Arama

Battlefield 1942 - Midvay Island

Güncelleme: 24 Haziran 2013 Gösterim: 5.031 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Battlefield 1942 denizaltı, Battlefield 1942 - Midvay Island oyun haritası özellikleri, oyun taktikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Battlefield 1942 - Midvay Island


Battlefield 1942nin Pasifik savaşlarından biri olan Midway' de 4 bayrak bulunuyor. Tüm bayraklar ele geçirilebilir özellikte.

Japon ve Amerikan Genel Taktikleri: Bu haritada her iki taraf içinde eşit dengeler sözkonusu. Savaş, ağırlıklı olarak ortadaki adada geçmesine karşın, deniz ve hava güçlerinin kombine çalışması gerekli.

Her iki kenar noktanın ele geçirilmesi ve savunulması genelde deniz kuvvetlerinin işi. Asıl önemli olan adadaki ana üssün ve havaalanının ele geçirilmesi. Buranın ele geçirilmesi, havaalanının ve uçakların da ele geçirilmesi anlamına geldiğinden, sahip olan tarafa belirgin bir üstünlük sağlıyor. Adayı ele geçirirken çok alternatifli olan çıkartma bölgelerine ve özellikle bayrakların yakınına, hava ve özellikle deniz desteğinde çok kombine çıkartma/indirme yapılması gerekli. Aksi halde bunlar kolay savuşturuluyor. Kıyı savunma bataryalarının çıkartma öncesinde destroyerlerle imha edilmesi bu işlemi kolaylaştırıyor. Havaalanı ele geçirildiğinde, AAların iyi kullanılması ve sniperlerin evlere yerleştirilmesi diğer tarafın rahat hareketini engelleyebilir. Yine de havaalanını ve ana üssü ele geçirmeden önce, tank ve APC elde etmek ve saldırı üstünlüğü almak istiyorsanız, adadaki diğer bayrağı ele geçirerek işe başlamak avantaj sağlıyabilir. Bu özellikle o noktaya yakın olarak savaşa başlayan Japon tarafının düşünmesi gerekli bir durum.

Denizaltı kullanmayı sevenler bu haritada batırabilecekleri birçok gemi bulacaklar. Diğer Pasifik savaş haritalarıyla mukayese edildiğinde Midway, eşdeğer kuvvetlerin savaşı şeklinde dengeli olarak hazırlanmış. Oyunda bir tarafın kazanması savaş esnasında inisiyatiflerin iyi kullanılmasıyla çok yakından ilişkili. %95i deniz olduğundan bu savaşta "who rules the seas rules the map", denizi kontrol eden haritayı kontrol eder denebilir. Akıllı kullanılan hava kuvvetlerinin de rolünü küçümsememek gerek.
İyi savaşlar

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

link nerde

Alıntı
RuffRyders adlı kullanıcıdan alıntı

Neyin linki nerde Midvay Adasının mı? Yasadışı paylaşımlar MsXLabsda yasaktır lütfen bu yönde talepde bulunmayınız...


Son düzenleyen nötrino; 24 Haziran 2013 10:47

Benzer Konular

7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar