Arama

Çelik

Güncelleme: 29 Nisan 2011 Gösterim: 26.679 Cevap: 4
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
2 Ekim 2006       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Çelik
Çelik Erişçi, 1966 yılında İstanbul´da doğdu.İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi´nden mezun oldu.Müzik yaşamına İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikîsi Devlet Konservatuar´ında başladı.1991 senesinde Ercan Saatçi ve İzel Çeliköz´le biraraya gelerek 'İzel, Çelik, Ercan' adını verdikleri toplulukla 'Özledim' adlı bir albüme imza attılar.
Sponsorlu Bağlantılar

Kariyerine tek başına devam etmeye karar veren Çelik, gruptan ayrılarak solo albümünün çalışmalarına başladı.1994 yılında 'Ateşteyim' isimli ilk albümünü çıkardı.1995´te ikinci albümü 'Benimle Kal'ı çıkardı.'Hercai' adlı şarkısı 1995 Kral TV Video Müzik Ödülleri´nde ´En İyi Beste´ ödülüne layık görüldü.'Sevemem' adlı parçasıyla Makedonya´da ödül aldı.1996 yılında piyasaya sürülen 'Yaman Sevda' albümünde, alışılagelen Çelik sound´undan farklı olarak rock etkileri göze çarptı.

1997 yılında 'Sevdan Gözümün Bebeği' albümünü yayınladı. Akdeniz ezgilerinin tüttüğü 'Ayrılık Deme Bana', sancılı bir hasretin dile getirildiği 'Sevdan Gözümün Bebeği' gibi parçalarla aşk, özlem, ayrılık ve ´insana dair güzel olan herşey´ ses ve notalara büründü.

Dört yılda çıkardığı dört albümden seçtiği hit parçaları 'Sevgilerimle' adını verdiği bir ´Best Of´ albümle 1998 yılında müzikseverlere sundu.1998 yılı Çelik için tam bir 'yenilenme yılı' oldu. Hem görüntüsü hem de 'O´nu Düşünürken' adlı yeni çalışmasındaki müzikal yaklaşımıyla daha olgun bir çizgi çizdi sanatçı.

Yorumculuğu yanında bir çok parçanın söz ve müzik yazarlığını da yapan sanatçı, İzel tarafından seslendirilen ve büyük başarılara imza atan 'Kızımız Olacaktı' dışında, parçalarını başkalarına satmamayı ilke edindiğini söylüyor.Okumak, sinema, tiyatro, konserler, Çin yemekleri ve mangal partileri ise en gözde hobileri arasında yer alıyor.

DİSKOGRAFİ
Ateşteyim (1994)
Benimle Kal (1995)
Yaman Sevda (1996)
Sevdan Gözümün Bebeği (1997)
Sevgilerimle (Best Of) (1998)
O´nu Düşünürken (1998)
Unutamam (2000)




Çelik Erişçi (1966 - .... )

Çelik 5 Mayıs 1966 yılında İstanbul da doğan Erişçi, başarılı bir öğrenim hayatının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi nden mezun oldu. Müzik yaşamına İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikîsi Devlet Konservatuar'ında başladı. 1991 yılında Ercan Saatçi ve İzel Çeliköz le biraraya gelerek İzel, Çelik, Ercan adını verdikleri toplulukla Özledim adlı başarılı bir albüme imza attılar. Kariyerine tek başına devam etmeye karar veren Çelik, gruptan ayrılarak solo albümünün çalışmalarına başladı. İki yıllık uzun ve bir çalışmanın ardından 1994 yılında Ateşteyim isimli ilk albümünü çıkardı. 11 parçanın yer aldığı albüm, tüm müzikseverler tarafından büyük ilgi gördü ve başta Ateşteyim , Güle Güle , Meyhaneci olmak üzere hemen her parçası hit haline geldi. Albümün ulaştığı yüksek satış rakamları Çelik in solo kariyeri tercih etmesindeki haklılığı ortaya koyuyordu.

Sanatçı, kısa bir aranın ardından 1995 te ikinci albümü Benimle Kal ile başarısını sürdürdü. Bir önceki albümünde olduğu gibi Benimle Kal daki tüm şarkıların da söz ve müziğini yazarak, düzenlemeler yaparak müziğin tüm aşamalarında yetenekli olduğunu gösterdi. Nitekim artık bir klasik haline gelen ve sanatçıyla bütünleşen Hercai adlı şarkısı, 1995 Kral TV Video Müzik Ödülleri nde En İyi Beste ödülüne layık görüldü. Sevemem adlı parçasıyla Makedonya da aldığı ödülü başka birçok ödül izledi. Erişçi, bu albümde yer verdiği Atam adlı şarkısıyla başlayarak Mustafa Kemal Atatürk e ithaf ettiği şarkılar bir gelenek halini aldı.

