Arama

Liposuction

Güncelleme: 17 Temmuz 2012 Gösterim: 15.998 Cevap: 6
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Liposuction vücutta belli bölgelerde toplanan yağların vakum yardımı ile ince kanüller (metal borular) kullanılarak alınması yöntemidir. Bu girişim ile vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla yağ toplanması olan yerlerden yağlar alınarak vücuda daha orantılı bir şekil kazandırılmaktadır. Bu işlem göbek, kalça (basenler), bacaklar, diz, bel yanları, sırt bölgesi, ayak bilekleri, kollar ve çene altı gibi bölgelerde özellikle uygulama alanı bulmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Yağların uzaklaştırılarak vücuda yeni şekil vermek amacıyla günümüzde bilimsel olarak kabul edilmiş komplikasyonları en az olan tek yöntem, yağların vakum yardımı ile emilmesi yani bilimsel adı ile liposuction yöntemidir. Bu işleme tıbbi literatürde body sculpting, body contouring, suction lipectomy gibi isimler de verilmektedir.

Liposuction işlemi büyük enjektörlerle veya vakum cihazı kullanılarak yapılabilir. Her iki durumda da vücut bölgesine göre değişmek üzere 2, 3 ve 4 mm çaplı kanüller kullanılır.

1970'li yıllardan beri liposuction, plastik cerrahide uygulanmaktadır. Daha önceki yıllarda daha kalın çaplı kanüller kullanılır idi. Son yıllarda bu yöntemdeki en önemli gelişme ıslak teknik denilen tekniğin uygulanması ve daha küçük çaplı borular kullanılmasıdır. Yağ emilecek bölgeler içine lokal anestezik ve kanamayı azaltan ilaçların (adrenalin) bulunduğu serumlar enjekte edilmekte ve bu bölgelerden yağlar daha kolay ve kansız şekilde çekilebilmektedir. Küçük çaplı kanüller kullanılması ameliyat sonrası oluşabilecek düzensizliklerin ihtimalini en aza indirmektedir.

Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. İdeal olarak kilosu normal ya da normalden biraz fazla olan ancak vücudun belli bölgelerinde diğer bölgelerden daha fazla yağ toplanması olan kişiler için uygulanmaktadır. Özellikle bayanlarda kalça, basen, uyluk (üst bacak), karın ve bel bölgelerinde diğer bölgelere göre daha fazla yağ toplanması görülmektedir. Bu işlem ile bu bölgeler inceltilerek diğer bölgeler ile orantısı dengelenmektedir. Liposuction ile vücut şekillendirilmesinde yağ toplanmalarının olduğu tüm bölgeler değerlendirilerek aynı seansta yağların alınması başarılı bir sonuç açısından çok önemlidir.

Liposuction ameliyatı yağ alınacak bölge uyuşturularak lokal anestezi altında veya genel anestezi altında yapılabilir. Biz çok geniş alanlarda çalışma gerekmediği durumlarda lokal anestezi ile desteklenmiş sedasyon anestezisini tercih etmekteyiz. Lokal anestezi ile desteklenmiş sedasyon anestezisiyle yapılan girişimlerde de anestezist doktor ameliyatta bulunmakta ve hastayı yatıştırıcı birtakım ilaçlar ile rahatlatmakta ve ağrı duyması muhtemel evrelerinde kısa süreli olarak uyutmaktadır.

Liposuction işlemi sadece kanüllerin gireceği 3-4 mm uzunluğunda kesiler yolu ile yapıldığından ameliyat sonrası herhangi bir kesi izi göze çarpmamaktadır. Ameliyat sonrası dönemde girişim yapılan bölgeye elastik korseler giydirilmektedir. Böylece derinin yeni yerine daha pürüzsüz şekilde adapte olması sağlanmaktadır. Bu korselerin ortalama 2-3 hafta boyunca giyilmesi tavsiye edilmektedir. Liposuction hasta açısından ameliyat sonrası çok rahat geçen bir girişimdir. Liposuction işlemlerinden sonra hasta genellikle birkaç saat içinde evine yollanmakta ve bir iki gün içinde işine ve günlük aktivitelerine geri dönebilmektedir.

Ameliyat sonrası oluşabilecek hafif ağrılar ağrı kesiciler ile kontrol edilebilir. Liposuction girişiminden sonra yağ alınan bölgelerde ödem ve morluklar oluşacaktır. Morlukların geçmesi 3-4 haftayı, şişliklerin tam olarak inmesi ve kesin sonucun ortaya çıkması da 6-8 haftayı bulabilmektedir.

Liposuctiondan sonra hastaya fiziksel egzersizler ve işlemin yapıldığı bölgelere LPG uygulamaları önerilmektedir. Bu şekilde ödemlerin daha çabuk geçmesi ve derideki dalgalanma ihtimalinin daha az olması sağlanmaktadır.

Liposuction işleminde en önemli komplikasyon yağ alınan bölgede dalgalanmalar (ondülasyon) ve birtakım göçük noktaların oluşmasıdır. Yağ alınan bölgeden normalden fazla yağ alınması veya düzensiz olarak yağ alınması bu sonucu doğuracağı gibi deri elastikiyeti iyi olmayan kişilerde de bu durum ortaya çıkabilir. Ortaya çıkan bu problemlerin düzeltilmesi oldukça güçtüır. Bu nedenle bu işlemin deneyimli ellerde uzman kişiler tarafından yapılması çok önemlidir.

Liposuction, sellülit denilen derideki düzensizlikleri azaltabilmekle birlikte tamamen ortadan kaldırmayacağı bilinmelidir. Deri elastikiyeti iyi olan genç hastalarda daha iyi estetik sonuçlar elde edilmektedir. Liposuction yapılan bölge yağ hücrelerinin sayısı azaltıldığından, kişi bundan sonraki yaşamında kilo aldığında özellikle bu bölgelerde yağ toplanması olmamaktadır.

Liposuction işlemi uygun hastalar seçildiğinde deneyimli ellerde yapılırsa çok başarılı sonuçlar veren bir girişimdir. Ancak uygunsuz bir girişimle belli bölgelerden aşırı yağ alınmasına bağlı oluşan deformitelerin geriye dönüşünün oldukça güç olduğu akıldan çıkartılmamalıdır.

MEME DİKLEŞTİRME (MASTOPEKSİ)


Meme dikleştirme ameliyatı yerçekimi, gebelik, emzirme etkileriyle sarkan memelerin yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır.

Özellikle doğum ve emzirmeler sonucunda meme derisi elastikiyetini yitirir. Meme dokusu eski dik formunu kaybeder ve meme başları oldukları yerden daha aşağı bir noktaya inerler. Bazı olgularda meme bezlerinde küçülme ve memelerin içlerinin boşalması görülür. Meme dikleştirme ameliyatlarında amaç memeye yeni bir şekil ve dik bir form kazandırmaktır. Meme başı çevresindeki koyu renkli alan (areola) geniş ise bu ameliyatla daraltılabilir. Ayrıca gebelik sonrasında meme bezleri küçültülüp içi boşaldıysa bu dikleştirme işleminde silikon meme protezleri de yerleştirilerek meme hacmi ve gerginliği arttırılabilir.

Meme dikleştirme ameliyatlarında birçok farklı teknik uygulanabilir. Uygulanacak cerrahi teknik memelerin büyüklüğüne sarkmanın derecesine, derinin elastikiyetine ve cerrahın tercihine göre değişiklik gösterir. Hafif sarkma olan kişilerde sadece memebaşı etrafında iz kalacak şekilde yapılan cerrahi girişimler yeterli olabilmektedir. Ancak daha fazla sarma olan kişilerde meme küçültme ameliyatlarında olduğu gibi meme başı çevresinde ve meme başından aşağı doğru uzanan dik bir kesi izi oluşacaktır. Nadiren ileri sarkma olan vakalarda ise meme altı kıvrımında da kesi ve dikişler gerekebilir. Bu durumda ters T şeklinde bir iz oluşacaktır. Meme dikleştirme ameliyatlarında sarkmış ve elastikiyetini yitirmiş derinin çıkartılmasının yanısıra meme bezine yeni şekil ve form vermek için birtakım toplayıcı ve asıcı dikişler konur.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
md1
Operasyon öncesi sarkık göğüsler
Sponsorlu Bağlantılar


md2
Gölgeli bölgedeki meme derisi çıkartılır ve meme başı daha yukarı bir konuma getirilir

md3
Kesiler dikişlerle kapatılır

md4
Operasyon sonrası daha dik memelere sahip hasta



Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Nisan 2008       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Yaza hazırlık liposuction


Prof. Dr. Sıdıka Kurul, yaza ince girmek isteyenler için liposuctionı anlatıyor.

resim107573

İnsan vücudundaki yağ hücresi sayısı sabittir, yani ergenlikten sonra yağ hücrelerinin sayısında artma olmaz,buna karşın yağ hücrelerinin hacmi genişler ve bu da vücudun bazı bölgelerinde sınırlı yağ birikimi veya genel olarak kilo artışı ile sonuçlanır.

