Ziyaretçi
ben şöle toplayayım diye düşünüyorum şöle bir kompozisyon ödevimiz var yaşama hakkı ve savaş hakkında bende hem alıntılı hemde kendi bilgilerimle kompozisyon yazdım. ülkeler arası petrol,toprak vb. gibi nedenlerden savaş çıkabilir.Savaşın oluşması sonucunda kaç kişinin öldüğü hakkında hiç bilginiz var mı? Günümüzde ''Savaş '' kavramı bir çok kişi tarafından futbol maçı olarak görünüyor.Skorlar ise öldürdükleri insanlar oluyor.Bu ne kadar acı bir durum. Bu durumu açıklamak gerekirse ; diyelimki senin kardeşin var. ve ondan kalemini istiyorsun ve oda olmaz diyor.Sen de ver işte dedin ve zorla almaya kalktın.sonucunda ne yaparsınız kavga eder hatta almaktan ısrar ettiginizde birbirinize vurabilirsiniz.Sonucunda ikinizde belki senin az onun daha fazla canı yanar.sebeb bir kalemdir.iki kişi bir şey bir sebeb için birbirine kaba kuvvet zor kullandığında adı kavga olur.Bunu ülkeler ve milletler yaparsa savaş olur.Bu çok acı bir durum.Sadece bir kaç litre petrol için binlerce hata milyonlarca masum insan ölebiliyor.yani bir kalem veya bir kaç litre petrol için birbirini öldürmeyi kim isterki ? Genel olarak herkes ''kimse istemez'' diyecektir.çünkü orada belirli bir mutluluk yoktur. bu masum insanların yaşma haklarını bazı sebeblerden dolayı ellerinden almamalıyız.Bunu unutmayalım kavgayla, savaşla , kufurle , kırıcı söz vb ile hiç bir yere varılamaz. bu gini sorunların çözmek için konuşmak tartışmak eleştirmek gerekir kazım efe ateş 7-b saygılarımla odevi alanlar hay allh razı olsun desinnnn
Sponsorlu Bağlantılar

Savaş yaşama hakkını nasıl tehdit eder?