Arama

Askerlik Anıları (Anlat anlat bitmez) - Sayfa 2

Güncelleme: 15 Ocak 2011 Gösterim: 60.463 Cevap: 37
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
18 Nisan 2007       Mesaj #11
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
...

Sponsorlu Bağlantılar
Tezkere zamanı alayda fazla asker kalmaz, acemi eğitim yeri olduğundan hep ustalar kalırdı yeni gelen askerler kıt aya intikal edene dek buda 1,5 haftayı bulurdu. Hal böle olunca alay görevleri usta askerlere düşerdi. Alayın istihbarat ve hareket Eğitim yani namı S'_S^olan kısımda çavuştum. Lakin kaçamadım bu görevden aldılar bizi alay görevi Yemekhaneye dev kazanlar bunlarda yemekler pişiyor. Neyse bu işten yırtmanın yolu kazanların arkasına saklanmaktı Msn Grin Bende ole yaptım. Uzun süre orda kaldım taki kazanı almaya geldiklerin arkasından ben çıktım Msn Happy Way uyanık burda saklanırsın ha bende istifimi bozmadan aynen şunu dedim.. Hayır komutanım elimdeki bezi göstererek kazanı siliyordum Msn GrinElimdeki selpak pek inandırıcı değildi.. kabul ediyorum yemedi tabii.Msn Grin
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
18 Nisan 2007       Mesaj #12
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
...

Sponsorlu Bağlantılar
Atış zamanı gelmişti. Standart 25 metrelik atışlar yapılıcak peşinden de 200 metreye gidilip 5 km. koşu yapılıp hemen atış pozisyonu alıcaktık. Başladık koşmaya atış alanın etrafında 5 tur atıp hedeflere atış yapılacaktık. Arkadaşların bazıları geride kalmaması için tempoyu fazla açmadan gurup şeklinde koşuyordum başta ben olduğumdan hızı ayarlıyordum. Üsteğmen bu uyanıklığımı farketti tabiiMsn Grin Aşağıdan düdükle bağırdı 5 dakka içinde son 2 turu bitirdiniz bitirdsiniz bitiremediniz.. bitiremesseniz 5 km daha koşucaksınız çavuşlarada ceza vereceğim demezmi (çavuş olmak zor be yaw) ben topukladım tam techizat postalların topukları popomda iz yapmaya başladıMsn Grin Arkadaki takım arkadaşlarım isyanlarda tabii . Ben turumu tamamladığımda onlar yarıdaydı. Hemen sipere girip atış pozisyonuna geçtim ama atmam imkansız diğerleri hala koşuyor. Neyse hedef hattından cıktıklarında 5 kez arka arka hedefe salladım ama hal soluk soluğayım nefesimi dengelememimkansızdı o depardan sonra yanı başımda Üsteğmen hele hedeflerde istediği dereceyi göstermeyin ben size yapacağımı bilirim demeside cabası AncaaaakMsn Grin ben atışı ilk yaptım sonra diğer arkadaşlarım yaptı iş bitti.

Üsteğmen Çavuşum git getir hedef kagıtlarını dedi bana . Emredersiniz komutanım dedim döndüm hedeflere koştum. Mekanizmayı cevirip tüm hedefleri hendeğin içine aldım bi baktımki nerde tepsi tertemiz hiç bir kuşun isabet etmemişMsn Grin Dedimki bu hedef kağıtlarını Üsteğmene götürürsem oda bunları görürse yandık. Hemen tükenmez kalemi aldım elime başladım hedef kağıdıtlarını delmeye....

Biraz abartmışım demekki o hedef kağıtları sonuçları alayın en yuksek sonuçları olduğundan Alayın atıcılık takımına secilmiştik.Msn Grin Yarışmalarda ne netice aldınız diye sormayın çünki hedef kagıtlarını başkaları topluyorduMsn Grin
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
19 Nisan 2007       Mesaj #13
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Bu anımı hayatım boyumca unutamıcam için sizinle paylaşmak istedim.
Ben sigara içmediğim için bana nöbeti her zaman ya garaja ya da mühimbat deposuna yazarlardı.Birgün 02:30-04:30 nöbeti tutuyorduk 80/4 tertiple neyse nöbet bitimine sanırım ya 1 saat vardı yada 1,5 saat vardı dedi ben biraz şu man ın içinde kestiriyim nöbet bitimine az kala beni uyandırırsın dedi neyse biz bunu uyandırdık nöbeti devrettik geldik.Ertesi günde denetleme haberini aldık bölük komutanı sabah ictimasını aldı garajı gezmeye başladı o gece de hava yağışlıydı adam çamurlu botlarıyla man da kestirmiş bölük komutanı aracı çamurlu görünce bütün gün garaj nöbetini tutanları odamda bekliyorum dedi.nöbetçi çavuş bütün nöbet tutanları topladı doğru bölük komutanının odasına huzuruna geçtik tabi ben anladım dediki nöbet sırasında çamurlu botlarla kim uyudu kim yaptıysa söyesin yoksa hepiniz mahkemeye veriyorum dedi kimse korkusundan bişey de söyleyemiyo size 1 saat müsaade kim yaptıysa yanıma gelsin dedi.Odadan çıktık dedim askerliğimiz yandı ne yapıcamı da bilemiyorum komutan hazırlatmış dediler herkesin mahkeme kağdını mahkemeye çıkıcaksınız demezmi allahtan yapan gitmiş herşeyi komutana anlatmış komutanım çok hastaydım ayakta duramıyordum ben yaptım diyince haberi geldi hadi iyisiniz mahkemeden yırttınız suçlu ortaya çıktı yanlız bu hafta sonu çarşılarınız iptal edildi deyince bir oh çektim varya yeniden doğmuş gibi oldum.Dedim olan çarşıya olsun yoksa askerlik uzayacaktı sizde bilirsiniz nöbette uyumanın cezasını ondan sonra kimseyi nöbette uyutmadım.İşte benimde hiç unutamadığım bir askerlik anısı pekte anı sayılmaz ya kara anı.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
MYDMR - avatarı
MYDMR
Ziyaretçi
4 Haziran 2007       Mesaj #14
MYDMR - avatarı
Ziyaretçi
ben kız oldugum icin askerlik anım yok ama askerlik ve askerlikle cok ilgilenirim.allah nasip ederse sevgilim de subay olcak..Msn Grinsuan abim asker,o geldikten sonra bize anılarını mutlaka anlatacagı icin bende size anlatırımmMsn GrinMsn Grin
flatipus - avatarı
flatipus
Ziyaretçi
30 Haziran 2007       Mesaj #15
flatipus - avatarı
Ziyaretçi
ben daha 15 yaşındayım askerlik anılarım yok ama babamın bir anıs vardı onu anlatmak istedim :

