Arama

Paranormal Olaylar - Sayfa 2

Güncelleme: 27 Mayıs 2017 Gösterim: 34.203 Cevap: 17
jaws - avatarı
jaws
Ziyaretçi
23 Temmuz 2009       Mesaj #11
jaws - avatarı
Ziyaretçi
Paranormal Olaylar

Sponsorlu Bağlantılar
Sizlere sunmaya çalışacağım paranormal olaylar, bu konunun literatüründeki binlercesinden bir kaçıdır… Aslında, literatüre girmiş binlerce olay bile saptanamamış olanların yanında çok azdır… Örneğin, Spiritüalizmle ilgili, yüzyılı aşkın bir sürenin ortaya koymaya çalıştığı pek çok deney, olay ve bilgiler; gerçek bilim adamı olan kişilerin araştırma, değerlendirme konusu olabilseydi; bugün elimizde sayısız inandırıcı gerçekler ve bunların kanıtları bulunurdu…
Yeryüzünde bu konuyla ilgilenen, bizim gibi küçük ve oraya buraya serpiştirilmiş amatör topluluklar; bu konuya, ancak geçim uğraşlarından artan zamanlarını harcayarak; yine de önemli pek çok gerçeği ortaya koymaya çalışmışlardır, ve önemli başarılar ve gelişmeler de sağlamışlardır…
Fakat, gerçek bilim adamı yanında, hem yetenek , olanak ve hem de zaman bakımından yetersiz guruplar olduğumuz inkar edilemez… Ama, buna rağmen bilimcinin dikkatini çekebilecek pek çok ve de çok önemli dokümanları ortaya serebilmişlerdir… Parapsikoloji ve onun dışında da gerçek bilginler, geç de olsa, sayıları az da olsa, bu konuya eğilmeye yönelmişlerdir… Esasen bilim, kendisine, “Pozitif Bilim” demekle, “Negatif Bilimi” de zımnen kabul etmiş durumdadır… Ne var ki, ruh kavramını da negatif bilim içerisinde kabullenerek, araştırma sahası dışında tutagelmişlerdir…
Daha düne kadar, “Batıni” saydığı ve ilgisizliği yüzünden dokunulamamış; dolayısıyla açıklığa kavuşturulamamış ve zımnen negatif bilim içinde gördüğü ASTROLOJİ, SİMYA gibi, geçmişin Batınileriyle hiç ilgilenmez ve ilgilenen bilim adamlarını da görmezlerdi… Çok uzağa gitmeye gerek yoktur: Çeyrek yüzyıl öncesine kadar bir bilim dalı sayamadığı PARAPSİKOLOJİ’ye, bilim, dünyanın her yanında bugün dört elle sarılmıştır… Bütün bunların tek nedeni vardır: Bu da dinlerin, yeterli düzeyde anlaşılamamış ve yanlış, yetersiz yorumlarla saptırılmış olmasıdır… Hala dinlerin dogmatik bir düzeyde kalmış olması, özellikle bilim adına büyük bir yanılgıdır. Çünkü insanın yalnız maddesel yönünü ele almış; ruhsal yönünü yok saymıştır…
Yaratan, var eden, yöneten yüce ruhsal güçler, ulu ruhsal varlıklar; yalnız beş duyumuzla maddeye eğilmemeyi, dinsel kanalla da, ruhsal kanalla da, asli yanımız olan ruhsal tarafımızı tanımamızı sağlamak için hep uğraşmışlar ve hala da uğraşmaktadırlar… Beş duyumuzun, bilim adamını bağlayıcı kalmaması için, binlerce yıldan beri, aynı kaynaktan verilenlerin; ister dinsel olsun, ister benzerleri olsun, mutlaka peşin yargılarda uzak; dogmatik, kalıplaşmış ve kabuklaşmış inançları aşarak değerlendirilmesi şarttır… Böyle değerlendirilmelerinin yapılmağa başlanmış olması bile, geç kalınmış olmasına rağmen, sevindiricidir… Evrendeki sayısız varlıklarda pek küçük bir kadroyu oluşturan yeryüzü insanlığının, içinde yaşadığı üç boyutlu, sınırlı, katı ve kaba koşulları, ruhsal tekamüllerinin aracı olduğunu görebilmesi, dünya insanlığı adına tek dileğimiz olsun…
blackcatSevcan - avatarı
blackcatSevcan
VIP m e o w
11 Eylül 2014       Mesaj #12
blackcatSevcan - avatarı
VIP m e o w
Ev Bulma