Gençler: Yapısal olarak her iki cinste de bedenin bazı bölgelerinde yağ toplanması sık karşılaşılan bir durumdur. Özellikle genç bayanlarda bacakların dış tarafında ve/veya kalçada, dizlerin iç tarafında, çene altında bu tür yağlı bölgeler yakınmalara yol açar.

Erişkinler: Yaşın ilerlemesine paralel olarak , her iki cinste beslenme alışkanlığı ve yaşam biçimi bedende değişikliklere sebep olur. Özellikle kadınlarda gebelik, değişik derecelerde kilo alınmasına ve vücudun bazı bölgelerinde – karın, kalça, mons pubis (venüs tepesi), bacak ve diz iç yanları, çene altı vb -yağ toplanmasına ya da sınırlı sarkmalara yol açar.

Orta yaşlılar: Bu grupta sınırlı yağ toplanması çoğu kez derinin de gevşemesi ve kısmen sarkması ile birliktedir. Sıklıkla bacak ve kol iç yanları,bacak alt bölümünde diz üstünde deri sarkıklığı ile birlikte yağlanma ve gövdede arka koltuk altı çizgisinde sütyen üzerine taşar görünümde yağ birikintileri çoğu kez kaçınılmazdır. Karında yağlanma ve sarkmaya çoğu kez mons pubisin(venüs tepesi) belirginliği eşlik eder, mons pubis belirginliği kadınların çoğunu - özellikle mayo giydikleri zaman - rahatsız eder.

Her üç durumda da uygun diyet, egzersiz, düzenli bir yaşam tarzı ve bazı medikal estetik müdahalelere rağmen düzelme olmaz ve bazı kişilerde bu bölgelerdeki inatçı yağ birikimi ve/veya sarkma, fazla yağlanma , vücut konturlarında bozulmaya, dolayısıyla kişinin yaşamını olumsuz etkilemeye başlar.

Liposuction nedir ?
Liposuction, inatçı yağ birikimlerinin vakumla emilerek,vücuttan yağların uzaklaştırıldığı bir ameliyattır. Kesinlikle bir zayıflama ameliyatı değil, bir vücut kontur düzeltme ameliyatıdır. Hacmi artmış, diyet ve egzersize dirençli yağ dokusu ameliyat ile vücuttan uzaklaştırılırken, mevcut yağ hücrelerinin sayısı da azaltılmış olur.

Kullanılan kanüller ve vakum cihazlarındaki gelişmeler ile çene altı, yanaklar , boyun, kol üst iç yanı, memeler, göğüs, karın, bel kalça, uyluk, diz iç yanı, bacak ve topuk gibi vücudun hemen hemen her bölgesindeki inatçı yağ birikimlerinin vakumla alınması mümkün hale gelmiştir. Liposuction, diğer vücut kontur düzeltme ameliyatlarında tamamlayıcı işlem olarak da kullanılmaktadır .

Liposuction “vakumla fazla, inatçı yağların alınması” yöntemini tanımlayan işlemin genel adıdır . Hastadaki duruma göre çeşitli modifikasyonlar uygulanabilir .Bu tekniklere değişik isimler verilmekle birlikte işlem aslında Iiposuction’dır . Son 10 yıl içinde geliştirilen yüzeyel liposuction yada liposculpture adı verilen yöntemle hem kontur bozukluğuna sebep olan yağ birikimleri giderilebilmekte hem de deri sarkıklıklarının düzeltilmesi ve inatçı selülitlerin yok edilmesinde kesin sonuç alınabilmektedir.

Son zamanlarda basında ağrısız, kansız , anestezisiz, izsiz ameliyatlar olarak sunulan ve liposhaping, liposhaving olarak isimlendirilen müdahaleler, 10 yıldır plastik cerrahlar tarafından lokal anestezi ile uygulanan ”yüzeyel Iiposuction ya da liposculpture" yönteminden başka bir şey değildir. Liposuction ameliyatı, kurallarına uygun olarak ve ameliyathane koşullarında mutlaka bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır.

