Arama

Asuman ve Atanur Doğan

Güncelleme: 19 Eylül 2008 Gösterim: 7.131 Cevap: 0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
19 Ekim 2006       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Izmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Egitim Fakültesi, Resim Bölümü, Heykel Anasanat Dalindan 1987 yilinda mezun oldular. Çesitli köy ve kasabalari gezerek otantik Anadolu kültürünü plastik açidan arastirip incelediler. Ayrica bir çok ülkeye seyahat eden çift, gittikleri yerlerde kültür ve sosyal yasami inceleyerek resimlerine konu yaptilar. 1993 yili bahari, 3 yasindaki ogullari Çagil Atas ile birlikte Kanadaya göçtüler. 10 Kasim 1997’de ikinci ogullari Ata, Vancouver B.C.’de dünyaya geldi. Sanatçilar iki ogullari için en degerli eserlerimiz diyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Asuman Dogan; 1963’te Izmir’de dogdu. Eski ev ve sokaklari, panaromik kasaba görünümlerini resimlerine konu alirken, dogadan görünümler ve natürmort çalismalari yapiyor. Ankara Valiligi 1989 “Sanatçi Gözüyle Ankara” yarismasinda basari ödülü aldi. 1994 yilinda North Vancouver Lonsdale Quay resim yarismasi basari ödülünü aldi.

Atanur Dogan; 1964’de Kars’in Selim ilçesine bagli sirin bir Türkmen köyü olan Katranli’da dogdu. Çalisan insani konu alan figüratif çalismalar yapiyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne yaptigi büst çalismalari çesitli park ve meydanlarda bulunmaktadir. Zübeyde Hanim maski, Karsiyaka’daki mezartasina konulmustur. Kanada Portre Ressamlari Derneginin (Portrait Society of Canada) seçtigi Dünyanin en iyi Suluboya Portre ressami olarak 2004 Uluslararasi Portre Festivaline davet edildi. Kuzey Amarika nin en önemli sanat merkezlerinden Plastik Sanatlar Müzesi Ontorio Art Gallery nin 300 kisilik anfi tiyatrosun da canli modelden Suluboya Portre Demostrasyonunu basariyla gerçeklestirdi.

Mayis 2004 yilinda 22 farkli ülkeden toplam 285 sanatçinin katilimiyla Sanat Yoluyla Baris (Peace Through Art) Çesme Resim Festivalini organize ettiler.

1993 yilinda Kanada’da yasamaya baslayan çift ”Izmir Suluboyacilar Dernegi” ve “Canadian Art Fedaration”’in aktif üyesi olarak çalismalarini Vancouver, B.C.’de ve Izmir de sürdürmektedirler.

Yurt içinde; Istanbul, Ankara, Izmir, Denizli, Nazilli, Dikili, Çesme ve Kusadasi’nda,
Yurt disinda; Paris, Zürich, London, Vancouver, Toronto, Edmonton, Calgary, Taipei, Meitetsu Okazaki, Seattle, Los Angeles, Portland ve New-York’ta kisisel sergiler düzenleyerek, dünyanin önemli müzelerinde arastirma ve incelemelerde bulundular. Sanatçilarin resim ve heykelleri yurt içinde ve disinda çesitli kolleksiyonlarda bulunmaktadir.

Atölyelerini hem Izmir Güzelbahçe’de hem de Vancouver’da kuran çift, daha çok Kuzey Amerika’da olmak üzere çesitli ülkelerde sergilerini gerçeklestirmektedirler.

Asuman Dogan


1963’te Izmir’de dogdu. Eski ev ve figürlü sokaklari, panaromik kasaba görünümlerini resimlerine konu alirken, dogadan görünümler ve natürmort çalismalarini kendine özgü renkleriyle resimliyor. Ankara Valiligi 1989 “Sanatçi Gözüyle Ankara” yarismasinda basari ödülü aldi. 1994 yilinda North Vancouver Lonsdale Quay resim yarismasi basari ödülünü aldi.

Çalismalarini esi Atanur Dogan’la birlikte sürdüren sanatçi,
Yurt içinde; Istanbul, Ankara, Izmir, Denizli, Nazilli, Dikili, Çesme ve Kusadasi’nda, Yurt disinda; Paris, Zürich, London, Vancouver, Toronto, Edmonton, Calgary, Taipei, Meitetsu Okazaki, Seattle, Los Angeles, Portland ve New-York’ta kisisel sergiler düzenleyerek, dünyanin önemli müzelerinde arastirma ve incelemelerde bulundu. Sanatçinin resim ve heykelleri yurt içinde ve disinda çesitli kolleksiyonlarda bulunmaktadir. Atölyelesini hem Izmir Güzelbahçe’de hem de Vancouver’da kurarak daha çok Kuzey Amerika’da olmak üzere çesitli ülkelerde sergilerini gerçeklestirmektedir.


Atanur DOGAN

1987 Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Egitim Fakültesi, Resim Bölümü heykel dalindan mezun oldu.
Çalismalarini esi Asuman Dogan’la birlikte sürdüren sanatçi, günlük yasami konu alan figüratif çalismalar yapiyor. Portrelerinde karakter ve ifadeler dikkat çekerken, figürlerde ellerin detayli ve formlu anlatimini görüyoruz. Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne yaptigi büst çalismalari çesitli park ve meydanlarda bulunmaktadir. Zübeyde Hanim maski, Karsiyaka’daki Anit Mezarina konulmustur.
Mayis 2004 yilinda 22 farkli ülkeden toplam 285 sanatcinin katilimiyla basariyla gerçeklesen Sanat Yoluyla Baris (Peace Through Art) Çesme Resim Festivalini organize etti.

Kanada Portre Ressamlari Derneginin (Portrait Society of Canada) seçtigi Dünyanin en iyi Suluboya Portre ressami olarak 2004 3. Uluslararasi Portre Festivaline davet edildi. Kuzey Amarika’nin en önemli sanat merkezlerinden Plastik Sanatlar Müzesi Ontorio Art Gallery nin 300 kisilik anfi tiyatrosun da canli modelden Suluboya Portre Demostrasyonunu basariyla gerçeklestirdi. Festivalde elestirmen, egitmenlik görevi yaparak Uluslararasi portre yarismasi jurisinde bulundu. 7-10 Aralik 2006 tarihlerinde gerçeklesecek 4. Uluslararasi Portre Festivaline tekrar davet edildi.


Yurt içinde; Istanbul, Ankara, Izmir, Denizli, Nazilli, Dikili, Çesme ve Kusadasi’nda,
Yurt disinda; Paris, Zürich, London, Vancouver, Toronto, Edmonton, Calgary, Taipei, Meitetsu Okazaki, Seattle, Los Angeles, Portland ve New-York’ta kisisel sergiler düzenleyerek, dünyanin önemli müzelerinde arastirma ve incelemelerde bulundu. Sanatçinin resim ve heykelleri yurt içinde ve disinda çesitli kolleksiyonlarda bulunmaktadir. Atölyesini Izmir Güzelbahçe’de hem de Vancouver’da kurarak, daha çok Kuzey Amerika’da olmak üzere çesitli ülkelerde sergilerini gerçeklestirmektedir.

Email: asuman_atanur@yahoo.com



.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 19 Eylül 2008 23:34
Biyografi Konusu: Asuman ve Atanur Doğan nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

7 Aralık 2012 / ThinkerBeLL Moda tr
21 Şubat 2008 / BARIŞ Tiyatro tr
12 Ocak 2010 / KisukE UraharA Tiyatro tr
11 Ağustos 2009 / Daisy-BT Edebiyat tr
2 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Tiyatro tr