Kafur ve Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Yetiştirildiği Yerler : Türkiyenin Marmara, Eğe ve Akdeniz bölgesinin sıcak olan bölgelerinde veya evlerinde yetiştirmek mümkündür.
Toplanması : Yılın her mevsiminde kafur ağacı kesilerek gövdesi ince kıyılır, ezilir (döğülerek) ve damıtılarak eter yağı elde edilebilir.
Faydası :
- Kan dolaşımını kuvvetlendirir.
- Beyni ve sinirleri uyarır.
- Kalp yetersizliğini giderir.
- Solunum sistemini uyarır.
- Bronşların ifrazatını arttırır.
- Öksürüğü keser.
- Romatizma, morarma, burkulma ve kas ağrısı şikayetlerini azaltır.
- Ateş düşürücüdür.
- Başta bronşit olmak üzere akciğer hastalıklarında ve soğuk algınlığında faydalıdır.
- İspirto ile karıştırılmış kafuru, ağrıları ve kepeklenmeyi keser.
- Akciğer hastalıklarında faydalıdır.turkeyarena.com
- Ateşli hastalıklarda, uyuşturucu maddelerde zehirlenmelerde ve gece terlemelerinde de kullanılır.
- Tıpta kafurulu yağ, kafurulu ispirto gibi terkipler kullanılır.
UYARI : Kafur yağı veya saf kafur sade olarak kulanmaz, şayet kulanılırsa yakıcı ve iltihab yapıcı özelikleri vardır. Fazla kullanımında şuur kaybı, dengesiz hareketler, tansiyon, titreme, bulantı, kusma, sara, üşüme, korku ve kulak çınlaması gibi etkilere neden olabileceği için fazla kullanılması tavsiye edilmez.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.