Günümüzde Iiposuction, oturmuş, kabul görmüş ve klasik ders kitaplarına girmiş bir yöntemdir ve vücut
kontur düzeltilmesinde vazgeçilmez bir ameliyattır. Usulüne uygun (doğru hasta seçimi, hastahane koşulları, doğru teknik uygulama ) olarak yapılan liposuction, emniyet sınırı aşılmadığı takdirde, herhangi bir riski olmayan bir ameliyattır. Günümüzde emniyet sınırı 2.5 litre olarak kabul edilmektedir. Daha fazla miktar da alınabilir. O zaman ameliyat 3-6 aylık aralarla seanslar halinde yapılabilir ya da hastanın sıvı ve elektrolit dengesini tamamlayacak önlemler alınarak tek seansta yapılabilir. Kan nakli gerekli olabilir .

Ameliyat nerede yapılır?
Liposuction işlemi, hastahane koşullarında ameliyathanede yapılır.

Anestezi tipi: Alınacak yağ miktarına bağlıdır, lokal anestezi, sedasyon (damar içine sakinleştirici ilaç verilmesi) veya genel anestezi altında yapılabilir.

Ameliyat: Ameliyat vakum uygulanacak bölgelerin durumuna göre 1-2.5 saat arasında sürer. Ameliyatın genişliğine bağlı olarak aynı gün eve çıkmak mümkündür. Ameliyatın başlangıcında işlemin uygulanacağı bölgeye özel bir sıvı enjekte edilir . Daha sonra bu bölge üzerine veya yakınına yapılan kesilerden ( 5 mm. uzunluğunda) 2-6 mm. çapındaki kanül adı verilen metal borular deri altı tabakası içine sokulur ve vakum cihazına bağlıdır. Vakum cihazı çalıştırılır, istenilen vücut konturu ve düzgün bir cilt yüzeyi sağlanıncaya kadar yağların emilme işlemi devam eder . Arzu edilen sonuca ulaşıldığı zaman kanül çıkarılır,ameliyat kesileri dikilir veya şeffaf flaster ile kapatılır. Ameliyat sonunda vakum uygulanmış alanlara özel bandaj uygulanır ve hastaya korse giydirilir.

Ameliyat sonrası: Alınan yağ miktarına bağlı olarak hasta aynı gün evine gidebilir veya 1-2 gece hastahanede kalması gerekebilir. Ameliyat sonrası genellikle rahat geçer. Ağrı hissedilmez. 6-7 gün sonra korse ve özel bandaj çıkarılır.Korse yeniden giydirilir. Hasta korse giymeğe 6 hafta devam eder. 3. haftadan sonra gece yatarken korsesini çıkartabilir. Ameliyat sonrası ilk 6 haftalık dönemde korsesiz ayağa kalkılmaması uygundur. Vakum uygulanmış alanlarda morumsu renk değişiklikleri olabilir. Şişlik, karıncalanma ve yanma hissi olabilir. Bunlar 3 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Ameliyat yara izleri de 2-6 ay içinde belli belirsiz hale gelir. İyi seçilmiş hastada ve iyi uygulanan teknikle kalıcı sonuç sağlanır.

Liposuction ameliyatının riskleri: Liposuction ameliyatı plastik cerrahi alanında son 20 yıl içindeki en iyi buluşlardan biridir. Uygun ortamda, seçilmiş hastaya, kurallarına uygun olarak uzman bir plastik cerrah tarafından yapıldığı takdirde liposuction riski olmayan bir ameliyattır.

Ameliyat kesilerine bağlı izler önemsizdir. Liposuction yapılmış bölgede deride düzensizlik veya sarkma yanlış hasta seçimine veya tekniğin doğru uygulanmamasına bağlıdır.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Mayıs 2008       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Hatasız liposuction olmaz

resim108213

Vücuttaki fazla yağların alınması olarak tanımlanan liposuction, az ya da aşırı yağ alımında istenmeyen sonuçlar yaratabildiği gibi kişide kalıcı hasarlar bırakabiliyor.

