Arama

Nelly

Güncelleme: 13 Nisan 2013 Gösterim: 12.884 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
NELLY
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
nelly04
Gerçek adı Cornell Haynes Jr. olan Nelly, hayatının ilk yıllarını babasının Amerikan Ordusu’nda bulunmasından dolayı İspanya’da geçirdi. Değişik aksanı ile dikkat çeken Nelly, 1993 yılında arkadaşlarıyla birlikte “St. Lunatics” grubunu kurdu. Grup 1996 yılında “Gimmie What You Got” adında bir hit çıkarmasına rağmen Nelly, kendi solo çalışmalarına yönelmeye karar verdi.

Universal Music Group ile anlaşan Nelly, 2001 senesinde ilk albümü “Counrty Grammar”i çıkardı. Aynı sene içerisinde grubu St.Lunatics ile ilk albüm “Free City”ye de imzasını atan Nelly, solo albümü “Counrty Grammer” ile Amerikan listelerinde 1 numaraya oturdu. İmajıyla hem ‘iyi aile çocuğu’ hem de ‘gang’ kavramlarını bir arada tutan Nelly, bu albüm ile 7 kez platin plak aldı. Aynı sene içerisinde “En iyi Rap Albümü” ve “En iyi Solo Rap Performansı” Grammy’lerine aday gösterilen Nelly, albümden çıkan single “Ride Wit Me” parçasına çekilen video kliple 2001 MTV Video Müzik Ödüllerinden “En iyi Rap Videosu” ödülüyle döndü.

2002 senesinin Temmuz ayında 2. albüm “Nellyville”ı piyasa süren Nelly, bu albümle Amerika listelerinde 3 hafta boyunca 1 numarada kaldı. Albümün ilk haftadaki satış rakamları 714,000’in üzerindeydi ve bir ay sonrasında Nelly üç kere platin plağın sahibi oldu. Albümden çıkan single’lardan “ Hot In Herre” listelerde 7 hafta boyunca 1 numarada kalırken, ikinci single, Keith Rowlands ile beraber çalışmasının ürünü, “Dilemna” ile de listelerde 10 hafta boyunca 1 numarada kalmayı başardı. “Dilemma” müzik listelerinde 10 hafta 1 numarada kalmayı başarabilen tek rap parçası olma özelliğini korurken, Nelly Amerikan Müzik Ödülleri’nden “Favori Rap/Hip-Hop sanatçısı” ödülünü kazandı.

2003 yılında gelen “En iyi Solo Rap Performansı” ile Keith Rowlands ortaklığıyla “En iyi Rap Dueti” Grammy’lerini kazanan Nelly, aynı zamanda Amerikan Müzik Ödüllerinden “Fanların Seçtiği” ödülünü de aldı. Aynı sene bir remix albümü olan “Da Derrty Versions: The Reinvention”ı çıkartan Nelly, 2004 senesinde P.Diddy ile eşlik ettiği Murphy Lee’nin “Shake Ya Tailfeather” şarkısı ile üçüncü kez Grammy kazandı.

2004 senesine gelindiğinde Nelly piyasaya iki albüm birden sürdü; “Suit” ve Sweat”. R&B tarzındaki “Suit” Amerika listelerinde 1 numara olurken, albümden çıkan single, (country müzik sanatçısı Tim McGraw ile ortak çalışması ‘ballad’) “Over and Over” hit oldu. Üç kez platin plak kazanan “Suit”in yanısıra, “Sweat” albümü Amerika listelerinde 2 numara olurken, 2 kez platin plağın da sahibi olmayı başardı.

2005 senesinde “Suit” ve “Sweat” albümlerinin içindeki bazı şarkılardan oluşan “Sweat/Suit” albümü çıktı. Albümün içinde üç tane yeni şarkı da bulunurken, albüm Amerika listelerinde 26 numara oldu. Single “Grillz” Amerika listelerinde 1 numaraya çıktı ve 2006 yılındaki Janet Jackson ile ortak çalışması “Call On Me” şarkısı ile de Nelly, yine Amerika listelerinde 1 numara olmayı başardı.

