Harika bir elbise giydiniz. Ancak arzu ettiğiniz etkiyi yaratmadı, yani ne siz o kadar güzel hissettiniz, ne de bir iltifat aldınız. Bir hata yaptınız ama nerede?

Giyinmek, yani iyi giyinmek aslında zor iş. Neden mi? Çünkü sadece güzel,
kaliteli, trendi ya da kusursuz bir elbise veya pantolon seçmekle bitmiyor. İşin sırrı detaylarda gizli. Çünkü dışarıya verdiğiniz görüntü bir bütün olarak önemli, başarılı veya başarısız olarak tanımlanıyor. Peki ya iyi bir kıyafetin etkisini neler azaltır?

Yanlış çanta
Üzerindeki kıyafet dört dörtlük olabilir. Ancak o gün seçtiğiniz çanta bir anda her şeyi bozabilir. Örneğin
çok spor bir kostüme zırt düşen, fazlasıyla gösterişli, parlak veya abartı bir çanta ya da bunun tam tersi, çok şık iddialı bir kıyafete yakışmayan spor bir çanta puanlarınızdan yiyebilir.

Dikkat dikkat! Çantanız kıyafetiniz veya ayakkabınızla aynı renk ve kumaştan olmak zorunda değil, hatta bunun olamamasına çalışın çünkü özellikle "aynı renk
aksesuar" kuralları geçmişte kaldı. Genel uyuma dikkat etmeniz yeterli.

Baştan aşağı aynı markayı giymek
Mantıklı düşününce, baştan aşağı aynı markayı giyerek de güzel görünmeniz tabii ki mümkün. Ancak bunun şöyle bir sakıncası var: Böyle yaparak etrafa hiç de yaratıcı olmadığınıza dair bir mesaj vermiş oluyorsunuz.

Oysa söz konusu giyinmek olunca denemekten çekinmemek, biraz risk almak her zaman iyidir. Farklı markaları veya marka parçaları marka olmayanlarla bir arada kullanmanın iyi fikir olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Kaçmış çorap
Bluzunuz muhteşem, eteğiniz iddialı, topuklu ayakkabınız ise çok seksi. Yani o gün harika hissetmemeniz için hiçbir neden yok. Ta ki o feci durumu fark edene kadar: Kaçmış bir çorap iyi bir seçimi anında boşa çıkarabilir. Bu minik bir detay gibi görünse de aslında önemli olan tüm ayrıntıların oluşturduğu bütündür.

Size eşlik eden insan
Şık bir davete veya yemeğe katıldınız. Üstelik kıyafet zorunluluğu da var. Siz bunu tabii ki kale aldınız, kıyafetiniz, makyajınız, her şeyinizle ortama ayak uydurdunuz. Peki, size eşlik eden kişi ne durumda?

Kıyafet zorunluluğunu umursamayan bir kavalye sizin kıyafetinizin normalde yaratacağı olumlu etkiyi azaltabilir veya komple yok edebilir.

Kötü makyaj
Makyaj kesinlikle ustalık isteyen bir beceri. Aynı zamanda insanın kendi artılarını ve kusurlarını iyi bilmesini de gerektiren bir alan. İyi bir makyaj kıyafetin tamamlayıcı unsurudur. Kötü makyaj ise en güzel giysiyi berbat edebilir.

Yanlış beden
Yanlış beden kıyafetler satın almak çok sık yapılan bir hata. Aslında giydiğinizden daha küçük bir bedende ısrar etmek veya fazla kiloları gizler umuduyla abartı bol seçimler yapmak, ya da bir şeyi denemeden satın almak; tüm bunlar size hiç uymayan ve hatta üzerinizde kötü durabilecek, yanlış beden kıyafetlere sahip olmanız ile sonuçlanır.

Bir gömlek ne kadar güzel olursa olsun düğmeleri zor kapandığı için üzerinizde patlayacak gibi duruyorsa, güzelliğinden çok şey kaybeder. Belinizi açıkta bırakan, normalde çok güzel bir bluzu giyseniz neye yarar? Evden vücudunuza tam oturmayan bir kıyafet ile çıkmak, peşinen kaybedilen bir savaşa gitmeye benzer.

Renk konusunda yanlış seçim
Yeni sezonun gözdelerinden biri olan elektrik mavisine kapılıp o elbiseyi ya da dökümlü bluzu aldınız. Tek başına ele alındıklarında her biri
mükemmel birer seçim. Ancak o elbiseyi (gömleği) giyip aynaya baktığınızda gördüklerinize inanamadınız, sonuç tam bir felaket.