1996 yılında piyasaya sürülen Yaman Sevda albümünde, alışılagelen Çelik sound undan farklı olarak rock etkileri göze çarptı. Supervizör lüğünü yine Ahmet Özden in yaptığı albümde Şebnem Ferah, Gür Akad gibi kalburüstü sanatçıların eşlik ettiği birbirinden güzel on parça yer aldı. Yaman Sevda , Bu Şehirde başta olmak üzere üçüncü albümüyle hayranlarının gönüllerindeki yeri sağlamlaştırdı.

1997 yılında, özverili bir çalışmanın ardından Sevdan Gözümün Bebeği albümünü yayınladı. Akdeniz ezgilerinin olduğu Ayrılık Deme Bana , Sevdan Gözümün Bebeği gibi parçalarla aşk, özlem, ayrılık gibi duyguları dile getirdi.
Dört yılda çıkardığı dört albümden seçtiği hit parçaları Sevgilerimle adını verdiği bir Best of albümle 1998 yılında müzikseverlere sundu.

1998 yılı Çelik için bir yenilenme yılı olurken, hem görüntüsü hem de O nu Düşünürken adlı yeni çalışmasındaki müzikal yaklaşımıyla daha olgun bir görünüm sergiledi. Veda Etmem adlı slow parçayla listelere giren albüm, sanatçının en olgun çalışması olarak değerlendirildi. Benimle Evlenir Misin adlı parçasının güzel görüntülerle bezenmiş klibiyle profesyonel bir çalışma ortaya koyan Erişçi, O nu Düşünürken adlı parçasına yaptığı caz versiyonu yla da müzik vizyonunun çeşitliliğini gözler önüne serdi.

2000 yılında çıkardığı Unutamam adlı albümünde Erkin Koray'ın "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" şarkısını yeniden düzenleyerek hayranlarına sundu. Ayrıca bu albümünde kendi adına bir ilki de gerçekleştiren Erişçi, ilk kez, cover bir parçaya albümünde yer verdi. "Nothing Hill" filminin müziği, "Aint No Sunshine", Çelik'in yazdığı sözler ve yorumuyla albümde yer aldı. Bu albümünden sonra 2001 yılında Sekizinci adlı albümünü çıkaran sanatçı, bu albümünde de Fikret Kızılok'un Türk pop müziğinin klasikleri arasında yerini alan "Bu Kalp Seni Unutur mu?" isimli şarkısını hayranlarına sundu.
Son düzenleyen Daisy-BT; 26 Haziran 2010 20:59
Biyografi Konusu: Çelik nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
2 Ekim 2006       Mesaj #2
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
ÇELİK

Sponsorlu Bağlantılar
Çelik

1966 yılında İstanbul’da doğdu. Başarılı bir öğrenim hayatının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bililmler Fakültesi’nden mezun oldu. Müzik yaşamına İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikîsi Devlet Konservatuar'ında başladı. 1991 senesinde Ercan Saatçi ve İzel Çeliköz’le biraraya gelerek “İzel, Çelik, Ercan” adını verdikleri toplulukla “Özledim” adlı başarılı bir albüme imza attılar. Kariyerine tek başına devam etmeye karar veren Çelik, gruptan ayrılarak solo albümünün çalışmalarına başladı.İki yıllık uzun ve zahmetli bir çalışma maratonun ardından 1994 yılında “Ateşteyim” isimli ilk albümünü çıkardı. 11 parçanın yer aldığı albüm, tüm müzikseverler tarafından büyük ilgi gördü ve başta “Ateşteyim”, “Güle Güle”, “Meyhaneci” olmak üzere hemen her parçası hit haline geldi. Albümün ulaştığı yüksek satış rakamları Çelik’in solo kariyeri tercih etmesindeki haklılığı ortaya koydu.
Üretmeyi çok seven sanatçı kendine prensip edindiği çalışma disiplinin de verdiği şevkle kısa bir aranın ardından 1995’te ikinci albümü “Benimle Kal” ile başarısını sürdürdü. Bu albümde “daha duygusal bir Çelik” ile karşılaştı müzikseverler. Bir önceki albümünde olduğu gibi “Benimle Kal”daki tüm şarkıların da söz ve müziğini yazarak, düzenlemeler yaparak müziğin tüm aşamalarında yetenekli olduğunu gösterdi. Nitekim artık bir “klasik” haline gelen ve sanatçıyla bütünleşen “Hercai” adlı şarkısı 1995 Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Beste’ ödülüne layık görüldü. “Sevemem” adlı parçasıyla Makedonya’da aldığı ödülü başka birçok ödül izledi. Bu albümde yer verdiği “Atam” adlı şarkısıyla başlayarak Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf ettiği şarkılar bir gelenek halini aldı Çelik albümlerinde.

