Detaylı yorumlarınız, değerlendirmeleriniz, fikirleriniz ve önerileriniz için teşekkürler.
Tek tek cevaplamaya çalışayım.
Alıntı
Merhabalar;
Bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Dikkate alırsanız sevinirim. Bunları sırayla yazalım;
1- "https://www.msxlabs.org/" linkine girer girmez sol en alt kısımdaki "Etiketler" bölümü bence "tamamen" gereksiz.
Kullanıcılar açısından sitenin genel olarak neyle alakalı, neleri işlediğine dair fikir vermesi adına Etiketler bölümü mevcut. Arama motorları için de birçok web sitesinde kullanılan bir sistem. Üstelik sağ üst köşesindeki sembol ile gizleyebilirsiniz.
Alıntı
2- Yine "https://www.msxlabs.org/" linkine girer girmez sol orta kısımda bulunan "Anketler" bölümüyle ilgili bir sıkıntımı dile getireyim. Oy kullanılan anketlerin halen gözükmesi, bana göre görüntü kirliliğinden ve sitenin biraz daha geç açılmasından başka bir şey değildir.
Anketlerin oluşturulması ve yayımlanması sistem kaynaklarını çok az kullanıyor, herhangi bir yavaşlamaya neden olmuyor ve sağ üst köşedeki sembole tıklanıp anketler gizlenebiliyor.
Alıntı
3- Kullanıcı profilleri biraz daha kullanışlı ve estetik olabilir.
Kullanıcı profillerini kullanıcılar istedikleri gibi görsel açıdan özelleştirebilme hakkına sahip oldukları için varsayılan bir düzenleme getirilmedi.
Alıntı
4- "FORUMLAR" kısmından "Forumlar Anasayfa" kısmına tıkladığımızda karşımıza koskocaman yukarıdan aşağıya bir web sayfası geliyor. Eğer yanlış saymadıysam toplam "71" adet konu başlığı var. Değerli yönetici arkadaşlarım, bu kadar konu başlığına ne gerek var? İçerik itibariyle aynı fakat isim itibariyle farklı olan konu başlıkları bir (1)'den fazla açılmışlar. İçlerinden bazılarını örnek olarak veriyorum size;
4 a * Örnek - 1 : "Akademik Forumlar" bölümünde "Bilim" adlı bir konu başlığı var. Aşağı kısımlarda ise bu konudan bağımsız bir şekilde oluşturulmuş "Coğrafya", "Sosyoloji", "Uzay Bilimleri" "Çevre Bilimleri", "Deniz bilimleri", "Mühendislik Bilimleri", "Siyasal Bilimler" ve "Zooloji" gibi konular göze çarpıyor. İşin bir başka vahim kısmı ise, "Sosyoloji" konusunun yanında parantez içerisinde "Sosyoloji (Toplum Bilimi)" yazılmış olmasıdır. Bunları parça parça ekleyecektiniz madem, "Bilim" konu başlığını neden açtınız?
4 a * Örnek - 2 : "Akademik Forumlar" bölümünde "Edebiyat" adlı bir konu başlığı var. Aşağı kısımlarda ise bu konudan bağımsız bir şekilde oluşturulmuş "Japon Dili ve Edebiyatı" konusu var.
4 a * Örnek - 3 : "Türkiye'den" bölümünde "Müslümanlık/İslamiyet" adlı bir konu başlığı var. Başka bir bölümde ise "Din/İlahiyat" konusu var. Bu iki konu birleştirilebilir, kalabalıktan kurtulunabilir.
4 a * Örnek - 4 : "Türk Dünyası" bölümünde: geçmişte kurulmuş "Osmanlı İmparatorluğu", "Tarihi Türk Devletleri", "Diğer Türk Toplulukları" ve halen yaşamını sürdürmekte olan altı ( 6 ) adet ülkenin konu başlığı açılmış. Bu konuları tek başlık altında toplayabilir, düzenli bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
4 a * Örnek - 5 : "Legend Forumları" bölümünde yer alan "Türkçe RAP/Hip-Hop Underground" ve "Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik" konularını, "Yaşam" bölümünde yer alan "Müzikhol" ile birleştirebilirsiniz.
4 a * Örnek - 6 : "Spor" bölümünde gördüğümüz "Türkiye'de Futbol" ile "Dünya Futbolu" adlı konularını tek bir konu başlığı altında yani "Futbol" gibi bir başlık altında toplayabilirsiniz. "Formula 1" adlı konuyu "Diğer Sporlar" konusunun içerisine dahil edebilir, "Formula 1" yerine belki "Voleybol" gibi bir konu oluşturabilirsiniz.
4 a * Örnek - 7 : "Türkiye'den" bölümünde yer alan "Resimlerle/Fotoğraflarla Türkiye" konusunu, "LEGEND Forumları" bölümünde yer alan "Resim Galerisi" konusunun içerisine dahil edebilirsiniz.
4 a * Örnek - 8 : "Türkiye'den" bölümünde yer alan "Müslümanlık/İslamiyet" konusunun "Türkiye'den" konusu ile ne gibi bir ilgisi vardır halen anlayabilmiş değilim. İslamiyet tek bir topluma inmiş bir din değildir, tüm insanlığa gönderilmiş kutsal bir dindir.
Belli başlı bazı büyük forumların forum ana sayfalarından örnekler:
d2jsp Forums SkyscraperCity - Powered by vBulletin gulli:board Foros del Web Online Internet Marketing & Search Engine Optimization Forum
Bizde alt forumlar açılır menü olarak listeleniyorlar. Yukarıdaki örneklerdeki bazı forumlar yalnızca belli bir konuyu işlemesine rağmen aşağı yukarı bizim forumumuzdaki kadar alt foruma sahipler. Bizim de işlediğimiz ana konular olmasına rağmen A'dan Z'ye her konuyu işleyen bölümlerimiz de mevcut.
Alıntı
5- "Arşive Kaldırılan Konular" konusunun içerisinde, bu konunun dışarısına çıkartılıp "Konu" olma özelliği taşıyan bir çok konu vardır.
5 a * Örnek - 1 : "GLOBAL" bölümünde yer alan "Bilgisayar (PC) Oyunları" konusunun içerisine, arşivden "Bilgisayar (PC) Oyunları - Teknik Destek" konusunun dahil edilmesi gerekmektedir. Hatta bu "Bilgisayar (PC) Oyunları - Teknik Destek" için, yardıma gereksinim duyan kullanıcıların yardım hakkında küçük konular açabilmesi gerekmektedir.
5 a * Örnek - 2 : Arşive hapsedilmiş bir konu daha var. Toplamda "1.256.931" gibi bir okunma sayısı olan, "388" sayfa kaplayan ve son olarak "3875" adet mesaj atılan "MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek" konusunu, daha kolay ulaşabileceğimiz bir yere kaldırmanızı rica ediyorum. Hatta gelin şöyle yapalım. Bu "MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek" adlı tek konuyu, büsbütün bir konu başlığı haline getirelim ve "MSN" vb. konuları bu konunun içerisinde biriktirelim. Erişimi kolaylaştıralım, kalabalığı önleyelim, terkedilmiş konuları günyüzüne çıkartalım.
Güncelliğini yitiren konuların sonraki yıllarda tekrar gündeme gelmesi konusunda eski konuya referans bağlantı verip sil baştan başlamanın zaman içinde daha faydalı olduğu gözlenmiştir.
6- "Forumlar Anasayfa" kısmına giriş yapar yapmaz karşımıza "Son Eklenen Videolar" diye bir bölüm ve bu bölümle birlikte içlerinden bazıları gif özelliği kazanmış olan beş ( 5 ) adet video çıkıyor. Bu videolar görünümü bozuyor.
Videolar bölümü de gizlenebiliyor anketler gibi.
Alıntı
7- "Forumlar Anasayfa" kısmının en alt tarafında yer alan "MsXLabs Genelindeki En Popüler 50 Etiket", bana göre oldukça gereksizdir. Orayı kullanan kişi sayısının bir elin parmaklarını geçeceğini sanmıyorum.
Yine gizlenebilir bir bölüm.
Alıntı
Siteye girip üye olur olmaz gözüme çarpanlar bunlar. Çok fazla dikkatli bir araştırma yapmaya gerek yok site içerisinde. Görünen köy kılavuz istemez misali. Siz bu konunun başlığını "Forum'da olmasını istediğiniz özellikler" olarak yazmışsınız. Ben de yapılması gerekenleri ve bir kullanıcının gözünden sitenin hemen hemen nasıl bir durumda olduğunu belirtmek istedim.
Sürç-i lisan ettiysem affola. Hepinize saygılar, teşekkürler.
Nezih ALYÜZ
Tekrardan teşekkür ediyorum. Bir günde yapılan düzenlemeler olmadığını, zamanla gelişen, 5-6 yıllık birikim ve tecrübe sonrası ihtiyaca göre düzenlemeler yapıldığını belirtmem gerekiyor.
Saygılar,
MsXLabs MK