Teninize, saçınıza hiç yakışmayan bir renk, bir başkasında harika dururken, sizin üzerinizde sıradan, hatta kötü durabilir; sizi daha solgun, daha kilolu ya da daha yaşlı gösterebilir.

Yanlış yere yanlış kıyafet
Dünyanın en şık, en kaliteli, tasarım bir kıyafeti dahi yanlış zamanda, yanlış yerde kullanıldığında güzelliğinden çok şey yitirebilir. Yani arzu ettiğiniz etkiyi yaratmayabilir.

Amacınız bu olmadığına göre, nerede ne giyeceğinizi bilmek bunun olmasını önleyebilir.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
28 Eylül 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Acaba doğru mu giyiniyorsunuz?

Küçük kalçalar, uzun bacaklar, kıvrımlar hayal değil...






Kalçalarınızı daha küçük göstermek için..

İpek, saten gibi akıcı umaşlı elbiseler vücudunuzdan kayarak dökümlü bir hava verir. Kalın kemer ile vücudunuzu bölerek orantı sağlayabilirsiniz. Ayrıca kolye de dikkat dağıtmak için iyi bir seçim olabilir.

Bacaklarınız daha uzun görünsün..

Natürel ve tek renkte mini elbise bacakları olduğundan daha uzun ve ince gösterir. En önemli nokta ayakkabılar.. Ten rengiyle bütünleşen ayakkabılar sizi daha uzun gösterebilir. Uçuk pembe, metalik ve ten rengi olanlar ideal..

Kıvrımlara dikkat..

A kesimli bir eteği V yakalı bir hırka ile kombinelediğinizde vücudunuz daha orantılı görünür, kıvrımlarınızı da kamufle edersiniz. Eteği yanındaki cepler kalçalarınızı kamufle ederek daha ince bir görünüm sağlar. Üst kısmınız zayıfsa hırkanızı açık renklerden seçerek kıvrımlarınızı orantılayabilirsiniz.

İnce görünmek için..

Skinny jean üzerine uzun, salaş bir hırka daha ince bir görünüm yaratır. Hatta daha uzun boylu görünmeniz sağlar. Kalın kumaşlardan uzak durun. Renk tonlarının birbirine yatkınlığına dikkat edin. Ayakkabılarınız pantolonunuzla aynı renk olsun.

Omuzlarınızı güçlendirin..

Geniş yakalı elbiseler omuzlarınızı daha güzel gösterir. Karpuz kollar ve boyundan bağlı modeller ideal seçimlerdir. Çok tercih etmiyor olsanız da ceket seçimlerini abartılı olmamak şartıyla vatkalı olanlardan yana kullanın. Sivri yakalı ceketler daha havalı bir görünüme sahip olmanızı sağlar.

Göbeğinizi kamufle edin..

Bol bir bluz göbeğinizi gizlemenize yardımcı olur. Üzerinize giyeceğiniz bir blazer ceket ise hem bluzunuzu gösterir hem de modern bir görünüm sağlar. Koyu renkler ince gösterir ancak kahverengi renk sadece ince göstermez aynı zamanda hatlarınızı da gizler.

Kıvrımlarınızı dolgunlaştırın..

Drapeler dolgun görünmeniz için ideal.. Bol drape daha dolgun görünüm demek.. Boynunuza takacağınız bol taşlı bir kolye dikkat çekerek zengin bir görünüm sağlar. Özellikle göğüs kısmınız için içi pedli modelleri tercih edebilir,
gece kıyafetlerinde derin dekolte kullanabilirsiniz.


Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 18:00 Sebep: sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
9 Kasım 2008       Mesaj #6
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
20 Adımda Muhteşem Görünmenin Sırları

Uluslararası stil ve moda gazetecisi Camilla Morton, 'Yüksek Topuklarla Nasıl Yürüycem?' adlı kitabında bütün sırlarını ortaya döküyor!

Gazeteci Camilla Morton'un Artemis Yayınevi'nden piyasaya sürülen ve çok ilgi gören kitabı hayatı boyunca mini etekle arabadan inmenin, 5 dakikada giyinip hazırlanmanın, yüksek topuklarla taşlı yollarda yürümenin ya da merdiven çıkmanın inceliklerini merak edenler için kaleme alınmış.