2007’de çıkması planlanan albümün isminin “N.E.L.L.Y.” olması beklenirken, sanatçı resmi internet sitesinde albüm hakkında hiçbir bilgiye yer vermiyor.


nelly

Biyografi Konusu: Nelly nereli hayatı kimdir.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Nelly
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

220px Nelly
  • Doğum adı Cornell Haynes Jr. Doğum 2 Ekim 1974 (38 yaşında)Austin, Teksas, ABD
  • Meslekler Şarkıcı, Oyuncu
  • Köken St. Louis, Missouri, ABD
  • Etkin yılları 2000-günümüz
  • Tarzlar Hip hop Plak şirketi Fo' Reel, Derrty, Universal
  • İlişkili hareketler St. Lunatics,T.I., Ashanti, Kelly Rowland
  • Resmî sitesi Nelly

Nelly (doğum adıyla: Cornell Haynes Jr.; 2 Kasım, 1974; Austin, Teksas, ABD) ABD'li R&B ve hip hop şarkıcısıdır. Mariah Carey, Kelly Rowland, Christina Aguilera ve Ashanti gibi ünlülerle çalışmıştır. En iyi erkek rapçi ve en iyi rap sanatçısı ödüllerini almıştır. Ashanti ve Nelly 2005 yılından beri sevgililerdir.Ayrıca Nelly Charlotte Bobcats NBA takımının sahiplerinden biridir.Charlotte Bobcats takımının 3 sahibi vardır bunlar:Robert L. Johnson,Nelly,Michael Jordan'dır. Hip&Hop müziğinin en iyilerinden biri olarak kabul edilen Nelly'nin ilk son albümü Brass Knuckles 4 defa ertelenmenin ardından 2008 sonbaharında piyasaya sürülecektir. Albümden çıkan single'lar arasında Akon ve Ashanti ile birlikte söyledikleri "Body On Me" isimli şarkı Amerika'da oldukça popüler olmuştur. Nelly 2003 yılından beri ünlü şarkıcı Ashanti ile birliktedir. Çift 2007 yılının kışında nişanlanmıştır.2010 yılında Kat Sacks ve Nelly hakkında çıkan sex iddiaları ve Nelly'nin son doğum günü partisinden sonra ikili ayrılmıştır. Nelly 2009 yılının başından beri yeni albümünün çalışmalarını yapmaktadır albümün adı önce "Les Is More" sonra "Nelly" daha sonra "Let's Get It" ve son olarakda "5.0"olarak değişmiştir.Nelly'nin kuzeni Michael Johnson 2 ırkçı öğrenci tarafından evine giderken vuruldu ve öldü daha sonra Nelly albümü ertelediğini ancak albüme Jammie Foxx, Usher ve Dr.Luke ile çalışacağını söyleyerek hayranlarını biraz olsun beklemekten doğan kızgınlığını dindirdi. Nelly albüm teması için "Ford" firmasiyla 2011 model "Mustang" araba için anlaştı

Müzik Kariyeri
1990'lı yılların başında Nelly ve arkadaşları "St.Lunatics" adında bir rap grubu kurarlar ve ilk şarkıları "Gimmie What You Got"ile St. Louis şehrinde parlamaya başlarlar devamında gelen şarkıarda Nelly ,Universal şirketi yöneticilerinin ilgisini çeker ve 'rekor fiyatla' "Universal Music" Rapçisi olur ve Nelly'nin solo kariyeri başlar.

1999-2000 Country Grammar

Nelly'nin 1999'da çalışmasına başladığı ve 2000 yılının yazında çıkardığı albüm kesinlikle Nelly'nin en iyi dönemlerinden biriydi.Albümde pekde fazla şöhret sahibi olan rapçiler yoktu,albümün konukları şu isimlerdi ;St.Lunatics Lil Wayne,The Teamsterz ve Cedric The Entertainer.Albümün hit parçaları ise ;"Ride With Me","Country Grammar","E.I.","Tho Dem Wrappas" ve "Batter Up" şarkılarıydı... Şarkılar gerçek rap şarkılarıydı ki vaktinin en iyi rapçilerinden Eminem ile inanılmaz bir rekabet içerisindeydi ve albüm 9.500.000 sattı bir 'debut' albüm için oldukça iyi olan bu rakam ayrıca albüm "9 Platin Plak" kazandı bu başarı Nelly'nin kariyerini şüphesiz iyi ya da kötü etkileyecekti...

