Arama

Bora Duran

Güncelleme: 16 Ağustos 2011 Gösterim: 10.242 Cevap: 2
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
4 Ağustos 2011       Mesaj #1
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Bora Duran
bora bio photo
Çok küçükken, bir ağacın üzerinde bulunduğuna dair söylentiler var. Kendisi ise müziğe o ağacın üzerinde başlandığına inanıyor. Daha sonra hatırladığı ilk anı ise, babasının ud ve bağlama çalması, annesinin ise ona sesi ile eşlik etmesi.
Sponsorlu Bağlantılar

İçinde bulunduğu bu ilk grup deneyiminin ardından; ortaokul yıllarında, gitarı ile birlikte farklı gruplarla da tanışmaya başlar. 1995 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’na girip, klasik kemençeeğitimine başlayana dek, bu gruplarla olan maceraları devam eder. 2001 yılına kadar İzmir’de müzik yapmadık yer neredeyse bırakmaz. Sadece Ege’nin bu kıyısıyla yetinmez ve Türk – Yunan Dostluk Derneği ile işbirliği içerisinde, müziğini karşı kıyılara da taşır.

Çocukluğundaki ağacı yeniden bulmak hayali ile İstanbul’a geldiği yıllarda, müziğini paylaşıp geliştirmek adına ilk yapmış olduğu hareket, Vedat Sakman ile tanışmak olur. Stüdyo Sakman’da Selçuk Yöntem’in “Şiir Niye?” adlı albüm çalışmasında görev alır. İlk demo albüm hazırlıklarına da bu stüdyoda başlar.

Ezginin Günlüğü grubuyla “Dargın mıyız?” albümünün kayıtlarında birlikte çalışır. Grup ile birlikte birçok projede daha yer alır.

Aranjör Yıldıray Gürgen ile birçok albüm projesinde klasik kemençe, gitar, perdesiz gitar ve sesiyle görev alır. Bu çalışmalardan biri olanYılmaz Erdoğan’ın şiir albümünün oluşum sürecinde BKM ile tanışır. Deniz Erdoğan ile birlikte BKM Mutfak ve “Çok Güzel Hareketler Bunlar” ekibinin canlı müzik ve tv program müzik sorumluluğunu yürütür. “Organize İşler” film müzikleri projesinde yer alır.

Aynı dönemde sözü ve müziği kendine ait olan “Gül Senin Tenin” adlı şarkısını Mahsun Kırmızıgül seslendirir ve şarkı her açıdan büyük başarı sağlar.

Ortaklarıyla beraber 2006 yılında Moda’da kurmuş oldukları Harem’s Production’da, kendi albüm çalışmalarını hızlandırır; söz, müzik ve aranjeleri kendisine ait olan 9 şarkılık ilk albümünü tamamlar.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Bora Duran nereli hayatı kimdir.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
13 Ağustos 2011       Mesaj #2
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
bora bio photo
Hayatı
Sponsorlu Bağlantılar