Sponsorlu Bağlantılar
Ailemin, ebeveynlerinin yakınında olmak için Florida’ya taşınmaya karar verdiklerinde yedi yaşındaydım. Oraya daha önce hiç gitmediğimiz için, yapacağımız bu seyahat nedeniyle çok mutluyduk.1964 Eylülünde yola çıktık. Son gecemizde kasabanın dışındaki bir mola yerinde durduk, yarış yerimiz olan Frostproof’a ertesi sabah hareket etmeyi planladık. O gece uyumak üzere yastığa başımı koyar koymaz, her tarafım parlak bir ışığın içinde kalmış, adeta o ışığın içinde yüzüyormuş gibiydim. Aniden kendimi, uyuyan vücudumu seyrederken buldum. Aklıma ilk gelen şey, ev bulma arzusu ve bu konudaki endişelerimdi. Bu arada yine yüzer bir şekilde bir apartmana doğru gittim ve kapısında durdum. Araştırmamı tamamladıktan sonra tekrar uyumakta olan vücuduma döndüm, ona bağlandım. Vücuduma girerken kendimi ruhi bir doygunluk içinde hissettim. Sonra seyahatimize devam etmek için, annemin beni uyandırdığını hatırlıyorum.

Ev bulmak gerçekten zordu. Yola devam ederken aniden babama, iki blok gitmesini ve sola dönmesini söylediğimde, ev bulmaktan vazgeçmek üzereydik. Babam kaybedeceğimiz bir şey olmadığını düşünerek benim söylediklerimi yaptı. Caddeyi geçtiğimiz zaman, önceki gece ziyaret ettiğim aynı evi işaret ettim. Kiralık bir apartman vardı. Orada durduk Ev sahibi bizi apartmandan içeri aldı. Burasının önceki gece geldiğim ev olduğu apaçık ortadaydı. Aniden, hakkında daha önce gelmedikçe bilmemin mümkün olmadığı şeyleri anlatmaya başladım. Gördüklerim, her şeyi tümüyle aydınlığa çıkartmıştı. Daha sonra oraya yerleştik. Sonraları annem bana, ona anlattıklarımı nasıl bilebildiğimi sordu. Farklı odaların yerlerini, evin nasıl ısıtıldığını, mobilyalarımızın nereye yerleştirilebileceğini yani, binaya ailece yaptığımız ilk ziyarette kendisine söylediklerimin hepsini nereden bildiğimi merak ediyordu.
Annem bir ara elini tuttuğum ve ona benim yatak odamı -esas yatak odasının dışında küçük bir oda- kendisine ısrarla göstermek istediğimi söylüyor. O odanın varlığından hiç birimizin haberi yoktu. Apartmanı ilk gördüğüm zaman, rüya olarak kabul ettiğim şeyin gerçeğe dönüştüğünü anlattım.

Bu konu hakkında başka bir şey konuşulmadı. Büyüdüğüm zaman, olacak olan olayları Önceden bildiğimin farkına vardım. Daha sonra annem, hatırlayabildiğim başka olaylar olup olmadığını sordu. O zamanlar yedi yaşında başımdan geçen olaylarla bunlar arasında bağlantı kurdum. Artık meselenin ne olduğunu anlayacak yaştayım: Bir beden dışı tecrübeydi. Zaman zaman, hala annemle bu tecrübeyi tartışırız. Üzerinden 19 yıl geçti, onun dışında hiç bir beden dışı deneyimim olmadı. Fakat onu hala hatırlıyorum.

Ekim 1983 FATE Dergisinden Çeviren: Mehmet Öncü
Ruh ve Madde Dergisi

blackcatSevcan - avatarı
blackcatSevcan
VIP m e o w
11 Eylül 2014       Mesaj #13
blackcatSevcan - avatarı
VIP m e o w
Karşımdaki Görüntü

“1951 Aralık ayında kocam deniz piyadesi birliğinde (USMC) görev almış ve eğitim için Parris adasına gönderilmişti.
O sırada, ada bölgesinde havalar görülmemiş derecede soğuk geçiyordu. Bazı zamanlar, ben de annemin o bölgedeki evine misafir oluyordum.
Hiç unutmam, bir cuma günü salondaki kanepede uyukluyordum. Saat 01.30 sularında uyandığımda, karşı odanın kapısında Richard’ın (kocam) dikilmiş beni seyretmekte olduğunu gördüm. Konuşmadan, bir şeyi şikayet edermiş gibi bir hali vardı. Bir süre sonra, karşımdaki görüntü kayboldu.
Ertesi sabah olayı kahvaltıda anneme anlattım. Çok meraklanmıştım. Richard’a kötü bir şeyin olabileceğinden şüphe ediyordum.
Bir sonraki günse deniz hastanesinden bir telefon aldım. Richard pnömoni (zatürree)’den dolayı, tedavi için oraya yatırılmıştı. Daha sonra, olanları ayrıntılarıyla öğrendim. O cuma gecesi eşime 24.00–04.00 saatleri arası gece nöbeti verilmişti. Bilirsiniz, ‘meşin enseliler’ diye tanımlanan deniz piyadelerinin birliklerinde eğitimler çok sert düzeyde uygulanır.
Eşim nöbete gitmeden önce, komutanına üstünde bir kırıklık olduğunu bildirmiş; ama bu bildirimi, ‘görevden kaytarıyor olabileceği’ düşüncesiyle dikkate alınmamış. Sonuçta, basit soğuk algınlığı, dondurucu gece nöbetinin etkisiyle pnömani‘ye dönüşmüş ve eşimin ateşi kırk dereceye yükselmiş.
İşte o cuma gününün gece yarısı, Richard’ın bana göründüğü saatte, nöbette ateşi yükselirken kendisi, “Ah, şimdi eşimin yanında olsaydım!” diye dua ediyormuş...”