2002: Nellyville

Yine Nelly'nin milyonlar sattığı ve "6 Platin Plak" kazandığı albüm...Nelly'nin kariyerini şüphesiz bi yöne sokan bu albüm bi çok "mainstream"dinleyicileri için mükemmel bir albüm olduğunu düşündürsede, underground dinleyicileri Nelly'nin,"Country Grammar"'dan başarılı olamayacağını ve oda diğer rapçiler gibi yavaş yavaş silineceğini kanısına vardırdı fakat albümden çıkan 2 parça Amerika listelerini "darma duman" etti.İlk olarak Nelly,2002'nin Mart ayında The Neptunes'in prodüktörlüğünü yaptığı "Hot In Herre" şarkısını piyasaya sürdü ve şarkı Amerika'daki Hip Hop dinleyicilerinin ilgisini çekti... Ve Nelly'nin kariyerinin şüphesiz en iyi şarkısı "Dilemma" 2002 senesinin Temmuz ayında piyasaya çıktı şarkı "Pop-Rap"müzik türünün ilk şarkısı olarak gösterilsede hiç kimse bu şarkı üzerinden Nelly'e dil uzatamadı aynı dönemde çıkan bu 2 şarkı "Billboard Hot 100"listesinde #1 ve #2 numaranın sahibi olmuştu...Albüm bu 2 şarkının büyük payıyla beraber "2003 Yılı Grammy Ödülleri En İyi Albüm"ödülünü kazandı...Albümden çıkan diğer hitler "Air Force Ones","Work It" ve "Pimp Juice" şarkılarıydı... "Air Force Ones" şarkısı Nelly'nin grubu St.Lunatics'in popülerliğini arttırmak için yapılmıştı ama flow'ları harika dizen"Trackboyz" St.Lunatics'e çok iyi bi destekçi olmuştu... Diğer bir şarkı "Work It" ise Justin Timberlake'le yapılmış eğlenceli ve "playboy" temalı bi şarkıydı...5.ve son single "Pimp Juice"ise Nelly'nin o dönem çıkardığı içecek "Pimp Juice"'un bi nevi reklamı gibiydi ve çok eğlenceli bir klibi vardı ayrıca klipde Nelly'e ünlü rap şarkıcısı Snoop Dogg'da eşlik ediyor...

2004–2005: Sweat & Suit

Nelly 2003 yılında "double albüm" yapmaya karar verdi... Biri "Sweat" diğeride "Suit" olan albümlerin "Sweat"olanı "Rap" tarzında "Suit"olanı ise daha soft ve "R&B" kokuyordu"Nellyville"'den sonra popülerliği dünyaya yayılan Nelly artık daha güçlü isimler ve daha ticari işler yapmaya başladı... Albümün beklenildiği gibi çok tutmadığı söylenilebilir 8.500.000 ve 6.000.000 satan bir rap şarkıcısı için 2.000.000 civarı bir satışın onu pekde tatmin edebileceği söylenemezdi. "Sweat"Albümün konuk isimleri ise; Jazze Pha,Lincoln Üniversite Korosu,Murphy Lee,Stephen Marley,Christina Aguilera,Fat Joe,Jung Tru,Remy Ma,St.Lunatics,Moob Deep,Missy Elliot,Ali,Gube Thug,Lil Flip ve Big Gipp'di.Diğer albüm "Suit"'in konukları ise ;Pharrell,Jazze Pha,T.I.,Jaheim,Snoop Dogg,Ron Isley,Avery Storm,Mase ve Anthony Hamilton İlk olarak "Sweat" albümünden çıkan The Neptunes imzalı ilk single "Flap Your Wings" 'saman alevi' gibi kısa süreli bi alevlenme yarattı ve söndü herkes Nelly'nin bittiğini ve daha iyi işler yapamayacağını söylüyordu.Ancak "Suit" albümünü alanlar kesinlikle 'single' olarak çıkacağını düşündüğü "Play It Off" şarkısını Nelly single olarak kullanmayınca bir yerde şoka uğradılar çünkü şarkı harika "R&B" ritimleri ve Pharrell'in ince sesi ile harika bi ahenk tutturmuştu ancak bu şarkının yerini daha bi "Pop" olan "Suit"albümünden çıkma Jaheim vokalli "My Place"şarkısı aldı... Yine günü kurtaracak olan Nelly,Christhina Aguilera düeti "Tilt Ya Head Back" isimli şarkıyla yine zirveye oturdu yani bir yerde günü kurtardığı söylenilebilirdi Nelly için. Diğer single yine "Suit" albümünden Tim McGraw vokalli "Over And Over" şarkısıydı...Rapçi Nelly Country Şarkıcısı Tim McGraw ile çalışmıştı ki zaten bu şarkıya biraz önyargılı bakılmıştı ancak şarkı yine de büyük bir kitleye hitap ediyordu ve kısa süre sonra tüm dünyaya yayılacak bir hit oldu... Aslında önceki 2 parçaya göre daha bir Rap olan şarkı "Na-NaNa-Na" kesinlikle "Sweat"'in 'en iyileri"ndendi oldukça hareketli,basslı, yüksek ritimli ve Jazze Pha vokalli bir şarkı olan "Na-NaNa-Na" arabaların ve partilerin vazgeçilmezi oldu.. Ve son single "Suit"'den "N Dey Say" şarkısı oldu oldukça derin bir anlam taşıyan şarkıda Nelly çeteler ve aşk arasındaki mesafe ve umut temalı bir şarkı yapmıştı ve bu bir çok çete üyesini ya da üyelik yolundaki insanlara doğru yolu gösterdi....