Babamın bir askerlik arkadaşı babamla birlikte çarşı iznine çıkmışlar. İzmir'in caddelerinde dolaşırlarken babam arkadaşının yanında olmadığını fark etmiş. Neyse izin süresi bitmiş, akşam arkadaşına sormuş babam nerdeydin diye... Anlatır, adamda bir feryat bi figan!!!.....

Olay şu adam normalde terbiyeli, kız peşinde falan koşmayan birisiymiş. Ama o izin sırasında bi kız görmüş ona aşık olmuş. Msn Grin Kız hangi minibüse binse o da biniyormuş. Kız nereye gitse peşindeymiş. En son kız dayanamamış dönüp sormuş adama niye peşimdesin diye... O da arkadaş olmak istediğini falan söylemiş. Kız da mı hoşlanmış neyse, tamam demiş kız.

Neyse oturup konuşmuşlar nerelisin diye sormuş adam.
Kız Çorumluyum demiş. Adam şaşırmış aaa ben de çorumluyum demiş.Msn Grin Neresinden?
Kız: Bilmem hangi ilçesinden. Erkek yine şaşırmış aaaa ben de oralıyım demiş.Msn Grin
Gİt gide anlamış ki kız Eskiden köylerinde birlikte yaşamış olan amcasının kızıymışMsn Grin

Babam anlatır ben intihar edecem diyor. Ya bizimkilere söylerse bu ben biterim falan demiş. Babam anlatıyordu gülmekten kırıldık o anSmiley32Banana
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ağustos 2008       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dinleyenlere empati kurup, hiç bişey anlatmıycam... Zaten öle maceralı bi askerlik de yapmadım... Ama yaptım sonuçta...
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
27 Ağustos 2008       Mesaj #17
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Bitmek bilmeyen asker anıları anlatırken değil dinlerkende bitmez.Asker yolu gözlemiş biri olarak asker anısı dinlemekten bıkmadım hiç ne hikmetse Msn Tongue Kıymet bilin o günler geri gelmez...
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
GÖK-TÜRK - avatarı
GÖK-TÜRK
Ziyaretçi
15 Eylül 2008       Mesaj #18
GÖK-TÜRK - avatarı
Ziyaretçi
Askerliği kısa dönem yaptım ama epey zordu diyebilirim.Bir gün haftasonu herkes izne çıkacak,biz yeniydik bize izin çıkmadı.Nöbetçi subay silahları alın 5 dakika içinde sırada olun dedi.Fırladık silahlığa ama silahçı arkadaş nasıl olsa tatil günü kimse olmaz diye gidip yatmaz mı,onu ara silahları al geri gel derken süre geçti.Geldiğimizde komutan bekliyodu.Sonuç 200 metrelik taşlık alanı baştan sona silahla sürün.Ne diz kaldı ne dirsek.Siz siz olun söylenen zamanda söylenen yerde olun !! Msn Happy
luis - avatarı
luis
Ziyaretçi
4 Şubat 2009       Mesaj #19
luis - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba Msn Grin kompetankedi Bay M tesekkur ederim Msn Wink

Arkadaslar Askerligimi Gonullu Olarak.. Yaptim.. UZUN DONEM.. Dovizli Yapmak Yerine..
Her Turk Gencinin Askerligini Hakkiyla Yapmasi Gerektigine inaniyorum..

5'NCİ KOLORDU KOMUTANLİGİ ASKERİ CEZA EVİNDE BASGARDİYAN OLARAK YAPTİM..

Anilarim Cok Her Askerin Gibi Ama Birini Anlatayim..

Gundemden Dusmeyen Ve Dusmesi Suan icin Soz Konusu Olmayan Bir Sorunun ilk Teshirleri Bizim Gozlem - Gozetim Evinde 8 Gun Agirladik.. O Ani Hic Unutamam..

Msn Wink isim Vermiyeyim Anlamissinizdir.
loblobcu - avatarı
loblobcu
Ziyaretçi
23 Mayıs 2009       Mesaj #20
loblobcu - avatarı
Ziyaretçi
gittim gödüm geldim Msn Grin anlatılmaz yaşanır.