Arama

Big L

Güncelleme: 16 Nisan 2013 Gösterim: 1.628 Cevap: 1
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Big L
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

220px Big L
  • Doğum adı Lamont Coleman
  • Doğum 30 Mayıs 1974 Harlem, New York City, ABD
  • Ölüm 15 Şubat 1999 (24 yaşında)
  • Meslekler Rapçi
  • Etkin yılları 1992–1999
  • Tarzlar Hip hop
  • Plak şirketi Columbia, Sony, Rawkus, Flamboyant
  • İlişkili hareketler Cam'ron, Diggin' in the Crates Crew, Fat Joe, Mase, Jay-Z, Kid Capri, Lord Finesse, Nas

Lamont Coleman (30 Mayıs 1974 - 15 Şubat 1999), sahne adıyla Big L, Amerikalı rapçi. Mensubu olduğu D.I.T.C. grubuyla 1990'larda New York müzik sahnesine büyük katkıları oldu. Şubat 1999'da vurularak öldürüldü. Lamont, Lifestylez Ov Da Poor & Dangerous adlı ilk albümüyle yer altında büyük şöhret kazanmıştı.

Kariyeri
Harlem, New York'ta doğan Lamont, rapçi Cam'ron'un çocukluk arkadaşıydı. 1990'da rap yapmaya başladı. İlk kayıtlarını Lord Finesse ile birlikte aldı ve 1992'de Finesse'in "Party Over Here" single'ının B yüzündeki "Yes You May"de yer aldı. Bu dönemde Finesse'in Bronx temelli hip hop oluşumu Diggin' in the Crates Crew'a katıldı. Lamont ayrıca Killa Cam, Murda Mase gibi MC'lerle birlikte Children of the Corn adındaki grubu kurdu. Killa Cam'in kardeşi Bloodshed'in 1997'de bir trafik kazasında ölmesi sonrasında grup dağıldı.
Lamont 1993'te Columbia Records'la sözleşti ve ilk single'ı "Devil's Son"ı çıkardı. Ardından Mart 1995'te ilk albümü Lifestylez ov da Poor & Dangerous geldi. Albümden yayınlanan iki single "Put It On" ve "M.V.P.", Billboard'un Hot Rap Tracks listesinde ilk yirmi beşin içine girmeyi başardı. Albümün satış miktarlarının düşük kalmasıyla Lamont'ın Columbia ile sözleşmesi sonlandırıldı. 1997'den 1999'a dek kendisine ait Flamboyant Entertainment şirketi altında ikinci albümü üzerinde çalıştı. Çıkardığı "Ebonics (Criminal Slang)" adlı parça başarılı olurken; aynı yıl D.I.T.C.'nin ilk single'ı "Dignified Soldiers"da yer aldı.
The Big Picture, Ağustos 2000'de piyasaya çıktı. Fat Joe, Gang Starr'dan Guru, Kool G Rap ve Big Daddy Kane gibi isimler albüme konuk oldu. Jay-Z, Lamont'ın öldürülmeseydi bir hafta sonra Roc-A-Fella ile sözleşme yapacağını ifade etti.The Big Picture'ın içeriği Lamont'ın menajeri ve iş ortağı Rich King tarafından biraraya getirildi. Rapçinin daha önceden kaydettiği akapella kayıtlar, saygı duyduğu ya da daha önceden çalıştığı prodüktörler ve MC'lerin katkısıyla tamamlandı. Albüm, çıkışından bir ay sonra altın plak aldı.

Ölümü

Lamont 15 Şubat 1999'da başından ve göğsünden birkaç kez kurşunlandı. Cesedi Harlem'deki evine yakın bir noktadaki 139. Sokak ile Lenox Bulvarı'nın köşesinde bulundu.Mayıs 1999'da 29 yaşındaki Gerard Woodley, Lamont'ın ölümüyle ilgisi bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı ve ikinci derece cinayetle suçlandı.Polis, olayın bir intikam olabileceğini belirtti.Vurulma olayının, esasında Lamont'ın o dönemde hapiste olan ağabeyi Leroy'un sorun yaşadığı kişiler tarafından Leroy'dan intikam alınmak amacıyla yapıldığı ya da Leroy yerine yanlışlıkla Lamont'ın vurulduğu sanılmaktadır.Woodley daha sonraları serbest bırakıldı ve dava sonuçsuz kaldı.

Diskografi


Stüdyo albümleri
  • Lifestylez Ov Da Poor & Dangerous (1995)
  • The Big Picture (2000)
Ölümünden sonra çıkan albümler
  • 139 and Lenox (2006)
  • Return of the Devil's Son (2010)
  • The Danger Zone (2011)
Derleme albümler
  • The Archives 1996–2000 (2006)

Biyografi Konusu: Big L nereli hayatı kimdir.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Big L
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Big L

Lamont Coleman diğer adıyla Big L, 1975 yılında Harlemin "Tehlike Bölgesi" denilen 139. Sokağında ve Lennox caddesinde doğdu. Big L sokak hayatı yaşamak yerine rap yapmayı tercih etti. İlk 1992'de "Yes You May (Remix)" şarkısıyla adını duyurdu.

1993 yılında Columbia Records ile sözleşme imzaladı ve zamanın en iyi kasetlerinden birini çıkardı. Kaset vinildi ve sadece promosyon amaçlıydı. Adı "Devil's Son"dı. 1995 yılında sahnelere adımını attı ve "Lifestylez Of Da Poor And Dangerous" adlı bir albüm yaptı. Albümde o zamanlar tanınmamamış olan Jay-Z ile "Da Graveyard" adlı şarkıyı söyledi. Albüm çoğu kişi tarafından dikkate alınmadı ama hiphop patronları arasında büyük başarı sağladı. The Source dergisi albüme 5 üzerinden 4 verdi. Bu da albümün ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.

Big L'in başarısı büyüyordu, daha sonra D.l.T.C. adında underground bir grup kurdu. Bu grupta Fat Joe, Show, Buckwild, Diamond, A.G., Lord Finesse ve O.C. vardı. Big L'in müzik kariyeri ne yazık ki bu kadar sürdü. 15 Şubat 1999da Harlemde büyüdüğü mahellede kafadan ve göğüsten aldığı kurşunlar nedeniyle öldü. Öldükten sonra 2000 Ağustosta ikinci albümü çıktı.

Albümde DJ Premier ve Buckwild tarafından yapılmış şarkılar vardı. Bunların içinde "Ebonics" ve Tupac Shakurla düet yaptığı "Deadly Combination" en dikkat çekici şarkılardı.

Big L'in vurulma nedeni ise sanıkla Big L'in kardeşinin arasında olan bi dava yüzündenmiş. Big L'in kardeşi o sırada cezaevinde yatıyormuş sanık da ona ulaşamadığı için Big L'i öldürerek öcünü almış. Big L öldüğünde 24 yaşındaydı.

Big L rap için başka bir büyük kayıptı. Jay-Z, Cam'ron ve Mase gibi rapçileri sahneye çıkaran Big L'di. Üstün freestyle ve uyak yeteneklerine sahipti. Zamanın en iyi şarkı sözü yazanlarındandı. Big L'in mirası yaşamaya devam ediyor. Hayranları Big L'in yayınlanmamış şarkılarını bekliyor. Huzur içinde yatsın ve rap endüstrisinde hiçbir zaman unutulmasın.


Benzer Konular

30 Haziran 2008 / eXcaLLaNT Spor ww
9 Ocak 2015 / Misafir Uzay Bilimleri
29 Temmuz 2007 / Misafir Hayali Karakterler
6 Ekim 2008 / Gabriella Oyunlar