Arama

Fantom / Phantom / Hayalet

Güncelleme: 30 Mart 2010 Gösterim: 4.129 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
7 Şubat 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Fantom / Phantom / Hayalet


Sponsorlu Bağlantılar
Fantom (phantom), halk deyişiyle “hayalet” olarak bilinen bazı fenomenlere metapsişik alanda verilen addır.

Ruhçu görüşe göre, fantomlar ruhsal bir faaliyet sonucunda oluşmakla birlikte, ne ruhtur ne de ruhun perisprisidir. Fantom fenomenleri Spiritüalizm’de esas olarak 3 grupta ele alınır:
  • Fiziksel medyumluk deneylerinde oluşan ektoplazmik fantomlar: Neo-spiritüalist görüşe göre, bunlar, materyalizasyon ve demateryalizasyon tekniklerini kullanan medyumun, ektoplazmasını kendi perisprisiyle biçimlendirerek oluşturduğu fantomlardır. Bunların oluşumu için bedensiz bir varlık ile irtibata geçilmiş olması şart değildir. Bedensiz bir varlığın mevcudiyetinin sözkonusu olduğu durumlarda da medyum, bedensiz varlıktan aldığı tesir ve imajları peripri-akışkanlar yoluyla ektoplazmasına yansıtarak fantomu yine kendisi oluşturur.
  • Perisprinin etkisi altında, süptil maddelerin yoğunlaşmasıyla oluşan, duble ve seyyal ikiz adıyla bilinen fantomlar.
  • Tekinsizyer fantomu: Cinayette olduğu gibi, bazı normal-dışı ölüm koşullarında can çekişen kişinin bıraktığı imaj yüklü vibrasyonların o mekana gelen hassas kişilerce paranormal olarak algılanması sonucunda hassas kişinin fantom algılaması.

Son düzenleyen Pasakli_Prenses; 25 Aralık 2008 21:51
Gerçekçi ol imkansızı iste...
SürmeLi - avatarı
SürmeLi
Ziyaretçi
30 Mart 2010       Mesaj #2
SürmeLi - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
chloeuq0
Myrtles Fidanligi *siyah beyz resimde chole'nin hayaletini gormek mumkun

1796'da General David Bradford tarafindan insa edildi,Bir cok hayalte ev sahipligi yaptigi soylenir.Bazi arastirmalara gore burada 10 cinayet gerceklesti, . Fakat bazilari Davud Wisehart ve Troy Taylor gibi sadece 1 cinayeti onayladilar. Fidanligin ciddi bicimde hayaletlerin ugrak yeri oldugunda karar kilsalarda, zaten evi daha onceden zabt etmis baska hayaletlerin de olduguna kaanat getiriyorlar ve buda dunya daki en cok hayaletleri tarafindan zabt edilmis yerleri arasina sokuyor Fidanligi.
  • Cleo –eski bir kole , iki kucuk kizi oldurmekten asilmis (bu cinayetler ve hatta Cleonun varligi halen daha bir soru isaretidir)
  • Oldurulen iki kucuk kizin hayaletleri verenda'da oyun oynarken gorulmustur.
  • William Drew Winter – Myrtles 'de 1860 'dan 1871'e kadar yasamis bir savci. Evinde bir yabanci tarafindan vuruldu. Vucudundab kanlar fi***irarak 2.katta tirmanmya calismis ancak 17.basamakta olmustur, halen daha savcinin ayak sesleri duyulur. Savcinin cinayeti Fidanlikta islenmis cinayetlerin sadece onaylanmis olanidir.
  • Diger kollerin hayaletleri zaman zaman evin icinde gozukur ve yapilacak ev islerini sorarlar.
  • Holdeki buyuk piano'nun kendiliginden caldigi duyulur.
Simdi bu fidanlik Oda & Kahvalti Otel Olarak hizmet vermektedir.
--------------------
Londra Kulesi
toweroflondonmx2

Londra Kulesi, belki de Dunyada tarihi en unlu ve iyi korunmus tarihi binlarindan birdir ayni zamanda en fazla zapt edilmis binlarindan biri diyebiliirz. Ona ne suphe ki .son 1000 yildir duvarlari icinde sayisiz idamlara, cinayetlere ve iskencelere yuva olmustur Kule’de surulerce , sayisiz hayalet goruldigu bildirilmistir. 1957 kisinda bir ay saat gece 3’u gosteriken Kule bekcileriden biri tuhaf bir sekilde rahatsiz edilir. , Disari cikip ne olduguna bakmak istedinde ise sekilsiz beyaz bir figurun kulenin tepesinde oldugunu fark eder.

Daha sonar bu beyaz seklin 1554 yilinin 12 Subatin’da kafasi kesilerek idam edilen Lady Grey oldugu anlasilir
Belkide Kulenin en mehsur en yerle*** hayaletlerinden biri de Ann Boleyndir ( Forunda Tartisitigimiz Bloddy Mary ‘nin annesi) Henry VIII,’nin eslerinden biridir ayni zamanda, Ann Boleyn 1536 yilinda kafasi kesilerek idam edilmistir.Onun hayaleti ise kulenin bir cok yerinde gozukmustur, bazen kafasini tasirken Yesil Kulede ve ve Kraliyet Manastirnda gorulmustur.

Ve kulenin diger ziyaretcileri , Henry VI ,Thomas a Becket , Sir Walter Raleigh.
Bir digeri ise Salisburry Kontesi ile alaklalidir., Iddalara gore Kontentes 1541 yilinda idam cezasina carptirilmistir. Mahkemeye cikarilmis ve dar agacindan kacarken eli baltali bir adam tarafindan oldurulmustur.


Eastern State Penitentiary
easternstatepenkg5

Eastern State Penitentiary (Islahevi)
Eastern State Penitentiary (Islahevi ) ayni zamanda hayalet avcilarinin da favori mekanid haline gelmistir, Islahhane suanda halkin ziyaretine acilmistir ve acikdigindan beri de cok daha fazla ilgi odagi haline gelmistir.

1829 yilinda Gothic duzene gore insa edilmistir., orjinal olarak islahane 250 munferit icin yapilmisitr. Fakat bu islahhnede tam 1700 mahkum tika basa hucrelere doldurulmustur.. Bu gibi yerlerde duygulara bagli olan stress, sefelat, ve olum…
Boylece islahhane hayaletlerin ugrak yeri haline gelmistir.
Ve islah evinin en unlu konularindan biri Al Capone, Al Capone ilk olarak 1929 yilinda yasadisi silah kacakciligindan getirilmistir. Ve Al Capone’un islhanede yatisi suresince James Clark’in hayaleti tarafindan eza’ya ugramistir, James Clark, Al Capone’un Sevgililer Gunu , katliaminda oldurklerinde biridir.
Yasanan Diger Aktiviteler.
  • Golge gibi bir figure ona yasklasildiginda tabanlari yaglamasi.
  • Bekci Kulesinde gorunen figur
  • Hucre 12 de kotu kotu ki*** ki*** gulme sesleri gelir..
  • 6.Blok daki hucrede bir figure duvarlarin arasindan gectigi gorulur.
  • Gizemli yuzler Birinci blokdaki hucrelerde gozukur
Malesef turlarda bile bazi hucreler halkin ziyaretine acik degildir..

Queen Mary Gemisi
queenmarykl4

queenmarylgll0queenmary2lgrn2

Bu buyuk eski gemi , insanlara gore bu gemide calisanalar gemiyi ziyaret ediyor. Bir zamanalar Luks bir okyonus transatlantigi idi, 1967’de Long Beach’de satin alinarak otel haline donusturuldu…
Bu gemi suanda otel halindedir.

Geminin en cok ugrak yerlerinden biri makine odasidir. 17 yasindaki denizci cikan yanginda kacmak isterken yanarak olmus, bazen tikiritlar bazen de bagirislar duyulur
Resepsyon civarinda beyazli bir bayan gozuktugu soylenir
Havuzda hayalaet cocuklarinda goruldugu soylenir



Waverlyhills Sanatoryumu
waverlyhillssanatoriumip4

Waverly Hills Sanatorium

Orjinak Waverly Hills Sanatoryumu tahtadan yapilmisitir. (1910 yilinda ) ama bugunku hali 1926 yilinda tamamlanmistir. Hastane Tuberkuroz hastaliginin tedavisisi icin kurulmus, buda 20 yy da cok yaygundu
Tahminen 63,000 ‘un usutnde kisinin oldugu soyleniyor sanatoryumda. Bu Olumlerin bazilari ise yanlis tedavi sonucu gerceklesmistir. Bu hastalarin ustunde hayli dusundurucu deneyler ve islemler yapilmilmistir.
Hayalet arastirmacilari sanatoryumdan sesler geldigini , ve gelen seslerin nereden geldiginin belli olmadigi . soguk noktalar., aciklanamayan golgeler.
Seslerin Koridorlarda yanki yaptigi soylenir


Whaley House
whaleyhouseun5

whaleyghostlgbb3

San Diego, California'da bulunur, Whaley House Amerikada hayaletler tarafindan en cok ziyaret edilen , zapt edilen ev unvanini almistir. 1857'de " Thomas Whaley" tarafindan insa edilmistir, evin bulundugu arazinin bir kismi bir mezarlikmis. O zamandan beri bu evde bir cok hayaletlerin gezindigi gorulmustur.



Yazar DeTraci Regula evdeki deneyimlerini soyle acikliyor. Yillar sonra Sehirde bulunan kosedeki Mek***a Cafesinde yemek yerken , Whaley House'un panjurlarini bazen yemek yerken acik oldugnu goruyorum. Uzun zaman sonra ev bri gunlugune kapali idi, yakin bir zamandaki ziyaretimde , evdeki enerjiyi hisedebiliyordum, ozellikle mahkeme salonunda , ayni zamanda bir puro yanik puro kokusu alabiliyordum, where Holde, parfum kokusu duyuyordum, nce bunun Docent bayandan geldigini sandim ama onun parfum kullanmadigini ogrendim. "


Evde yasanan baska paranormal olaylar
  • evde yanlislikla idam edilen genc bir kizin hayaletinin dolastigi gorulmektedir.
  • Yankee Jim RObinson'un hayeleti gozukmetedir, Jim Robinson vurularak oldurlmustur, ve zaman zaman ev'de yapilan turlarda da merdivenler de oldugu yerde sesi duyulur ve hayaleti gorulur
  • Whaley'nin kizil sacli kucuk kizi gorulur, ve bazen o kadar canli gorunur ki, herkes tarafindan kucuk bir kiz olarak yanlis anlasilir.



White House

whitehousees6

The White House
Beyaz Saray ! Evet dogru, 1600 That's 1600 Pennsylvania Caddesi Washington, D.C.sadece ABD baskanin degil, ABD'nin onceki baskanlarininda evi. Tek fark o baskanlarin olu olmasi. Baskan Harrison'nin cati katinda bir seyler aradagi duyulmaktadi duyulmaktadir, ne aradigini ise kimbilir? i
Baskan Andrew Jackson is Beyaz Saray'daki yatak odasini zabt ettigi one surulmektedir. ve Beyaz Saray'in ilk First Lady'si Abigail Adams Beyaz Saray Koridorlarinda bir sey tasirken gorulmustur



Abraham Lincoln 'un hayaleti, Eleanor Roossevelt, baskanin varligini hisettigini soylemisiti. Lincoln yatak odasinda cali***ern Baskan Lincol'in onu izledigini hisetmisitir.

Genc bir hizmetkar Licoln'un hayaletin yatak odasinda ki Pufflarda botlarini cikarirken oturuken gotmustur,


Hollanda Kralicesi , Wilhelmina Beyaz Saray'da kaldigi bir gece kapiisnin vurulmasi ile uyanmis, ve Koridorda Abe Lincoln'nun hayaleti ile karsilasmisitir.



Calvin Coolidge'in esi bir cok defa Lincol'un hayaletini Elleri arkasinda Oval Ofis Penceresinden disiari Potomac'in karsiindaki Kanli Savas Meydanina bakarken gordugunu bildirmistir. wife reported seeing on several occasions the ghost of Lincoln standing with his hands clasped behind his back, at a window in the Oval Office, staring out in deep contemplation toward the bloody battlefields across the Potomac.


Raynham Hall

raynhamhallgw2

1936 yilinda County Life Dergisi Fotografcilari Tarafindan cekilen bir resim

Asagidaki resim figur kaybolmazdan saniyeler once cekilmistir.
brownladylgdk6


Raynham Hall in Norfolk, Ingiltere, Brown Lady hayaleti ile mehsur'dur. Evde ilk aciklanamayan olaylar 1835 yilinda Noel Zamani yasanmistir. Albay Loftus Noel zamani evini ziyaret icin geldginde bir gece odasinda garip bir figur gorur. Daha iyi gorebilmek icin yaklastiginda ise figur kaybolur. .Daha sonraki haftalar da Albay bu figuru tekrar gorur, Alaby Kadini, Arisrokrat gorunuslu, kahverengi Saten elbise giyen biri olarak tasvir eder. Yuzunun parladigini bu da onun gozboslukarini aydinlatidigini beliritir.

Alıntı


Benzer Konular

19 Haziran 2016 / KisukE UraharA Sinema-TV
4 Nisan 2016 / Ziyaretçi Soru-Cevap
5 Aralık 2008 / Ziyaretçi Taslak Konular