2008: Brass Knuckles

Nelly'nin zor günler yaşadığı dönemde çıkması planlanan albüm Nelly'nin kafasının rahatladığı bir zamana ertelenmek istendi ve bunun için 4 kez ertelendi... Nelly'nin 4 albümünün aksine 400.000 civarı satan albüm Nelly,nin rap kariyerine kötü bir leke olarak kalacaktı... Albüm oldukça iddialı isimlerle ve prodüktörlerle yapılmıştı ki albümün konuklar şöyleydi ;Akon,Ashanti,Avery Storm,Chuck D,Ciara,Fergie,Jermaine Dupri,Keri Hilson,LL Cool J,Nate Dogg,Pharrell Williams,R.Kelly,Rick Ross,Snoop Dogg,St.Lunatics,T.I. ve Usher gibi isimlerdi. Ancak her ne olduysa Nelly'nin tekrar "Country Grammar" gibi bir albüm yapmaya çalışması nedeniyle albümün şarkıları oldukça sert beatlerle yapıldı. İlk single "Party People" ünlü pop şarkıcısı Fergie ile yapıldı ve harika tempolu yüksek ritimli bir şarkıydı ayrıca klibinde Ciara,Keri Hilson,Polow Da Don ve St.Lunatics isimleri görünüyordu yine bir ekleme şarkının bir kısmınıda ünlü rapçi/prodüktör ve söz yazarı Sean Garret sözleri bulunuyordu bu sefer oldu diye düşünülen albümün olmayacağından herkes bihaberdi... 2.Single "Body On Me" çok sakin ritimli ve 'Las Vegas'daki Hayat' temalı bir şarkıydı şarkıda Nelly'e sevgilisi Ashanti ve Akon eşlik etti...Oldukça popülerleşen şarkı bir anda yeni rap şarkılarıyla ortadan kayboldu ve Nelly şaşkınlığa uğradı ayrıca albümü alan beyaz insanların büyük bir tepkisini çeken şarkıda "Self Esteem" şarkısı oldu çünkü Nelly oldukça ırkçı bir şarkı yazmıştı ve ona Chuck D eşlik ediyordu... Şarkılar arasında belkide en vasatı olan "Stepped On My J'z"e klip çekmeye karar veren Nelly nereye gittiğinin farkında değildi çünkü albümde "Long Night","L..A","Hold Up" ve "U Ain't Him" gibi 'en azından' "Stepped On My J'z" şarkısından iyi olan şarkılardı ama Nelly yanlarından dahi geçmedi.Şarkı ayakkabı temalı ve bir yerde Nelly'nin ortağı Michael Jordan'a yaptığı bir jest gibiydi ayrıca şarkıya Ciara ve Jermaine Dupri eşlik ediyordu pek beğenilmeyen şarkının klibinde Dj Drama boy gösteriyordu. Yine aşk temalı şarkıyı single olarak çıkaran Nelly "One & Only" şarkısını piyasaya sürdü fakat oldukça başarısız bir sonuç aldı ve albüm hikayesi sona erdi.