“Tartışılan Bilim Parapsikoloji, Richard Broughton” Say Yayınları.
blackcatSevcan - avatarı
blackcatSevcan
VIP m e o w
11 Eylül 2014       Mesaj #14
blackcatSevcan - avatarı
VIP m e o w
freddyjackson19197cb 1

savaşta ölmüş olan jake adlı kişi fotoda belirmiş.arkadaşları bir daha fotograf çekilmemiş.


Paranormal Olaylar

1990 yılında mumai chen trafik kazasında ölmüş arkadaşı kolundan tutarken çekilmiş bir fotosu.


ghostinbed 1

uyurken onu sürekli rahatsız eden birşeyin oldugunu fark eden michell kamera koyup neyin rahatsız ettiğini fark ediyor
blackcatSevcan - avatarı
blackcatSevcan
VIP m e o w
11 Eylül 2014       Mesaj #15
blackcatSevcan - avatarı
VIP m e o w
Yaşayan Kişi: Odabasi Ailesi
Yaşandığı Yer: Izmir Yaşandığı
Yıl: 1993
Olaylarin baslamasindan önce de zaten eski olan ev, olaylarin baslamasindan sonra tam anlamiyla harabeye dönmüstü.. Olaylar çevrede duyuldukça, neler olup bittigini merak eden komsular eve akin ediyorlardi. Sonunda konu basina kadar intikal etti. Olaylarin meydana geldigi evde oturan Maksut Bey, ailece yasadiklari olaylardan dolayi sasirmis bir sekilde; balta, testere, keser, çekiç gibi aletlerin evde nasil havada uçustugunu komsularina anlatirken bile olaylar devam etmektedir..
21Eylül 1993 tarihinde olayi incelemek için tarafimizdan görevlendirilen bir grup Izmir'li arastirmaci, söz konusu eve gitmis ve esyalarin kendiliklerinden hareket ettiklerine onlarda sahit olmuslardy.
Izmirli arastirmacilarin sordugu sorulara, Maksut Odabasi'nin verdigi cevaplar, olaylarin ne denli ürkütücü boyutlarda oldugunu gözler önüne seriyordu:
*-Evinizde meydana gelen olaylari anlatir misiniz?
-Yasli boyacilikla geçimimi saglayan orta halli bir aileyiz. 38 senedir bu evde oturuyoruz. Ilk defa böyle bir olayla karsilastik. Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Sasirmis durumdayiz. Olaylar iki buçuk ay önce basladi. Bu geçen süre içinde evde kirilmadik nerdeyse hiç bir esya kalmadi. Çevreyi görüyorsunuz ev harabeye dönmüs durumda.
*-Su kenarda iple baglanmis aletler duruyor onlari sizmi bagladiniz?
-Evet havada uçmalarini önlemek için ben bagladim. (Tam bu sirada evdeki bazi esyalar hareket etmis ve Izmirli arastirmacilar olaylara sahit olmustur.)
*-Az önce bir bardak kirilmasina sahit olduk ayrica ütünün kendi kendine hareket ettigini gördük. Bu olaylar sizi tedirgin etmiyormu?
-Eh..Artik alistik. Normal geliyor..
*-Bu olaylar size zarar veriyor mu?
-Hayir henüz ev halkina hiç zarar gelmedi. Yumruk büyüklügünde taslar bize çarpiyor ama hiç canimiz acimiyor..
Günün her saatinde olaylar devam ediyor..
blackcatSevcan - avatarı
blackcatSevcan
VIP m e o w
16 Aralık 2014       Mesaj #16
blackcatSevcan - avatarı
VIP m e o w
tumblr ncv5ciK2Te1t5bccco1 1280