1996 yılında piyasaya sürülen “Yaman Sevda” albümünde, alışılagelen Çelik sound’undan farklı olarak rock etkileri göze çarptı. Supervizör’lüğünü yine Ahmet Özden’in yaptığı albümde Şebnem Ferah, Gür Akad gibi kalburüstü sanatçıların eşlik ettiği birbirinden güzel on parça yer aldı. “Yaman Sevda”, “Bu Şehirde” başta olmak üzere üçüncü albümüyle hayranlarının gönüllerindeki yeri sağlamlaştırdı.

Özverili bir çalışmanın ardından ertesi yıl “Sevdan Gözümün Bebeği” albümünü yayınladı. Akdeniz ezgilerinin tüttüğü “Ayrılık Deme Bana”, sancılı bir hasretin dile getirildiği “Sevdan Gözümün Bebeği” gibi parçalarla aşk, özlem, ayrılık ve ‘insana dair güzel olan herşey’ ses ve notalara büründü.

Dört yılda çıkardığı dört albümden seçtiği hit parçaları “Sevgilerimle” adını verdiği bir ‘best of’ albümle 1998 yılında müzikseverlere sundu. Bu çalışma üzerine duygularını şöyle dile getiriyor sanatçı: “Bugüne kadar herbiri başka bir yaşam olan ve size de dinlediğinizde bambaşka şeyler yaşatacak olduğunu düşündüğüm şarkılarımın en güzellerini sizin için bu albümde topladım.”

1998 yılı Çelik için tam bir “yenilenme yılı” oldu. Hem görüntüsü hem de “O’nu Düşünürken” adlı yeni çalışmasındaki müzikal yaklaşımıyla daha olgun bir çizgi çizdi sanatçı. “Veda Etmem” adlı slow parçayla listelere giren albüm, sanatçının en olgun çalışması olarak değerlendirildi. “Benimle Evlenir Misin” adlı parçasının muhteşem görüntülerle bezenmiş klibiyle profesyonel bir çalışma ortaya koyan Çelik, “O’nu Düşünürken” adlı parçasına yaptığı ‘caz versiyonu’yla da müzik vizyonunun çeşitliliğini gözler önüne serdi.

Yorumculuğu yanında bir çok parçanın söz ve müzik yazarlığını da yapan sanatçı, İzel tarafından seslendirilen ve büyük başarılara imza atan “Kızımız Olacaktı” dışında, parçalarını başkalarına satmamayı ilke edindiğini söylüyor.

Okumak, sinema, tiyatro, konserler, Çin yemekleri ve mangal partileri ise en gözde hobileri arasında yer alıyor. Skandallardan çok başarılarıyla konuşulmak istediğini belirten Çelik, Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet’e olan bağlılığını her fırsatta dile getirmektedir. Askeri okullarda ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına sayısız konser vererek modern Türk Gençliği’nin mütevazi bir temsilcisi olarak büyük takdir toplamaktadır..
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Mart 2007       Mesaj #3
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Çelik
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çelik

celikhi9
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
29 Nisan 2011       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Çelik 2011 son Kalp Gözü Albüm


celik


Türk Pop Müziği’nin başarılı ismi Çelik, “Kalp Gözü” isimli yeni albümünü tamamladı. Uzun zamandır müzik dünyasından uzak kalan sanatçı, albümünde yer alan “Kibritçi Kız”, “Üstü Açık Araba” ve “Sana da Yazık Bana da” adlı üç şarkısını müzikseverin beğenisini sundu.

Çelik albümünde yer alan “Kibritçi Kız” adlı şarkısını kendi aşkına yazdığını açıklarken şarkı ile ilgili olarak “Aşk ateşinden arta kalan küllerin aciz bir yansıması” yorumunu yapıyor.

Albüm Listesi
1-Kibritçi Kız
2-Kalp Gözü
3-Üstü Açık Araba
4-Sana da Yazık Bana da
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

16 Eylül 2010 / ener Tiyatro tr
24 Temmuz 2009 / Kral_Aslan Siyaset tr
5 Ağustos 2014 / perlina Bilim tr
21 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat tr
30 Mart 2011 / Jumong Tiyatro tr