Arama

Armagnac Ailesi

Güncelleme: 9 Kasım 2015 Gösterim: 1.017 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
9 Kasım 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
ARMAGNAC Ailesi, Fransa'da, dört aile "Armagnac” unvanını taşıdı.
•Birincisi gaskonyalı bir ailedir. En ünlü bireyleri Armagnac’lar topluluğunun önderi Bernard VII (1391-1418) ve onun torunu Jean V'dir; Jean, manevi konularda kiliseyle, siyasi konularda da Louıs XI ile çekişen büyük bir senyördü; Louis XI, Jean V’in mal ve mülklerine el koydu, ama Charles VIII, Jean V’in kardeşi ve ailenin son bireyi olan Charles l’e bunları gen verdi.
Sponsorlu Bağlantılar
•"d'Alençon" adını alan ikinci Armagnac ailesi yalnızca, Charles l’in yeğen çocuğu olan Charles II tarafından temsil edildi; Charles II, Armagnac’ı, François l’in kız kardeşi olan karısına, Marguerite d'Angouleme'e bıraktı.
•Marguerite de, Armagnac’ı ikinci kocası Flenri II d’ Albret’ye bıraktı (1527); üçüncü Armagnac ailesi, Henri II ile başlar; bu ailenin son temsilcisi Fransa kralı Henri IV'tür.
•Dördüncü “Armagnac" ailesi, Lorraine -Guise'ler ailesinin bir koludur; Lorraine -Guise’lerden biri olan Harcourt kontu Henri, Claude de Guise'in torununun çocuğuydu, 1645'te Armagnac kontu oldu ve aile unvanını kendinden sonrakilere aktardı;Fransız devrimi’yle bu unvan geçerliğini yitirdi.

Kaynak: MsXLabs.org & Büyük L.

Biyografi Konusu: Armagnac Ailesi nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

16 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Siyaset tr
28 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Dünyadan
8 Kasım 2015 / Jumong Genel Mesajlar
8 Kasım 2015 / Jumong Taslak Konular