Bora Duran (d. 1975), Türk pop müzik sanatçısı ve müzisyen.
Bora Duran'ın müzikle yakınlaşması, ortaokul yıllarında, gitarı ile birlikte farklı gruplarla tanışarak başlamıştır. 1995 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’na girip, klasik kemençe eğitimine başlayana dek, bu gruplarla çalışmalarını sürdürmüştür. 2001 yılına kadar İzmir’de bir çok mekanda müzikle uğraşımıştır. Öte yandan, Türk – Yunan Dostluk Derneği ile işbirliği içerisinde, müziğini ülke dışına da taşımıştır.
Daha sonraları müziğini paylaşıp geliştirmek adına İstanbul’a geldiği yıllarda Vedat Sakman ile tanışmıştır. Stüdyo Sakman’da Selçuk Yöntem’in “Şiir Niye?” adlı albüm çalışmasında görev almıştır. İlk demo albüm hazırlıklarına da bu stüdyoda başlamıştır. Bora Duran, Ezginin Günlüğü grubuyla “Dargın mıyız?” albümünün kayıtlarında birlikte çalışmış ve Grup ile birlikte birçok projede daha yer almıştır.
Aranjör Yıldıray Gürgen ile birçok albüm projesinde klasik kemençe, gitar, perdesiz gitar ve sesiyle görev alan Bora Duran, bu çalışmalardan biri olan Yılmaz Erdoğan’ın şiir albümünün oluşum sürecinde BKM ile tanışmıştır. Bu tanışma sonrasında, Deniz Erdoğan ile birlikte BKM Mutfak ve “Çok Güzel Hareketler Bunlar” ekibinin canlı müzik ve tv program müzik sorumluluğunu yürütmüş ve “Organize İşler” film müzikleri projesinde yer almıştır.
Aynı dönemde sözü ve müziği kendine ait olan “Gül Senin Tenin” adlı şarkısını Mahsun Kırmızıgül seslendirmiştir. Ortaklarıyla beraber 2006 yılında Moda’da kurmuş oldukları Harem’s Production’da, kendi albüm çalışmalarını hızlandırmış; söz, müzik ve aranjeleri kendisine ait olan 9 şarkılık ilk albümünü tamamlamıştır. Bora Duran, 2005 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün seslendirdiği; kendisine ait olan "Gül Senin Tenin" şarkısını yeniden yorumlamıştır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
16 Ağustos 2011       Mesaj #3
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
ALBÜM
bora cd 200
İnsana ait en saf duygu olan aşkın, günümüz şartlarında var olabilme çabasını, depresif bir dille anlatırken, herşeye rağmen hayatla barışık olmanın öneminden bahseden “Her Sabah” temeli akustik gitar ve vokal performansına dayanan bir albüm.

Ege Üniversitesi Konservatuarı klasik kemençe bölümü mezunu olan Bora Duran, uzun yıllar İzmir ve karşı kıyılarında sahne alır. İstanbul’da çeşitli stüdyolarda, birçok albüm projesine klasik kemençe, gitar, perdesiz gitar ve sesiyle katılır. İlk demo kayıtlarını da aynı dönemde bu stüdyolarda gerçekleştirir. Ardından kendi stüdyosunu kurar ve “Her Sabah”ı ortaya çıkarır.

Albümdeki 9 şarkının tamamının söz, beste ve aranjeleri Bora Duran’a ait. İçerim Benadlı şarkının sözleri Ömer Hayyam’a hitaben, onun rubailerinden esinlenerek yazılmış.

Beni Öldürdün, Duman Duman ve Yatak daha önce Bora Duran’ı sahnede izlemiş olan dinleyicilerin tanıdığı şarkılar.

Harems stüdyosunda Efe Demiryoğuran tarafından gerçekleştirilen kayıtlarda Bora Duran’a gitarlarda Gültekin Kaçar, bas gitarda Eylem Pelit, davulda Okay Aynur, etnik perküsyonlarda Mehmet Akatay ve klavyede Yavuz Darıdere eşlik etti.

Bora Duran, albümün oluşum sürecini “Kendi söz ve bestelerimin yer alacağı bir albüm projesine başlamadan önce aldığım ilk karar, uzun süredir birlikte çalıştığım arkadaşlarımla bir stüdyo kurmak oldu. Bu sayede, albüm kayıtlarında yer alan müzisyenlerle bir grup mantığında çalışarak, istediğim sounda ulaşabildim. “ diyerek özetliyor.

Selam, Dalgın adlı şarkılarda ney, İçerim ben ve Lay layda ud, klarnet, Aynalarda duduk gibi etnik enstrümanlar şarkıların hikayeleriyle uyum içerisinde kullanılırken, ”Lodos” adlı şarkıda Bora Duran tarafından icra edilen klasik kemençe dikkat çekiyor.

Harem Sound etiketiyle yayınlanan albüm tüm müzik marketlerdeki yerini aldı. Albümün ilk konseri sanat ve iş dünyasından birçok seçkin kişinin de katılımıyla 13 Ocak tarihinde Balans Jolly Joker sahnesinde gerçekleşti.

36 35 Bora Duran Logo

1 ) Duman Duman

2 ) Beni Öldürdün

3 ) Yatak

4 ) Selam

5 ) Lodos

6 ) Lay Lay

7 ) Aynalar

8 ) İçerim Ben

9 ) Dalgın




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

30 Eylül 2016 / Daisy-BT Sanat tr
27 Kasım 2010 / careless_WhispeR Müzik ww
6 Kasım 2011 / Jumong Spor tr
1 Ağustos 2015 / Jumong Moda tr
14 Kasım 2006 / Kral_Aslan Edebiyat tr