Gazeteci Ayşe Brav’la gündeme gelen yağ emme olarak bilinen liposuction, plastik cerrahi ameliyatları arasında yıllardır yüzlerce vakaya uygulanan bir yöntem. Ancak belli kurallara uyulması halinde başarılı sonuç veren liposuction hakkında 2003 - 2005 yılları arasında Alman Liposuction Derneği başkanlığı yapan Dr. Ziya Şaylan, “Yağ emmek mekanik bir olaydır, yani evde elektrik süpürgesi ile tozu emmek kadar kolay gözüken bir iş. Ancak herkes yağ ememez, dokuyu tanımak lazımdır. Aletlerin uygun olması gerekir. Ameliyattan sonra özel giysiler giymek şarttır. Hastaların beklentilerinin gerçekçi olması ve eğitilmeleri gerekir. Sadece yağ emme ile 44 bedenden 38 bedene inilemez” diyor.

Hastalar daha dikkatli

“Hatasız liposuction olmaz” diyen Dr. Ziya Şaylan, er veya geç ciltte düzensizliklerin meydana çıkacağını belirtiyor. Her yağ emme uygulaması esnasında bağ dokusu parçalandığından cildin daha da gevşeyebildiğini anlatan Dr. Şaylan, “Yüzde 40 vakada sadece yağ emmek yeterli değildir aynı seansta veya altı ay sonra cildi de germek gerekir” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bütün bu nedenlerle günümüzde hastalar yağ emme işlemlerinde daha dikkatli bir yaklaşım içindedirler. Modern teknoloji hemen hemen sıfır yan etkisi olan ultrason (Ultrashape), lazer (Smartlipo), kısa dalga (Tripollar, Velasmooth) ve mekanik masajlarla (LPG) hastalara ameliyatsız alternatifler sunmaktadır. Fakat yine de ne yağ emme ne de ameliyatsız yöntemler bilinçli bir diyet ve sporun yerini tutamazlar.”

Liposuction prosedürlerinin hastalara çok detaylı anlatılması gerektiğini vurgulayan Dr. Şaylan, yağ emme sonucu ortaya çıkabilecek arazları şöyle sıralıyor:Ciltte görülen düzensizlikler: En çok rastlanan komplikasyondur. Bunlar, hatalı yağ emme tekniği veya çok kalın borularla ve deriye yakın olarak yapılan yağ emmelerde meydana gelir. Gereğinden fazla yağ emilmiştir ve doku harabiyeti fazladır. Buna bağlı olarak karın duvarında sıvı toplanmaları olacak ve iyileşmeyi geciktirecektir. Ayrıca “leftovers” (artık) denilen emilmesi unutulan yağ kitleleri de engebelere neden olacaktır.

Günümüzde modern liposuction cerrahisinde az yağ emip ameliyatla cildi germek daha güvenilir bir yöntem olarak kabul edilir.

Yağ embolisi: New York’ta 2002 - 2004 yılları arasında yağ emme sonucu yağ embolisine bağlı (yağ pıhtısı) beş ölüm vakası gözlenmiştir. Yağ embolisi sonucu ölümler, daha çok diğer ameliyatlarla beraber uygulandığında gözlenir. Uzmanlara göre her yağ emme işlemi esnasında ufak yağ embolileri meydana gelmekte fakat hayati organlara gitmediklerinden hatalı olarak hastada uygulama sonrası narkoza bağlı tansiyon düşmesi ve halsizlik olarak değerlendirilirler. 14 - 21 gün sonra bile meydana gelen yağ embolileri mevcuttur.

Deri arazları: Bazı vakalarda, özellikle sigara içenlerde deride ölümler ve sertleşmeler oluşur. Deri kendini her zaman toparlayamaz ve geriye bir leke ve sertleşmiş bir deri kalabilir. His bozukluğu, yağ emme esnasında sinirlerin parçalanması sonucudur. Hasta elini sürdüğünde vücudun o kısmını hissetmez veya az hisseder. Bu araz kalıcı olabilir.

Organ ve damar yaralanmaları: Başvuran vakalarda kalınbağırsak, mesane, böbrek- kasık damarlarında delinmelere rastlanmıştır. Bu vakalardan ölümcül olanlar olduğu gibi bacağın kesilmesiyle sonuçlanan da vardır. Körlük ve sağırlık: Yağ emme sonrası görülen körlük ve sağırlık dünyada 4 vakada gözlenmiş fakat bunlar yapılan kan sulandırıcı tedavilerle tekrar düzelmişlerdir.

Kalıcı şişlikler (Lenfödem): Oldukça yaygındır. Yağ emme sonrası giyilen özel giysilerle bu durum düzeltilmeye çalışılır. 2 - 3 hafta sonra lenf sıvısı kendine başka yollar bulur ve şişlik kaybolur.

Hasta memnuniyeti azaldı
Bundan 10 yıl önce liposuction sonrası memnun olmayan hastaların oranı yüzde 15 kadarken yeni yapılan anketlerde bu oran yüzde 40’ların üzerinde görünüyor. Amerikalı Plastik Cerrah Gerald Pitman, liposuction hakkında yazdığı son kitabında, hastaların yüzde 25’ine daha sonra düzeltme gerektiğini, yüzde 40 vakanın da kötü sonuca rağmen hastanın yeni bir ameliyatı kabul etmeyip duruma rıza gösterdiğini anlatıyor. Ayrıca Amerikan Liposuction Derneği de liposuction uygulanan hastaların çoğuna ilk baştan yağ emme ile beraber bir karın germe ameliyatı gerektiğini açıklıyor.

Ayşegül Aydoğan Atakan, Milliyet
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
1 Ağustos 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Yaz boyunca hangi estetik?

Yüz, boyun germe gibi operasyonlar tatile gideceklere önerilmiyor. Lipusuction’dan sonra 2-3 hafta içinde ise yüzme serbest.



resim109882

Hangi estetik

Estetik ve Palstik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ayşe Bilge Sezgin yaz boyunca hangi estetik operasyonların yapılıp yapılamayacağı konusundaki soruları yanıtladı. Yaz aylarında en sık yapılan operasyonların başında kadınlar için Liposuction -yağ aldırma operasyonları geliyor. Bunu meme operasyonları ve karın germe takip ediyor.

Türkiye’deki koşullar yurt dışıyla eş

İş ve eğitim nedeniyle göğüs ameliyatı yaptırmaya fırsat bulamayanlar yaz aylarını tercih ediyor. Üstelik günümüzde hastane ve tıp teknolojisi yurtdışıyla eş durumda.

Liposuction’da iyileşme

Liposuction’dan sonra 2-3 hafta içinde yüzme serbest. Giriş delikleri çok küçük olduğu için kısa zamanda kapanıyor, korse giymek için 2-3 hafta yeterli olabiliyor.

Dinlenmek önemli

Ayak bileği, diz ve bacak bölgesinde yapılan liposuctionlar’dan sonra iyileşme daha uzun sürer ve bu süre 8-12 haftayı bulabilir. Bu kişilerin uzun süre ayakta kalması ve uzun yolculuklarda bacakların aşağıda kalacak şekilde durması ödemi artırır.

Erkekler de dikkat etmeli

• Yüz ve gıdı bölgesine liposuction yaptırmış kişilerin güneşten korunması ve şapka kullanması gerekir. Erkeklerde bel bölgesinden sonra en sık liposuction yapılan yerler gıdı ve meme bölgesi.

• Spor faaliyetine ara verilmeli Göğüs büyütme, küçültme ve dikleştirme operasyonunda iyileşme 6-8 hafta sürdüğü için bu dönemde spor yapmamalı ve yüzmemeli.

• İyileşme süresi 4 hafta Karın estetiği yani Abdominoplasti yapılan hastalar da 4. hafta sonunda dikişleri tamamen alınmış ve kapanmış olması durumda denize girebilir.

• Botoksla terlemeye son Yaz aylarına girmeden, özellikle erkekler koltukaltı terlemesinin verdiği rahatsızlıktan kurtulmak için botoks yaptırıyor.El ve ayak bölgesinin aşı terlemesine karşı da bu uygulama yaptırılabiliyor.

Burun estetiği yazın yapılır mı?

"Burun ameliyatları yazın yapılmaz" diye bilinen yanlış bilgi aslında eksik bilgiden kaynaklanır. 3-4 haftanın sonunda denize girilebilir.

Bu operasyonlar için kışı bekleyin

Yüz germe, boyun germe gibi operasyonlar tatile gideceklere önerilmiyor. Bu operasyonları tatil dönüşü yaptırmaları daha uygun ve konforlu olur. Yağ enjeksiyonu yapılan kişiler de güneşten uzak durmalı ve yüzünü iki ay güneşten korumalıdır.

Kaynak: Milliyet

Son düzenleyen Efulim; 4 Şubat 2012 18:52 Sebep: Sayfa düzeni.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Liposuction (Yağ Aldırma)
Liposakşın,liposuction, lipoplasti, liposculpture veya suction lipektomi gibi terimler aynı işlemi adlandırmakta kullanılır. Liposuction, vücudun belli bölgelerinde birikmiş olan yağ dokularının küçük bir delikten bir kanül kullanılarak vakumlama yoluyla dışarıya alınmasıdır. Liposuction bir zayıflatma ameliyatı değildir, vücut şekillendirme ameliyatıdır. Liposuctionda, kişinin kilo vermesi amaçlanmaz, bu nedenle şişmanlık tedavisinde uygulanmaz.

Liposuction vücutta fazla yağ birikimi olan herhangi bir yere uygulanabilir. Genel olarak uygulama yerleri; yanaklar, çene altı, boyun, kolların üst kısmı, göğüs, sırt, bel, karın, kalça, basen, uyluk ve dizlerin iç yüzüdür.

Tekrar kilo alındığında, liposuction yapılan bölge eskisi kadar yağ depolayamaz, daha dengeli bir yağlanma olur.

Liposuction ameliyatı sırasında ilk önce, yağ alınacak bölgelere özel sıvılar verilir, bu sayede ameliyat sırasında ciddi kan kaybı olmaz ve ameliyat sonrası ağrı hissi azalır. Cilt üzerinde açılan delikler sadece kanülün girebilmesine yetecek büyüklük olup 3–5 mm uzunluğundandır. Liposuctionun ameliyatının vücuttaki giriş yerleri kıvrım yerleri ya da mayo içi gibi gizli kalan yerlerden açılır ve bir kaç ayda fark edilmez hale gelir.

Kliniğimizde “yüzeysel liposuction” tercih edilmektedir. Liposuction yapılacak bölgeye ağrı ve kanamayı engelleyici maddelerle hazırlanmış sıvılar verildikten sonra bölgeye göre 2–4 mm.lik kanüllerle yüzeyden derine doğru yağ emilimi yapılır. Liposuction’un bu yöntemle yapılması düzensizlik olasılığını azaltır, hatta daha önce yapılmış liposuctiona ait şikayetleri de düzeltilebilir.

Liposuction ameliyatında bilimsel sınırlarda güvenle alınacak miktar, toplam vücut ağırlığının % 5' i kadardır ve en fazla % 7'ye kadar çıkılabilir. Ancak bu durumda hastanın, hastanede bir gece yatması gerekebilir. Ameliyat, liposuction ile alınacak yağ miktarına göre ve liposuction yapılacak alana göre lokal, sedasyon(ilaçla uyutma) veya genel anestezi altında hastane ortamında yapılır. Liposuction ameliyatından korse ile çıkılır ve bir kaç saat sonra, eğer ek bir ameliyat uygulanmamış ya da çok yüksek miktarlarda yağ alınmamış ise, hastaneden taburcu olunabilir. Ameliyattan sonraki dönemde liposucion yapılan bölgelerde morarma, şişlik, gerginlik, kaşıntı ve çekilme hissi olabilir, bunlar normaldir. Dinlenme halindeyken ağrı hissedilmez, ancak ameliyat olunan bölgeye dokunulduğunda ya da hareket halindeyken ağrı hissedilebilir. Bu şikâyetleri, en aza indirmek için üç ile beş gün arasında sıkı bir korse ile bölge baskı altına alınır. İki, üç gün içinde günlük işlere ve aktivitelere dönülebilir.

Ödemin çözülme süresi üç haftadır, bu dönemde korse giyilir, korse geceleri çıkarılabilir, gündüz giymek daha önemlidir. Üç hafta sonra liposuction kesilerinin izleri belirsizleşir. Üçüncü haftanın sonunda morluklar kaybolur ve vücut yeni şeklini almaya başlar ancak hala ameliyat bölgeleri serttir ve masajlar ağrılıdır. Bu dönemde liposuction bölgelerine yapılacak masaj veya LPG, dolaşımı hızlandırdığı için ödemin daha çabuk çözülmesini sağlar. Nihai sonuç üç ile altı ay arasında alınır.

Liposuction ile vücut hatlarınızda kalıcı ve çarpıcı bir düzelme sağlanır. Hiçbir zaman düzelmeyeceğini düşündüğünüz, sizi psikolojik olarak rahatsız eden ve egzersizlerle düzeltemediğiniz görünümünüz yeniden şekillenir ve kendinize olan güveninizi arttırır.
Sen sadece aynasin...
neslihanyare - avatarı
neslihanyare
Ziyaretçi
17 Temmuz 2012       Mesaj #7
neslihanyare - avatarı
Ziyaretçi
yag aldirme ve guncel ozturk
Lazer liposuction Nedir ?
Lazer liposuction vücut şekillendirilmesinde ve vücuttaki yağ fazlalıkların alınmasında kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir.

Lazer enerjisi ile yağ hücrelerinde lipoliz yapılarak yağ dokusunun erimesi sağlanır. Ek olarak lazer enerjisi ile kollagen üretinin artırılmasıda sağlanarak deride sıkı ve düz bir görüntüde yaratılmış olunur.

Lazer liposuction karın, kalça, gıdı, kol, bel, iç ve dış uyluk, yüz gibi alanlara uygulanabilir. Ek olarak erkekte meme (jinekomasti), gıdı ve koltukaltı gibi alanda da çok etkilidir. Vücut şekillendirmek amacıyla yağ alınabilir, atletik ve kaslı bir şekil verilebilir. Klasik liposuctiona göre en önemli avantajı kollagen üretimini artırarak deride sıkılaşma etkisi yaratması, morluk ve şişliğin çok daha az olması, ve günlük yaşama daha çabuk dönülmesidir.

SmartLipo
Lazer enerjisi ile yağ dokusunu eritir ve kolaylıkla vücuttan uzaklaştırılabilir. Kanama en aza indirildiğinden morarma klasik liposuctiona göre çok daha azdır. Lokal anestezi altında küçük bölgesel alanlarda yağları eritmek için uygulanabilir. Genellikle hasta 1 gün içinde normal hayata döner. 1064 dalga boyundadır.

SlimLipo
Lazer enerjisi ile hem yağ dokularını eriten hemde kollagen üretimini artırarak deride sıkılaştırma etkisi yaratan bir yöntemdir. 924-975 dalga boyundadır.

SlimLipo ile birlikte liposuction uygulandığında, lazer enerjisi ile eritilmiş yağlar küçük bir kanül yardımıyla dışarı alınarak uzaklaştırılır ve deride de sıkılaştırma ve pürüzsüz bir etki yaratılarak vücuda yeni şekil verilir. Karın, kalça, baldır gibi daha geniş alanlar için uygulanabilir. SlimLipo ile operasyon sonucunu hemen görürsünüz.

SlimLipo? nun deriyi sıkılaştırma etkisinden dolayı gıdı, kol, bacak içi ve yanak sarkmaları için, klasik liposuctiona göre daha etkilidir. SlimLipo, Klasik liposuctiona göre kan damarları, doku ve deriye çok daha az hasar veren bir yöntem olduğundan daha sık tercih edilir.

SlimLipo ile Koltukaltı Terleme Tedavisi
Koltuk altı aşırı terlemesi olan kişilere Botoks uygulanır yalnız bu geçici bir çözüm olduğundan tekrarlanması gerekir. Kalıcı etki oluşturmak için SlimLipo ile birlikte liposuction uygulanabilir. Lazer enerjisi ile ter bezlerine etki edilerek, bu bezler kalıcı olarak tahrip edilmiş olunur. Lokal anestezi altında uygulanabilir. Hastanede kalmasına gerek kalmaz. Yaklaşık yarım saatlik bir işlemdir. 1 hafta bandaj uygulanır.

Anestezi Türü

Uygulanacak alana bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında uygulanır.

İyileşme Süreci

Klasik liposuctiona göre ağrı, şişlik ve moruk çok azdır. İyileşme süreci çok hızlıdır. Lazer enerjisi ile deride sıkılaşmış ve düzgün bir görüntü elde edilir ve eritilmiş olan yağların büyük kısmı vücuttan doğal yolla atılır. Kısa zamanda düzelme görülür ve uygulanan bölgeye bağlı olarak ertesi gün bile işinize dönebilirsiniz. Deri üzerinde açılan delikler çok küçük olduğundan dikişe bile gerek kalmaz, bu izler zamanla belirsiz hale gelir.

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi