Arama

Dengir Mir Mehmet Fırat

Güncelleme: 2 Kasım 2009 Gösterim: 3.092 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
2 Kasım 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Dengir Mir Mehmet Fırat
MsXLabs.org
deng
Sponsorlu Bağlantılar
Dengir Mir Mehmet Fırat, 30 Aralık 1945 yılında Mersin’ de doğdum. Orta ve lise tahsilimi Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1967 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. 1968-1970 yılları arasında askerlik görevimi tamamladıktan sonra, 1971 yılında Mersin Barosu’na kayıt olarak avukatlık büromu açtım. Avukatlık Mesleğimin yanında; Adanalıoğlu Kasabası’ndaki arazilerimde narenciye ticareti ile meşgul olurken, diğer taraftan MENAS Kooperatifi’nde görev alarak, narenciye üreticisinin mallarının pazarlanmasında Türkiye çapında başarı sağladık. Bir süre Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundum. 1973 yılında Adalet Partisi Adıyaman Milletvekili adayı oldum.

1977-80 yılları arasında Adalet Partisi Adıyaman/Kahta İlçesi, İlçe Başkanı olarak görev yaptım. 1983 yılında Doğruyol Partisi’nin Adıyaman’da kuruluşunu sağladım ve Doğruyol Partisi Merkez Karar Kurulu Üyeliği’nde bulundum. Aynı Partinin 1995 yılında Adıyaman Milletvekili Adayı oldum. 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Adıyaman Milletvekili olarak seçildim. Aynı Partinin Genel İdare Kurul Üyeliği’nde bulundum. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet ve Plan Bütçe Komisyonları’nda da görev yaptım. Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra, Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşunda aktif olarak bulundum. 3 Kasım 2002 seçimlerinde aynı partiden Mersin Milletvekili, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de Adana Milletvekili olarak seçildim. Partinin Kurucular Kurulu Üyesi olup; Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görevimi devam ettirmekteyim. İyi derecede İngilizce biliyor; evli, iki çocuk babasıyım.

Biyografi Konusu: Dengir Mir Mehmet Fırat nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...