2000 yılında Kimberly Rivers adında genç bir kadın gördüğü bir rüya yüzünden psikolojik tedavi gördü. Söylediğine göre; rüyasında sisli bir tapınaktan sinsi ve korkutucu bir gülümseme olan insansı bir yaratık ağzından kan damlaya damlaya bastığı yerleri kanla lekeleyerek ona yaklaşıyor ve “Geliyorum.” diyordu. Bu rüyayı her uykuya dalışında gördüğünü söylüyordu ve her gün yaratık biraz daha yaklaşıyor diyordu. Bu durumdan kurtulması için yaklaşık 10 ay tedavi gördü. En sonunda iyileşti ve 16 Kasım sabahı taburcu edildi.
Taburcu edildikten 1 hafta sonra evinde ölü bulundu. Eve yatak odasının kapısının karşısındaki pencereden girilmişti. Yerde kanlı ayak izleri bulan polisler kızın kafasının kesici bir alet olmaksızın kopartılmış olduğunu ve yatağın yanındaki duvarda kanla yazılmış olan şu sözlerin olduğunu belirttiler: “Neden ona inanmadınız?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Şubat 2017       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Parapsikoloji grubundan tanıştığım bir kız arkadaşımında başına geldiği için yazıyorum... Son birkaç yıldır rüyamda biri bana yardım ediyordu ama uyandığımda hiç yüzünü falan hatırlamıyordum. Yani bana yüzünü hiç göstermedi. Neredeyse 1,5 yıl önce (tam hatırlamıyorum) uykuya dalacakken bir vizyon gördüm. Bir dev (Hayal gücü deyip geçiştirmezseniz sevinirim) hiç görmediğim bir köye saldırıyordu ve ben onu uzaktan izliyordum. Kendimi arkamı dönükken gördüm, zaten görüntü birkaç saniyelikti. Bu olaydan 2 ay sonra da gruba yazmıştım boyutlarla ilgili konuşuyorduk. Bana o devi kendisininde gördüğünü söyledi. Bayağı konuştuktan sonra farkettim olayı. Arkadaşım küçüklükten beri o boyutta uyanıyor rüyasında. Yine onunla bağ kurmuş birisi var tabii onunla birlikte oluyor sürekli. Bana iki taraf olduğunu söyledi bir taraf harabe yer(devle savaşın olduğu yer) diğeride onun gittiği yer normal olan sakin taraf kendisi orta yerde uyanıyor. Dev bir keresinde ona saldırmış ve uyandığında aldığı darbe izi aynı şekilde orada duruyormuş. Neyse o çocukla konuşuyor ben soru sormasını istemiştim. İşte benimle bağ kuran ama yüzünü hiç görmediğim çocukla ilgili. Neyse ertesi gün oldu konuştuk. Aldığı cevaplar şuymuş ''Öyle biriyle bağ kurduğunu iddia eden birisi var evet. O harabe yerde. Yüzünü göstermemesinin sebebi kurallar.'' falan demiş. Arkadaşımda mantıken şu soruyu soruyor ve cevap alamıyor ''Sen nasıl gösterebiliyorsun?'' Bu arada oradan sadece birkaç kişi bizim gibilerle bağ kurmuş bunu öğrendim. Her neyse okuldayken onu düşünüyordum işte baya bi dalmışım farketmedim ta ki onun sesini duyana kadar adımı seslenmişti. O an anladımki onunla telepatik olarak konuşabiliriz. Konuştum ama tabii cevapları duyamadım njsbdjsh. Konuşurken duyduğunu anlıyorsunuz zaten kalbinizde acayip bir ağırlık hissediyorsunuz. Yani onu gerçekten hissediyorsunuz.

Sonra, hepsi gitti. Arkadaşım rüyasında o boyutta uyanamaz oldu. Ben onu hissedemez oldum. Arada arkadaşımınki ona görünüyor ama benimki kayıp görsemde tanır mıyım bilmiyorum. Sizin başınıza böyle bir olay geldi mi? Arkadaşımla yaşadıklarımız neydi? Kimdi onlar? 3 yıldır gitmeyen insan neden şimdi bir anda gitti?
karatay - avatarı
karatay
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2017       Mesaj #18
karatay - avatarı
Kayıtlı Üye
Merhaba sizlerle şu son zamanlarda takip ettiğim, paranormal kayıtların paylaşıldığı bir kanalı paylaşmak istedik ilgilenenler için ilgi çekici olabilir.

Kanal yabancı ama dile pek ihtiyaç olmuyor ; https://www.youtube.com/channel/UCKH...DbmBPqzGajCmQg




Benzer Konular

18 Şubat 2015 / Teamoore Soru-Cevap
29 Kasım 2007 / Misafir Parapsikoloji
12 Ağustos 2009 / ThinkerBeLL Parapsikoloji
1 Mart 2008 / EDEBALİ Genel Mesajlar
13 Şubat 2011 / Misafir Soru-Cevap