Arama

Önemli İcatlar - Yazar Kasa

Güncelleme: 21 Aralık 2013 Gösterim: 2.757 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
21 Aralık 2013       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
profilo yk 5200

Sponsorlu Bağlantılar
Yazar kasa, satış işlemlerini kaydetmek üzere tasarlanmış iş makinesi.Yazar kasalar alışveriş tutarının hem alıcı hem de satıcı tarafından görülmesini sağlar, satış toplamlarını çeşitli sınıflandırmalara göre birbirinden ayırır, peşin satışlar için makbuz ya da fiş basıp çıkarır, kredili satışlarda alışveriş kaydını hesap özeti üzerine basar ve kayıt cihazı içinde bir denetim şeridi bırakır. Bazı makine türlerindeki özel sayaçlar alıcı sayısını ve çeşitli türlerdeki alışverişlerin sayısını da gösterir.
Bilgisayarlarla bağlantılı çalışan elektronik yazar kasalar anında kredi denetimini, alışverişlerin kaydını ve envanter kontrolü girişlerini olanaklı kılar. Bu tür yazar kasalarda genellikle basılı ya da kodlanmış fiyat bilgilerini ve ürün tanıtımını okuyabilen, kaydeden ve alıcının makbuzu üzerine basan bir optik tarama aygıtı ya da ışık kalemi de bulunur.
Türkiye'de yasal adı "ödeme kaydedici cihaz"olan yazar kasa kullanımı 1 Temmuz 1985'ten sonra 1 Ocak 1989'a değin aşamalı olarak tüm birinci ve ikinci sınıf tüccarları kapsayacak biçimde yaygınlaştırılmıştır.


Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

5 Mart 2017 / Misafir Mühendislik Bilimleri
2 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
2 Haziran 2008 / KisukE UraharA Taslak Konular
23 Haziran 2012 / Daisy-BT Mühendislik Bilimleri
27 Haziran 2012 / ThinkerBeLL Mühendislik Bilimleri