Arama

Hüseyin Çelik

Güncelleme: 20 Temmuz 2008 Gösterim: 13.570 Cevap: 0
TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
20 Temmuz 2008       Mesaj #1
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi
Van Milletvekili-AKP

Sponsorlu Bağlantılar
DYP'li Çelik partisinden istifa etti

Hürriyet 6 Temmuz 2001

DYP Van Milletvekili Hüseyin Çelik, partisinden istifa etti. Çelik'in istifası ile DYP'nin milletvekili sayısı 81'e düşerken, bağımsız milletvekili sayısı 115'e yükseldi. Yenilikçiler'in önde gelen isimleriyle birlikte açıklama yapan Çelik, "Biz buraya konmuş kurallara göre siyaset yapmaya değil, yapacağımız siyasetin kurallarını daha baştan birlikte koymaya geldik" dedi.

Hüseyin Çelik, TBMM Başkanlığı ve DYP TBMM Grubu'na gönderdiği istifa dilekçesinde, ''Gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim'' ifadesine yer verdi.

YENİLİKÇİLERLE YENİ PARTİ

Çelik, ''Yenilikçiler''in çalışmalarını yürüttüğü Politika Araştırmaları Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Kayseri Bağımsız Milletvekili Abdullah Gül ve Sivas Bağımsız Milletvekili Abdüllatif Şener'in yanı sıra çok sayıda yenilikçi kanada mensup milletvekili katıldı.

Hüseyin Çelik, siyasete 18 yaşında başladığını ve 23 yıldan bu yana Adalet Parti ve DYP'de çeşitli sorumluluklar üstlenerek, siyaset yaptığını belirtti. Siyaset kurumunun bugün Cumhuriyet döneminin en büyük itibar kaybı ile karşı karşıya olduğunu ileri süren Çelik, şöyle devam etti:

''Siyasetteki bu tıkanıklığın, bu itibar zedelenmesinin önüne geçmek, bir anlamda Türk siyasetinin önünü açmak için bir grup bağımsız milletvekili, partilerinden ayrılmış ve ayrılacak milletvekilleriyle yeni bir parti kurmak üzere bu sabah itibariyle DYP'den istifa etmiş bulunuyorum.

SİYASETİN KURALLARINI BAŞTAN BELİRLEMEK İÇİN

Biz buraya konmuş kurallara göre siyaset yapmaya değil, yapacağımız siyasetin kurallarını daha baştan birlikte koymaya geldik. Ayakları geniş basan, uç bir ideolojiye yaslanmayan, merkezde, demokratik değerler platformunda siyaset yapan bir siyasi parti kurmak ve bu partinin çatısı altında defosu olmayan, dürüst, ilkeli insanlarla birlikte olmak şahsen benim için zevk olacaktır.''

Hüseyin Çelik, gazetecilerin DYP'den istifa etmeyi düşünen başka milletvekillerinin olup olmadığı yönündeki sorularına, bu konuda yorum yapmanın kendisine düşmeyeceğini belirterek, cevap vermedi.

ESKİ PARTİMİ KÖTÜLEMEM

DYP'nin hazırladığı 2. Demokrasi Programı'na katkıda bulunduğunun anımsatılarak, bu program uygulanmasında bir zafiyet gördüğü için mi DYP'den ayrıldığının sorulması üzerine de Çelik, 2. Demokrasi Programı'nın anlatıldığı kitapçığın önsözünü kendisinin yazdığını kaydetti.

Geçmişi karalamak ve geçmişle hesaplaşmaya yönelik bir siyaset yapma niyetlerinin olmadığını ifade eden Çelik, ''Burada birlikte olduğumuz arkadaşlarla birlikte ileriye dönük, ileride Türkiye için neler yapabileceğimizin hesabını yapmak durumundayız. Ben partimden ayrıldığıma göre demek ki memnun olmadığım ve beni rahatsız eden bazı şeyler var. Ama eski partimi kötüleyerek yola devam etmek istemiyorum'' diye konuştu.

Kayseri Bağımsız Milletvekili Abdullah Gül de yeni oluşumun hep birlikte gerçekleştirileceğini belirterek, ''Bütün arkadaşlarımızı, herkesi buna davet ediyoruz. Tüm prensip ve ilkeler hep beraber ortaya konulacaktır. Türkiye de zaten bunu bekliyor'' dedi.

XXX

58.HÜKÜMET KÜLTÜR BAKANI 59. HÜKÜMET MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK

Hüseyin Çelik, 1959 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde doğdu.
1983 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun olan Çelik, aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne asistan olarak girdi.
1987 yılında İstanbul Üniversitesi'ne geçen Çelik, 1988-1991 yılları arasında doktorası ile ilgili araştırmalarda bulunmak üzere İngiltere'de bulundu. Çelik, aynı zamanda Londra Üniversitesi School of Oriental and African Studies'te Turkish Politics bölümünde Master progr***** devam etti.
Türkiye'de ilk siyasal hareket olan Yeni Osmanlılar Cemiyeti ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da bulunan Çelik, 1991 yılında Ali Suavi ve Dönemi konulu doktorasını tamamladı. 1992'de Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yardımcı doçent, 1997 yılında doçent olan Çelik, 18 Nisan 1999 seçimlerinde DYP'den Van Milletvekili seçildi.
3 Temmuz 2001'de DYP'den istifa ederek AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Çelik son seçimde Van milletvekili olarak parlamentoya girdi.
Türk kültürü, siyasi tarihi ve edebiyatı üzerinde yayımlanmış 11 kitabı bulunan Çelik, evli ve 3 çocuk babası.
Hüseyin Çelik İngilizce biliyor.

Biyografi Konusu: Hüseyin Çelik nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

 Çelik
29 Nisan 2011 / Kral_Aslan Müzik tr
21 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat tr
28 Mart 2013 / Jumong Sinema tr