Arama

Battlefield 1942 - Iwo Jima

Güncelleme: 24 Haziran 2013 Gösterim: 5.086 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Iwo Jima oyun haritası özellikleri, oyun taktikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Battlefield 1942 - Iwo Jima

map305375id8

Battlefield 1942'nin Pasifik savaşlarından biri olan Iwo Jimada 5 bayrak bulunuyor. Harita tarihi gerçeklere uygun olarak hazırlanmış. Bunlardan kıyıdaki sadece Amerikalılar tarafından alınabiliyor. Diğer tüm bayraklar ele geçirilebilir özellikte.

Amerikan Taktikleri:
Amerikan taktikleri bu haritada saldırı ağırlıklı ve akılcı bir strateji gerektiriyor. Kıyı bölgesindeki bayrak, ilk ele geçirilebilmesi ve adadan direk spawn olunabilmesı için yardımcı olsa da çıkarmayı kombine olarak tepe ve garnizon bölgelerine de yoğunlaştırmak gerekli. Yanlızca alınan kıyı bayrağından spawn olunması durumunda iyi bir Japon savunması karşısında ilerlemek nerdeyse imkansız. Adanın arka bölümlerinde de bunkerleri ele geçirmeye yönelik çıkartma yapmak mümkün. Bu savaşta deniz bombardımanı ve uçaklardan yapılacak indirmelerle tepelere asker indirerek bayrak ele geçirmek denenmeli. Uçaklar ayrıca Japon havaalanını ve uçaklarını etkisiz duruma getirmeye çalışmalı. Tepenin ele geçirilmesi durumunda top bataryası ile karşı saldırıya geçen Japonları engellerken, tepe çıkışı mayınlanmalı ve AAlar etkin kullanılmalı. Bu arada, kenarlardan diğer bayraklara sızma denenmeli. Aslında, aldatma çıkartma yaparak Japon kuvvetlerini belli bir bölgeye yoğunlaştırıp diğer bölgeleri savunmasız yakalamak mümkün, ancak akıllı bir strateji gerektiriyor. Ana merkez ve tepenin ele geçirilmesi durumunda Japonların işi çok zorlaşıyor ve ortada kıskaca alınıyorlar.

Japon Taktikleri :
Bu haritada, Japon taktikleri savunma ağırlıklı. Özellikle tepe ve merkez garnizonunun savunulması çok önemli, çünkü bu bölgelerde karşı saldırı için gerekli uçaklar ve tanklar bulunuyor. Özellikle merkez üssü geniş bir alana yayılması nedeniyle iyi savunulması gereken bir bölge. Kıyı genellikle kolaylıkla Amerikalıların eline geçebilmesine karşın, bu bölgeye takviye en kolay merkezden ulaşıyor. Kalabalık oyunlarda özellikle kıyıyı ve çıkartma bölgelerini gören bunkerlardaki makinalıların başına asker yerleştirilmesi önemli. Gerçek savaşta olduğu gibi, en sık havadan ve kıyıdan yapılan çıkartma sonrası, tepe ataklara maruz kalıyor.. Bu bölge savunma için elverişli gözükmesine rağmen, uçak saldırılarına ve denizden bombardımana karşı dayanıklı değil. Şayet kaybedilirse tekrar ele geçirilmesi oldukça zor. İlk olarak kaybedilmesi durumunda, karşı saldırı kadar diğer iki bayrağın savunulması ve batarya yardımıyla dövülmesi Amerikan kuvvetlerinin diğer bayraklara saldırısını engelleyebilir. Bu adanın kenarlarından yapılacak sızmalara ve özellikle ana merkeze yapılacak saldırılara karşı uyanık olmak gerekli. Tankların ve uçakların kombine bir şekilde kullanılması iyi savunma için gerekli. Tepelere yerleştirilecek sniperler ile kalabalık oyunlarda karşı tarafa kayıplar verdirmek mümkün.

Iwo Jima, Japon-Amerikan Pasifik Savaşı' nın klasiklerinden birisi olup hava, deniz ve karada kombine çarpışmaların yapılabildiği bir çıkartma ile ada ele geçirme savaşı.
İyi savaşlar.


Son düzenleyen nötrino; 24 Haziran 2013 10:17

Benzer Konular

7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar