Arama

Hande Soral

Güncelleme: 19 Nisan 2017 Gösterim: 78.623 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Hande Soral.jpg
Gösterim: 1367
Boyut:  64.9 KB

Hande Soral


Doğduğu Şehir: Bursa / İnegöl
Sponsorlu Bağlantılar
Doğum Tarihi: 02.02.1987

Nasıl Keşfedildi: 'Komedi Dükkanı' programına seyirci olarak gittim. Seyircilerden birini sahneye istediler. Ben de hazır gitmiştim, çantam elimde bekliyordum. Birini istediklerinde çıktım sahneye. İzleyenler ve yönetmen de beğenince normalde beş dakika oynamam gerekirken, 45 dakika sahnede kaldım. Dizinin cast’ını yapan ajans şans eseri programı izleyince kendimi bu dizide buldum.
Oynadığı Diziler: Küçük Kadınlar
Okuduğu Olmuş Lise: Turgutalp Anadolu Lisesi (Eşit Ağırlık Okumuştur.)
Okuduğu Olmuş Üniversite : İstanbul Bilgi Üni. Psikoloji Bölümü

Hayali gerçek oldu
BİLGİ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve 3 senedir İstanbul’da yaşıyor; 21 yaşında.
Dizinin cast’ını yapan ajans kendisini ‘Komedi Dükkanı’nın bir bölümünde sahnede izledikten sonra görüşmeye çağırmış ve deneme çekiminden sonra bu diziye katılmış.
Dizi ve film oyunculuğu için özel eğitim alınması gerektiğine inanıyor. İlkokul yıllarında tiyatroyla başlayan oyunculuk hayalinin onu rol aldığı bu ilk diziye kadar getirmesinden memnun. Önümüzdeki günlerde devam eden psikoloji eğitimimi tamamlamayı istiyor. Psikolojinin hem hayatına hem de oyunculuğuna olumlu katkılar yaptığını düşünüyor.

Canlandırdığı Armi karakteri 5 kız kardeşten en büyüğün bir küçüğü, 17 yaşında lise son sınıf öğrencisi. Asi ruhlu, hakkını arayan, erkek gibi büyümüş, büyütülmüş bir kız. Anne ve babanın ölümünden sonra kızların babası rolünü üstlenmiş. Utku’ya âşık olarak ilk kez genç kız olduğunun da farkına varmaya başlıyor ve olaylar gelişiyor
Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2017 00:51
Biyografi Konusu: Hande Soral nereli hayatı kimdir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
21 Eylül 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

HANDE SORAL


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  hande-soral.JPG
Gösterim: 2374
Boyut:  35.6 KB
2 Şubat 1987 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. Bensu ve Bedirhan adında ikiz kardeşleri var ve Soral gibi oyunculuk yapıyorlar. İlkokul ve ortaokulu Bursa’da bitirdi. Lise öğrenimini yine Bursa’da olan İnegöl Turgut Alp Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimi için İstanbul’a geldi ve Bilgi Üniversite’sinin Psikoloji bölümünde eğitimini tamamladı.

Oyunculuğa giriş yapması tamamen tesadüf eseri gerçekleşmiştir. Hande Soral’ın oyunculuk dünyasına girişi Komedi Dükkanı programından tanıdığımız Tolga çevik sayesinde olmuştur. Hande Soral, 2008 yılında Komedi Dükkanı adlı programı izlemeye gider. Tolga Çevik, tesadüf eseri seyirciler arasından kendisini misafir olarak sahneye davet eder. Sahnedeki performansını beğenen Komedi Dükkanı’nın yönetmeni Fırat Parlak, Hande Soral’ın oyuncu olması yönünde teklif yapar. Böylelikle Hande Soral oyunculuk dünyasına ilk adımı atar. İlk oyunculuk deneyimine ”Küçük Kadınlar” adlı dizideki Armağan (Armi) karakteriyle başlar. Sonrasında 2014 yılında Kapadokya bölgesinde çekilen Yılanların Öcü adlı dizide Fatma karakterini canlandırır. 2016 yılında Fox Tv’de başlayan ”Kalbim Yangın Yeri” adlı yeni dizide başrol oyuncu olarak yine sevenleriyle buluşmuştur. Özel hayatına gelince kendisi gibi oyuncu olan İsmail Demirci ile birliktelik yaşamaktadır.

Hande Soral, Bir röportajında "Bende nasıl bir ışık gödüler bilmiyorum. Sahnenin tekrarını izlediğimde sadece sahneden gülen ve komutlara uyan bir kız görüyorum" dedi.

Hande Soral, 2014 yılının Ocak ayında, yönetmenliğini Çağan Irmak ve Doğan Ümit Karaca‘nın, senaristliğini ise Sevgi Yılmaz‘ın üstlendiği Reşat Nuri Güntekin‘in aynı adlı romanından uyarlanan, başrollerini Fahriye Evcen ve Burak Özçivit‘in paylaştığı “Çalıkuşu” dizisinde Azelya karakterini canlandırdı. Diğer rollerde Begüm Kütük, Hilmi Cem İntepe, Su Kutlu gibi isimler rol almıştır.

Film ve Dizileri:


  • 2016 - Kalbim Yangın Yeri - Leyla Günsoy
  • 2014 – Çalıkuşu
  • 2014 – Yılanların Öcü
  • 2013 – Fatih
  • 2012 – 2013 – Alev Alev
  • 2011 – Bir Günah Gibi
  • 2010 – Gecekondu (4. Bölüm)
  • 2008 – Komedi Dükkanı
  • 2008 – 2011 – Küçük Kadınlar

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

9 Ekim 2011 / KisukE UraharA Müzik tr
6 Temmuz 2016 / Jumong Sinema tr
21 Eylül 2016 / Baturalp Sinema tr