Çantalara, ayakkabılara, şapkalara, güneş gözlüklerine, iç çamaşırlarına ve kadın modasına dair ipuçlarıyla dolu ‘Yüksek Topuklarla Nasıl Yürüycem?’ adlı kitap; sosyal ortamlarda nasıl kusursuz olurum, tekno-fobimle nasıl başa çıkarım, jet sosyeteye nasıl katılırım gibi soruların da yanıtlarını içeriyor.

5 DAKİKADA HAZIR OLMAK İÇİN

1. Mekan: Her zaman sizi takip eden paparazziler olduğunu hayal edin ve kimseye sizi kötü saçlarınızla görme zevkini yaşatmayın.

2. Plan: İdeal olarak, nasıl görüneceğinizi bir gece önceden planlamanız gerekir. Bunun için zamanınız yoksa duş alırken ne giyeceğinizi kafanızda tasarlayın.

3. Odak noktası: Ne kadar az, o kadar iyi. Bir odak noktası belirleyin ve aksesuarlarınızı ona göre seçin. Bu, bir gün beliniz veya dekolteniz, diğer bir günse sırtınız olabilir.

4. Dişler: Dişler diş ipiyle temizlenmeli, fırçalanmalı, parlatılmalı ve sarımsak yemekte ısrarlıysanız gargara yapılmalı.

5. Makyaj: Lekelerden ve her şeyden önce renk farklılıklarından kaçınmalısınız. İlk olarak yüzünüzü yıkayın. Su ne kadar soğuk olursa o kadar canlanırsınız ve yüzünüz de bir o kadar sıkılaşır. Ardından yüzünüzü temizleyin, tonikleyin ve nemlendirin. Her zaman öne çıkarmak için bir nokta belirleyin. Kırmızı dudaklar daha yumuşak gözleri gerektirirken, sürme çekilmiş gözler dolgun ancak sade dudaklarla dengelenmelidir.

6. İç çamaşırlarınız: İçinizi göstermeyecek renkler giymeniz gerekli. Üzeriniz koyuysa içine canlı renkler giyin, üzerinizdeki açıksa pastel ve solgun renkleri tercih edin. Bir gerçek daha; beyaz sutyenler bazı ışıklarda morötesi görünür ve birkaç yıkamadan sonra griye döner, koyu renkler asla iç göstermez ve baş etmesi daha kolaydır.

7. Parfüm: Kıyafetlerinizi giymeden önce vücudunuza biraz sıkın, böylece koku teninize işleyebilir. Parfüm, deodorantın hemen ardından uygulanmalıdır böylece ucuz ve yapay kokuları örter. Sabun ve kokulu vücut losyonlarının kokusuyla karışarak kendinize has bir koku yaratmanızı sağlar. Coco Chanel'in sözünü unutmayın, parfüm 'öpülmesini istediğiniz yerlere' sıkılmalıdır.

8. Elbise: Şimdi sıra markaları seçmekte, Dior mu, GAP mi? Baştan aşağı giyinin ve hiçbir şey unutmayıp her şeyin yerli yerinde olduğundan emin olun. Kıyafetleriniz her zaman iyi ütülenmiş ve düzgün olsun.

9. Makyaj: Aynaya bakın ve durumunuzu değerlendirin.

10. Saç: Havalı mı, yoksa dümdüz mü? Toplu mu, açık mı? Kararınızı çoktan vermiş olmalısınız! Şimdi tarayıp, karıştırıp şekle sokma zamanı. Ancak saç spreyini fazla kullanmayın, komşularınızı boğmak istemezsiniz her halde!

11. Ayakkabılar: Ne kadar yüksek ve pahalılarsa o kadar iyi. İngiltere Kraliçesi’nin kıyafetlerini diken Sir Hardy Amies'e göre ucuz ayakkabılar içindeyken iyi giyimli olmanız imkansız. Topuk ne kadar yüksekse baldırlar da o kadar sıkı olur. Topuk ne kadar inceyse optik illüzyon o kadar başarılı olur. Yani uygulanacak formül şudur: Topuk yüksekliği + genişlik - kalçalar + baldırlar x 2= bacaklar + kalça / kırıtma!

12. Parfüm: Kokunun çok fazla yoğun olmasını engellemek için havaya biraz parfüm sıkın ve yürüyerek içinden geçin. Kulak memelerinin arkasına, bileklerinize ve ayak bileklerinize -kimin ayaklarınızı öpmek isteyeceği hiç belli olmaz- biraz sürün. Not: Üzerinize sıkacağınız koku içinize sıktığınızdan farklı olabilir.

13. Saç: Karıştırıp havalandırın.

14. Makyaj ve ayna: Son bir kontrol -dişler, kıyafet düzgün, her şey yerli yerinde ve yüzünüz kusursuz.

15. Gülümseyin: Bunu sevgilinize/arkadaşınıza “Hazırım! Geliyorum!” derken yapmanız gerekiyor. Böylece ne söyleyeceklerini bilirler ve siz merdivenlerden süzülürken iltifata hazır olurlar.

16. Çantanızı ve içindekileri kontrol edin

17. Üstünüz-paltonuz: Paltonuzu giyerken her zaman yardım alın. İnsanların sizi ve kıyafetlerinizi görmelerini sağlamanın en iyi yolu budur.

18. Dudak parlatıcısı: Parlatıcı, insanları etkilemek için iyi bir aksesuar.

19. Son: “Ayna, ayna söyle bana var mı benden güzeli bu dünyada?” deyip çıkabilirsiniz.

20. Ve voila! Muhteşem görünüyorsunuz! Dışarı çıkmaya ve herkesi büyülemeye hazırsınız!




Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 18:01 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
14 Aralık 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Giyim hileleri

Giyim hilelerini kullanarak bedeninizdeki kusurları gizleyebilirsiniz!

Göğüs ve bacaklar için

Küçük göğüs için silikonlu sütyen kullanın. Eğer göğsünüz büyükse, toparlayıcı, kapları geniş ve bastırıp sıkıştıran sutyenler sizin için ideal.

Bacaklarınız kalınsa toparlayıcı çoraplar giyinin. Piyasada ince gösteren likralı çoraplar var. Hatta yaz için de, açık ayakkabıyla giyilebilecek, külot ve ayak kısmı olmayan ince çoraplar var. Sırt dekolteniz için de sırtı açık sutyenler var. Boyundan bağlanan sutyenler dekolte kıyafetler için... Elbiseniz hem askısız hem dekolte ise ve göğüsleriniz ufaksa, elbise içine göğüs kapları diktirebilirsiniz.

Popoyu küçültün

Geniş, basenlililer için toplayıcı sıklaştırıcı likralı çoraplar var. Dar basenliler için silikonlu korseler var. Kenarları takviyeli bu korseler, kalçayı geniş ve şekilli gösteriyor. Kalçanız forma giriyor. Göbeğiniz ve karnınızın olması da sorun değil. Bele kadar yüksek çamaşır külotlar sert ve toplayıcı özelliğiyle fazlalıkları kapatıyor.

Bunlara dikkat!

Kilolular koyu pastel renk giymeli. Kalın olan bölgelere koyu renkler gelmeli, zayıf bölgelere de açık renkler denk düşmeli.

Göğsünüz büyükse, bu bölgede göz alacak işlemeli, pırıltılı şeyler olmalı.

Kiloluysanız kıyafetin çizgileri boyuna olmalı. Boyunuz kısaysa yine dikey çizgili kıyafetleri tercih edin.

Boynunuz kısaysa boyundan bağlı kıyafetlerden uzak durun.

Büyük ve taraklı ayaklarınız varsa, ince bantlı ayakkabılar giymeyin. Önü sivri, kapalı zarif pabuçlar kullanın.




Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 18:01 Sebep: sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
23 Ocak 2009       Mesaj #8
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
En seksi 10 tarz!


Bazı trendler o kadar tutuldu ki, büyük olasılıkla önümüzdeki sezonda aynı güzellik akımlarını takip edeceğiz. İşte bu trendlerin önde gelenleri?





1. Kedi gözler
Özelliği: Ünlülerin makyörü Matin, sadece dokundurulmuş etkisi verilen bir eyeliner'ın yüzünüzü vurguladığını belirtiyor.

Uygulama: Üst kirpiklerin diplerine krem bazlı bir eyeliner çekin. Çektiğiniz bu çizgiyi bir santimetre kadar dışarıya taşırarak, ucunu kaşınıza doğru kalkık halde bırakın. Yumuşak renklerde göz farları ve siyah bir maskara ile görünümünüzü tamamlayın.

2. Yandan atkuyruğu
Özelliği: Saç uzmanı Ken Paves, eskiden at kuyruğunun saçın cansızlığını saklamak için yapıldığını söylüyor. Ancak günümüzde yandan toplanan bir at kuyruğu taze ve seksi bir görünüm kazandırıyor.

Uygulama: Sabitleyici bir saç jölesi kullanın. Ardından saçınızı kulağınızın altında toplayın ve lastik bir bant ile tutturun. Çok fazla derli toplu görünmemesine dikkat etmelisiniz.

3. İpeksi dalgalar
Özelliği: Herbal Essences'in stilisti Ashley Javier, bu harika dalgaların parlak göründüğünü ve her erkeğin dokunmak isteyeceği kadar yumuşak ve baştan çıkarıcı olduğunu belirtiyor.

Uygulama: Nemli saçınıza köklerinden ucuna kadar hacim veren bir köpük uygulayın. Saç kurutma makinesiyle kuruttuktan sonra, tutamlarınızı kıvırın ve dalgaları hafifçe tarayın.

4. Kısa küt saç
Özelliği: Ünlülerin saç stilisti Oscar Blandi, kısa ve küt olan bu modern saç kesiminin yanakları ve gözleri ortaya çıkardığını belirtiyor.

Uygulama: Saçınızın tepesini hafifçe kabartarak dağınık bir hava verebilirsiniz. Elektriklenmeyi önlemek için yumuşatıcı bir sprey uygulayın.

5. Frambuaz renkli dudaklar
Özelliği: Makyöz Rachel Goodwin, frambuaz renkli dudakların yüze ciddi ama abartısız bir ifade kattığını söylüyor.

Uygulama: Solmasını veya tamamen silinmesini engellemek için rujunuzu uygulamadan önce dudağınıza kompakt fondöten uygulayın. Rujunuz dağılırsa, kapatıcı bir kalem ile düzeltebilirsiniz.

6. Kalın kaşlar
Özelliği: Ünlülerin makyörü Tim Quin, güçlü bir ifade verilmiş kaşların yüzü çerçeveleyeceğini, böylece çevrenizdekilerin ilgisini üzerinize çekebileceğinizi belirtiyor.

Uygulama: Kaşlarınızı daha dolgun göstermek istiyorsanız, kaşlar için özel üretilen renkleri kullanmalısınız. Köklerinizden bir ton daha koyu renk bir farı, kaşlarınızın kalın kısmına sürün. Daha açık bir rengi de incelen şeffaf bir kaş jeli ile kaşlarınızı düzeltin.

7. Metalik gözler
Özelliği: Makyaj uzmanı Mally Roncal, metal bazlı göz farlarının da dumanlı gözler kadar bakışları üzerine çekebileceğini hatırlatıyor.

Uygulama: Simleri sabitlemek için göz çevrenize kapatıcı uygulayın. Ardından göz kapağınıza parlak bir renk sürün. Gümüş tonları açık renklerde göze çarparken, koyu tonlar bronz rengi ortaya çıkartır.

8. Dağınık Tutamlar
Özelliği: Ünlülerin kuaförü Ted Gibson, doğal halde değişik yönlere taranmış gibi duran saç uçlarının müthiş seksi bir hava kattığını söylüyor.

Uygulama: Bu dokuyu nemli saça hacim veren bir şekillendirici ile elde edebilirsiniz. Saç kurutma makinesiyle kuruttuktan sonra bazı tutamlarınızın ucunu yuvarlak bir fırça ile kıvırın. Geri kalanları olduğu gibi bırakın.

9. Flörtöz kaküller
Özelliği: Kuaför Byron Williams, ister yana yatırılmış olsun, ister ortadan ayrılmış, kakülün yüzü ön plana çıkaracağını vurguluyor.

Uygulama: Kendinize en çok yakıştırdığınız saç şeklini bulmak için ıslakken saşlarınızla bir süre oynayın ve sonrasında büyük bir fırça yardımıyla onları kurutun. Elektriklenmeyi ve kabarmayı önlemek için saç uçlarınızı yumuşaklık katan şekillendirici bir serum ile şekillendirin.

10. Işıldayan cilt
Özelliği: Avon'un dünya çapında renk yöneticisi olan Jillian Dempsey, ciltteki hafif vir parlaklığın herkese çekici bir ışıltı kazandıracağını söylüyor.

Uygulama: Önce cildinizi yumuşatmak için renkli bir nemlendirici kullanın. Parmaklarınızı kullanarak pembe renkli bir krem allığı yanaklarınıza uyguladıktan sonra, üzerine dore renklerde bir pudra sürebilirsiniz.






Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 18:01 Sebep: sayfa düzeni.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
13 Ocak 2015       Mesaj #9
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Şıklık Detaylarda Saklı
MsXLabs.org


Renk ve duruş

Tek renklilik, kurtarıcınız olabilir. Tepeden tırnağa aynı renkte giysiler giyerseniz, uzun, bölünmemiş bir çizgi illüzyonu oluşturmuş olursunuz. Bu da sizi daha ince gösterir ve kusurların daha az göze çarpmasını sağlar. Siyah, devetüyü, krem, koyu kahve gibi nötr tonları kullanmayı tercih edin.

Bedeninize uymalı

Vücudunuza çok büyük (uzun, bol tişört ya da elbiseler gibi), ya da çok küçük (kısacık, üzerinize yapışan tişörtler gibi) gelen giysiler, sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir. Bu nedenle kendi bedeninizde uygun giysiler satın alın. Böylece vücut hatlarınız daha ölçülü biçimde ortaya çıkar.

Etekler dize kadar olmalı,yapışkan değil, akışkan olsun

Giydiğiniz kumaşlar ikinci bir deri gibi üzerinize yapışmamalı, yapışmadan sarmalı. Jean gibi sert kumaşlar çıkıntıları toplayıp saklarken, poplin ve keten gibi daha az sert kumaşlarda fazlalıklar pörtleyebilir. Çok ince kumaşlarsa en tehlikelisidir.

Hem iç gösterebilir, hem de vücuttaki çıkıntıları iyice ortaya serer. Böylece “Güzel olayım” derken daha da kötü bir hal alabilirsiniz. Bu nedenle kıvrımlı bir şekilde inen, yapışmayan ama akışkan duran kumaşları tercih edin.

Pantolon seçimi

Kıyafetler arasında pantolonlar önemli bir yer tutar. Bu nedenle pantolon seçimi de önemlidir. Pantolonda en iyi görüntüyü elde etmek için büzgüsüz ve pilesiz pantolonları tercih edin. Çünkü bunlar sizi daha göbekli gösterir. Ayrıca göbek deliğinizin yaklaşık 2.5 santim aşağısında biten, az düşük belli ve paçaları hafif geniş pantolonları da giyebilirsiniz. Pantolon paçalarının hafif geniş olması kalça genişliğini dengeler.

Etek kiloyu örtüyor

Etek alırken kilonuza çok dikkat etmeniz gerekir. Özellikle etekler büyük popolarla tombik göbekleri gayet şık bir biçimde kamufle eder. Eteklerde diz hizası uzunluğunu tercih edin. Çünkü diz hizasındaki etekler bacaklarınızın en iyi şekilde görünmesini garantiler. Kısa boylular ise uzun etek giymemeli.

Üstler, takımlar ve diğer kıyafetler

Mükemmel bluzlar için

V yakalı üstler ve uzun kollu balıkçı yakalılar hemen herkese yakışır, çünkü dikey çizgilere sahiptirler. Bu da gözü yukarı doğru bakmaya iter. Ayrıca bunlar gövdenizi daha uzun ve ince gösterir.

Takım elbise


Ceketlerde, büyük vatkalardan uzak durun. Bel kısmı hafif oturan ceketleri tercih edin. Böylece hoş ve kadınsı bir kıvrım sağlanmış olur. Bu etkiyi kemerle de sağlayabilirsiniz.

Çizgiler belli olmamalı

İç çamaşır çizgilerinin belli olması, yaratmaya çalıştığınız görüntüyü sabote eder. Bu nedenle ince kumaşlarda belli olmayacak ipek gibi ince ve yumuşak materyalli sutyenleri ve dikişsiz külotları kullanın.

Aksesuar seçimi

Kullandığınız aksesuarların giydiklerinizle uyum içinde olmasına özen gösterin. Çantanız, ayakkabılarınız ve takılarınız giysilerinizle uyum içinde, vücut ölçülerinizle de orantılı olmalıdır.

Profesyonel yardım alın

Şık bir ceket, ya da siyah bir pantolon gardırobunuzun demir başlarındandır. Bu durumda mutlaka iyi bir terziniz olmalı. Böylece tam vücudunuza göre, kusurlarınız örtülecek şekilde diktirebilir ve uzun zaman rahatlıkla giyebilirsiniz.

Kaynak:

Benzer Konular

16 Eylül 2015 / Safi X-Sözlük