2010: 5.0

Nelly'nin kariyerinin en 'tatlı' adımını atması beklenen albüm 2010 yılının Kasım ayında bekleyenleriyle buluşucak albümün 5 kez ertelenmesi ve albümün teması olacak olan Mustang DUB 2011 5.0 L model araba'nın içinde geçen "5.0" yüzünden ' 5 ' rakamının uğuruna inanan Nelly albümün adını bu yüzden 5.0 olarak koymaya karar vermiş albümdeki konuklar oldukça kaliteli isimler,albümdeki isimler şöyle ; Diddy, The Notorious B.I.G.,Plies,Sean Paul,Chris Brown,T-Pain,Kelly Rowland,T.I.,Avery Storm,Dj Khaled,Birdman.Ancak albüm bir haftada 65.000 civarı sattı az satmasının sebebide kesinlikle bir skandaldı.Nelly'nin albümü Universal Motown tarafından sadece 200.000 tane basılmıştı ve Atlanta,Teksas,Alabama gibi şehirlerde albüm satışa dahi sunulmamıştı.Sebep olarakda ortaya Nicki Minaj'ın albümünün fazla satması için Nelly'nin albümünün promosyonun yapılmaması ortaya atıldı.Ayrıca albüm eleştirilerinde ;Rolling Stone,RapReviews gibi önemli site ve bir çok dergi Nelly'nin albümü 5.0'nun Nicki Minaj'ın Pink Friday albümünden daha iyi ve kaliteli olduğunu verdikleri puanlarla ortaya koydular.

Özel Hayatı ve Sıkıntıları

Nelly kariyerine başlarken kardeşinin aldığı 10 yıl hapis cezasıyla şoka uğramış ve müzik kariyerine başlamayı bir kere daha düşünmüştü,fakat düşük gelirle yaşadığı için müziğe başlamak zorundaydı ve ilk albümünü çıkardı.Albümden sonra Nelly kardeşinin üzüntüsünü unutmuş gibiydi. Daha sonra Nelly ,KRS-One gibi bi rap sanatçısıyla dissleşmek zorunda kaldı.Zorunda kaldı çünkü kariyerinin başında ,insanlarn onu bi ötlek olarak bilip bi kenara atmasını istemiyordu.Nelly bu sıkıntılardan sıyrıldı ve 2002-03 yılları arasında Tip Drill klibi yüzünden bazı şehirlere alınmadı ve kimse Nelly'e cevap hakkı tanımadı.Oldukça kızgındı 2010 yılında verdiği röportajlarda
Nelly: "Benim adult dinleyici ve izleyicilerimde var nasıl Dilemma,Over And Over gibi aşk şarkıları yapıp çiftlere hitab ediyorsam onlarada hitab etmek zorundayım.." diyebildi tabi iş işten geçmişti.2005 yılında Nelly'nin ablası ilik kanserinden ölmüştü bu durum onu oldukça etkilemişti çünkü Nelly iyi bi aile hayatı yaşamamıştı iyi bi ailesi olmadığını Nelly "Say Now" şarkısında şu şekilde dile getiriyordu.
"Why my mother was gone ? Why my daddy went home ? And the same sh*t they told me , i found myself and tellin' my own"
Nelly ablasının ölümüyle oldukça kötü bi hal almıştı.Uzun bi süre müziğe ara verdi Suit ve Brass Knuckles arasında gerçekleşen bu olay Nelly'nin kariyerine mâl oluyordu ki , Yakın arkadaşları St. Lunatics üyeleri ,T.I. ve Jermaine Dupri ,Nelly'e destek oldular ve T.I. ,Nelly'i albümüne konuk ederek onu müziğe geri döndürmekte başrolü oynadı.2008 yılında Nelly,Brass Knuckles albümünü yayınladı ama farkında olmadığı 2. bir şok onu bekliyordu Nelly ilk hafta sadece 92.000 satabildi ve hayal kırıklığına uğradı ve bu başarısızlığı düzeltmek için hemen 5.0 albümünü hazırlamaya başladı fakat Nelly değişecekti onu değiştirecek olan müzik piyasası olacaktı. Normal bir Rap şarkıcısına göre Nelly harika bi R&B vokaliydi çok iyi işler çıkarabiliyordu örnek olarak Rap Müzik Tarihine geçen albümü Country Grammar'daki ,"Luven Me" şarkısı bi örnek olabilirdi ya da sonraki Nellyville albümündeki Grammy Ödüllü hit parça "Dilemma" hiç kimse Nelly'nin değiştiğini farkedememişti ancak Suit albümü başlı başına bi R&B albümü olucaktı Nelly bunu açıkladıktan sonra insanların ona bakışı oldukça değişti albümlerini almamaya başladılar Nelly bu tarzı Brass Knuckles'da kullanmadı ama albüm fazla satamamıştı ikilemde kalan Nelly ,Universal Motown baskısıyla R&B vokali oldu ancak Nelly her zaman "Rapper Nelly" olarak anılmak istiyordu bu durumu Nelly "Problems" şarkısında şöyle anlattı
"Got me lookin at my albums like, Who wrote this ****? Believe me mani hope this get, A tad bit better but I doubt that ****,
It's like hey I can hear these people say, Dam that boy done changed, But they don't understand, The pressures I'm going through."
Universal Motown bu şarkıyı kendilerine bir saldırı olarak gördü ve şarkıyı albüme almadılar.Bunun üstüne Universal Motown ,Nelly'nin 5.0 albümünden 200.000 tane bastırarak iyi bir intikam aldılar ve Nelly'e 3. şoku yaşattılar.

S.l.i.m. Vs. Nelly

Slim (S.Saint,L.Louis,I.Is,M.Mine) ve Nelly'nin büyük tartışması Slim'in Nelly'i basketbol maçına davet etmesinin akabinde diğer oyuncuların Nelly'i istememesiyle başladı.Nelly bu olayı Slim'e bağladı ve twitter'dan şu mesajı yolladı "Bugün St.Louis'deki hiçbir basketbol maçında oynamayacağım 'Shady Lame Ignorant Muthafuccers'" diyerek kavganın fitilini ateşledi ve Slim cevaplamaya başladı Slim ard arda Nelly'i bombalamaya başladı ve ilk önce "Ateşle oynadığının farkındasın dimi ? Henüz asıl kartlarımı açmadım hazırmısın ? başlayalım" yazarak Nelly hakkında iddalar ortaya attı bu iddalar oldukça ciddi ve doğru olabilecek iddalardı.Slim,Nelly'nin bütün parasının bittiğini ve tüm parasını kokaine,yasa dışı steroide,penis büyütücüye,Ashanti'ye ve kumarda bitirdiğini iddaa etti bütün bunlarla kalmayarak Nelly'nin ruhunu şeytana sattığını iddaa etti.Nelly'se bunlara cevap olarak "1.si eğer Slim'in benim eski menajerim olduğunu düşünüyorsanız baştan kaybediyorsunuz.Belki bu Slim'in yaptığı onu öldürmeye gelenleri durdurduğum için ettiği bir teşekkürdü" diyerek diğer cevapları sıraladı."2.si bu vücudun içersine ;balık,hindi,tavuk,protein,şarap,votka viski ve şekerlemeler dışında hiçbirşey girmedi" diyerek kendini savundu.

Diskografi


Albümler
  • 2000: Country Grammar
  • 2002: Nellyville
  • 2004: Suit
  • 2004: Sweat
  • 2008: Brass Knuckles
  • 2010: Nelly 5.0
Toplama albümler
  • 2001: Free City (St. Lunatics ile)
  • 2003: Da Derrty Versions: The Reinvention
  • 2004: Sweat / Suit
  • 2005: Sweatsuit
  • 2006: Who's The Boss (St. Lunatics ile)
  • 2009: City Free (St.Lunatics ile)
  • TBA: TBA (T.I. ile)
Grammy ödülleri
Kariyeri boyunca 11 kez aday gösterilmiş, 3 ödül kazanmıştır.

2003 En İyi Rap/Song İşbirliği Rap "Dilemma"
2003 En İyi Erkek Rap Solo Performansı Rap "Hot in Herre"
2004 Grup İle En İyi Rap Performansı Rap "Shake Ya Tailfeather"

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

25 Kasım 2012 / Misafir Müzik ww
13 Eylül 2015 / BrookLyn Edebiyat ww
13 Nisan 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular