Arama

Beyin Algısı

Güncelleme: 3 Haziran 2018 Gösterim: 24.103 Cevap: 1
YnsYlmz - avatarı
YnsYlmz
Ziyaretçi
13 Eylül 2011       Mesaj #1
YnsYlmz - avatarı
Ziyaretçi
Beynimizin en büyük hatalarından birisidir kendini anlamaya çalışmak... Sürekli sorular üretir boşluklarda...
Bu nedenledir ki insanoğlu her zaman kendini anlamaya çalışmakta başarısız olmuştur.
Sponsorlu Bağlantılar
"Balık denizi göremez!" derler. Doğrudur. Tüm balıklar, birbirlerini uçuyor görür. Beynimizin algıladığı kadarıyla hayatımız. Bir sineği düşünün. Perdesi açık ama penceresi kapalı bir odada, sürekli cama vurup durur. Her ne kadar çarpsa da, bir türlü anlayamaz orada cam olmadığını. Çünkü beyni algılamaz.
Bir düya var. Üzerinde birçok canlı yaşıyor. Her canlı da kendini, kendi algısıyla görüyor.
Sizce insan beyni ne derece başarılı olabilir kendisini anlamada.Yeteneklerini,potansiyelini,yapabileceklerini,özelliklerini. Gerçekten beynimiz, yalnızca düşünce gücü ile cisimleri hareket ettirebilir mi? İşitme ve görme özelliklerini kullanmasa da başka beyinlerle irtibat kurabilir mi? Bazı olayları önceden sezebilir mi? Bir rüya kurulduğunuda, onu kontrol edebilir mi? Tüm bunları anlayabilir mi?
Bugün Telepati,6 His,Biyoenerji gibi terimlerle adlandırdığımız bu olayları ve çok daha fazlasını gerçekleştiren birçok insan var. Gerçekten de beynimizin böyle özellikleri olabilir mi?
Dahasını sayacak olursak;
Astral Seyehat (fiziki beden kullanılmadan yapılan seyehat),
Durugörü (hipnozdaki gibi gözler kapalıyken, görme durumu ama beta dalgaları boyutunda),
Auro Katmanını Görme(vücudumuzun yaydığı metafiziksel enerjiyi, çıplak gözle görme),
Biyokinesis (düşünce gücüyle göz rengi değiştirme vb.)
Audokinez (düşünce gücüyle ses frekanslarını kontrol etme) vs. vs. vs.
Çok daha fazlası var. Hem de çok fazla. Evet, beynimizin muhteşem özellikleri var. Ancak tüm işlerimizi makinalarla yaptığımız, 5-6 katlı apartmanlarda asansör kullandığımız bir çağda yaşıyoruz. Üstelik hayata dahir tüm negatif düşüncelerimiz de beynimizi giderek köreltiyor.
Beynimizi anlayamadığımız için, kendimizi anlayamıyoruz. Kendimizi anlayamadığımız için, insanları anlayamıyoruz. İnsanları anlayamadığımız için dünyayı, dünyayı anlayamadığımız için de dünya ötesini anlayamıyoruz/algılayamıyoruz.
Kısacası, bugün bilimin ve teknolojinin geldiği son nokta,belki de beynimizi biraz olsun tanımaya başlama dönemimizdir. Belki de biraz olsun beynimizi gerçekten kullanmaya başladığımız dönemdir...


ALINTIDIR!


İşte bu beyin bir Mucize!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Haziran 2018       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

Beyindeki Nöron Faaliyeti ile Ruhsal Deneyimler Arasındaki Bağlantı!


Ad:  thumbs_b_c_44b1d8a2a097e1c073ae50df1428918b.jpg
Gösterim: 687
Boyut:  182.6 KB
Bilim adamları, bireyin kendisi dışındaki varlık veya çevreyle kurduğu manevi bağı tanımlayan ruhsal deneyimlerin, beynin yan zar bölgesinde yoğunlaştığını tespit etti.
Sponsorlu Bağlantılar

Yale ve Columbia ūniversitelerinden bilim adamları, 27 genç yetişkin denek üzerinde yaptıkları çalışmada, deneklerin ruhsal deneyimleri sırasında beynin yan zarındaki nöron faaliyetinin arttığını belirledi.

Araştırmada, deneklerden, geçmişte yoğun stres ve gevşeme duyguları yaşadıkları deneyimler ile dinsel yahut dünyevi, varlıklarının ötesinde doğa, başka insanlar ve üstün bir varlıkla manevi temas halinde hissettiklerini anlatmaları istendi. Anlatımları sırasında deneklerin beyin faaliyetini izlemek için fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) grafikleri çekildi.

Araştırma sonucunda deneklerin yaşadığı farklı ruhsal deneyimlerin, genel olarak beynin yan zar bölgesindeki nöron faaliyetini etkilediği gözlendi.

Araştırmacılar insanın benliğinin ötesine geçtiği ruhsal deneyimler için nöro-biyolojik bir konum tayin edebilmenin, akıl ve ruh sağlığı hastalıklarının tedavisinde ve bağımlılıkla mücadelede bu türden deneyimlerden nasıl faydalanılabileceğinin anlaşılması açısından kilit bir işleve sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: Cerebral Cortex (2 Haziran 2018)


Benzer Konular

18 Mayıs 2010 / _PaPiLLoN_ Psikoloji ve Psikiyatri
17 Kasım 2009 / Misafir Cevaplanmış
29 Eylül 2011 / ThinkerBeLL Tıp Bilimleri
5 Mayıs 2009 / sarisya Soru-Cevap
5 Mayıs 2010 / nötrino Genel Mesajlar