Arama

Apex Legends

Güncelleme: 16 Eylül 2023 Gösterim: 1.067 Cevap: 0
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
16 Eylül 2023       Mesaj #1
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Apex Legends
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Apex Legends, Respawn Entertainment tarafından geliştirilen, Electronic Arts tarafından dağıtılan bir Battle Royale oyunudur. Titanfall ile aynı evreni paylaşmakta ve Titanfall 2'de yaşanan olayların 30 yıl sonrasında geçmektedir. Fakat bu konuda dikkat edilmesi gereken şey Apex Legends'ın herhangi bir single-player kısmı/modu olmayışı, yani bahsettiğimiz 30 yılın tek olayı zamanda tam olarak nerede olduğumuzu bildiriyor olmasıdır.

wp12119443
Tüm Legend'ları içeren bir Fan Art (karakterlerin default görüntüleri değil, skinli halleri ile çizilmişler.)


Apex Legends diğer Battle Royale oyunlarından çok farklıdır. En belirgin özelliği tabii ki "Legends" yani karakterler. Türün diğer oyunlarına kıyasla Apex Legends oyununda rastgele bir asker veya benzeri bir şey değilsiniz, Sezon 17 itibariyle oyunda toplam 24 farklı oynanabilir karakter bulunmakta ve her birinin benzersiz yetenekleri var. Bu karakterler (Legends - Efsaneler) 5 ayrı sınıfa ayrılmış haldeler ve her sınıfın karakterlerin kendi benzersiz pasif yetenekleri haricinde ekstra bir pasifi daha vardır.

Oyuncular Trio (üç kişilik takım) ya da Duo (iki kişilik takım) olarak oynayabilirler. Ya da kendinize güveniyorsanız, Fill Teammate, yani takım arkadaşı bulma özelliğini kapatıp tek başınıza Duo veya Trio takımlara karşı savaşabilirsiniz. Her Battle Royale oyununda olduğu gibi amacımız olabildiğince güçlü silahlar, ekipmanlar bulup karşımıza çıkan herkesi öldürmek. Fakat az önce belirttiğim gibi, Apex Legends bu türün diğer oyunlarına kıyasla bir sürü yetenekleri olan karakterlerden oluşur ve bu yüzden daima etrafınıza dikkat etmelisiniz.

wp12119424
Apex "Legends" (Sezon 18 itibariyle bu görselde olmayan birçok yeni karakter daha bulunmakta)


Sınıflar ve Legend'lar:
  1. Assault: Fuse, Mad Maggie, Bangalore, Ash, Ballistic
  2. Skirmisher: Wraith, Octane, Pathfinder, Horizon, Revenant, Valkyrie
  3. Recon: Bloodhound, Crypto, Seer, Vantage
  4. Support: Lifeline, Gibraltar, Newcastle, Loba, Mirage
  5. Controller: Caustic, Wattson, Catalyst, Rampart

Class pasifleri:
  1. Assault: Akıllı loot veren belirli silah kasalarının gizli bölmesine erişebilir ve kendileri veya takımları için yüksek kalite ekipman tedarik edebilirler. Burada dikkat edilmesi gereken şey Assault Bin'lerin öncelikle kasayı açan oyuncunun hali hazırda sahip olduğu ekipmanlara bakarak onların bir üst seviyesini vereceğidir. Eğer oyuncu zaten yüksek kalite eşyalara sahipse takımındaki diğer oyuncular için ekipman verecektir. Assault kasaları medikal eşya vermez.
  2. Skirmisher: Skirmisher sınıfındaki Legend'lar gelen Care Package'leri (dropları) daha yere inmeden tarayabilir ve içinde ne olduğunu görebilir, takımlarına bildirebilirler.
  3. Recon: Recon sınıfındaki Legend'lar Survey Beacon'ları tarayabilir ve oyundaki tüm düşmanların yerlerini haritada 30 saniyeliğine görünür kılabilirler.
  4. Support: Support sınıfındaki Legend'lar yine Assault sınıfında olduğu gibi özel kasalara ve gizli bölmelerine erişebilirler, fakat bu kasalar sadece medikal ekipmanlar içerir. Syringe, Medkit, Phoenix Kit vesaire. Ayrıca Heat Shield veya Evac Tower gibi Survival itemleride içerebilir.
  5. Controller: Controller sınıfındaki Legend'lar isimdende belli olduğu gibi daha çok dar alanları kapatmak, tuzaklar koymak gibi şeylerde iyilerdir. Pasifleri ise yine buna benzer olarak onların Ring Console'larına erişebilmelerini sağlarlar. Aktif edildiğinde bir sonraki Ring'in nerede olacağını tüm takıma gösterir, böylece nereye gideceğinizi önceden bilirsiniz. Ring Console 1 kez tarandıysa o Ring için bir daha aktif edilemez, yalnızca halihazırda taradığınız Ring aktif olduğunda tekrar kullanabilirsiniz.

Tüm karakterlerin aktif/pasif tüm yetenekleri hakkında her şeyi yazmak isterdim fakat çok uzun sürecektir, bunun yerine oyuna girip istediğiniz Legend'ı seçip tüm yeteneklerine kendiniz göz atabilir ya da Firing Range'e girip elle test edebilirsiniz.

Konuyu elle kendim yazdım bu yüzden kaynak belirtilmedi.

Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

31 Ağustos 2014 / Misafir Soru-Cevap
4 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
19 Ekim 2015 / hrkN Oyunlar
24 Haziran 2009 / RuffRyders Oyunlar
20 Temmuz 2012 / jack90 Oyunlar