Arama

Battlefield 1942 - Berlin

Güncelleme: 24 Haziran 2013 Gösterim: 4.520 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Battlefield 1942 - Berlin oyun haritası özellikleri, oyun taktikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Battlefield 1942 - Berlin

berlinbf591992oq3

BF1942'de Berlin, Reichstag'ın düşmesine kadar olan son 3 günlük sürede, şehir merkezindeki bir bölgeyi temsil eden bir haritada oynanmaktadır. Ruslar Spree kenarında 2 adet ve hemen merkezde 1 adet olmak üzere toplam 3 bayrağı almak için mücadele ederler. Battlefield 1942' de yer alan Stalingrad'la birlikte bir şehir savaşları klasiği olan bu harita, tamamen kara birliklerinin savaşı şeklinde oluşturulmuştur. Rusların en önemli kozu olan 2 adet T-34 tanka karşılık, Almanlar 1 adet PKW- 4 ve 1 adet APC ile oyuna başlarlar. Hızlı hareket etmenin özellikle saldırı konumundaki Ruslar açısından çok önemli olduğu bu haritada, Almanlar açısından savunma ağırlıklı taktikler ağırlık kazanmaktadır.

Rus Taktikleri:

Bu haritada hızlı hareket etmek ve Almanlar çıkışa mayın döşemeden ve merkezde yer alan Alman savunma hattının arkasında, nehir kıyısındaki kalan bayraklara yönelerek Alman birliklerini bölmek temel amaç olmalı. Bu, ilk bakışta kolay bir taktik gibi gözükse de, akıllı bir savunmayla çıkışın Almanlarca mayınlanması ve kaçan tankların anti-tanklarla imhası ve Alman destek tankının geriden yetişmesi Ruslar için bu haritayı bir kaos haline getirebilir. Çıkışta el bombaları kullanımı çok önemli. Piyadeler ana çıkıştan olduğu kadar binalar arasında yer alan yan yolu da kullanarak arka bayraklara yönelebilirler. Bu bayrakların ele geçirilmesi sonrasında bayraklara yakın bölgedeki yıkık binaları kullanarak bayraklar beyaz tutulup Almanların spawn olmaları engellendiğinde savunma direnci daha kolay kırılıyor. Ayrıca, yan taraftaki binada ve ana çıkışta siper arkasında yerleşmiş makinalı tüfeklerin Alman piyade karşı saldırılarının önlenmesi için akıllı kullanımı özellikle oyunun başında çok önem kazanıyor. Assault ve Medic ağırlıklı ayarlanan güçlerin hızlı hareket ederek özellikle arka bayrakları ele geçirmesi, savunması ve de Almanları kıstırarak yok etmesi bu oyunda temel Rus taktiği olmalı. Bayraklara saldırı yapacak güçlerin organize edilmesi ve özellikle tankların nasıl kullanılacağının önceden belirlenmesi ve ortak hareket özelllikle klan maçlarında önem kazanıyor.

Alman Taktikleri:
Bu haritada, Alman taktikleri tamamen savunma ağırlıklı. Oyunun hemen başında yapılacak akıllı savunma ile Rusların çıkışta sıkıştırılmaları oyunun kazanılması anlamına da geliyor. Özellikle el bombalarıyla merkezde çıkış yaparak tanklara yönelen piyadeleri avlarken, bir grup engineer'in çıkışı kapatacak şekilde mayın döşemesi ve arka bayrakta yer alan PKW-4 ve APC desteği gelene kadar zaman kazanılması sayesinde savunma kolaylaşıyor. Direnç hatları şayet merkezde kırılırsa arka taraftan spawn olarak ve yıkık binalarda bayraklara yakın binalar kullanılarak bunların beyazlatılması ve Rusların spawn olmalarının engellenmesi gerekli. Özellikle piyadeler arkaya sızmaları önlerken, anti-tankların bina aralarında gizlenerek şehir savaşında kullanımı zor ve kolay av olabilen tankları imha ederek savunmaya katkıda bulunmaları da önem kazanıyor. Yeterli sağlık olmadığından belli bir grubun medic olarak oynaması da ayrıca oldukça önemli.

Her Battlefield 1942 haritasında olduğu gibi, Berlin haritasında da kazanmak istiyorsanız iyi bir ekip çalışması yapmalısınız.
İyi savaşlar.

Son düzenleyen nötrino; 24 Haziran 2013 10:04 Sebep: Mesaj düzeni!

Benzer Konular

7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar