Arama

Savaş yaşama hakkını nasıl tehdit eder? - Sayfa 14

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Aralık 2011 Gösterim: 116.023 Cevap: 143
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ekim 2011       Mesaj #131
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ay ben de poster hazırlayacağım ama burada buna dair hiç bir bilgi yoq

Sponsorlu Bağlantılar

ben bu arada orbay i. ö. okulna gidiyorum yhani
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2011       Mesaj #132
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana yardım edermisiniz benim savaşın insanların yaşamını nasıl tehdit eder sorusuna hemen cevap bulmam gerekiyor hemen cevap bulabilirmisiniz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2011       Mesaj #133
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende öyle yapcam posteri yazılar yazıp resimler yapıuştırcam ha bided bu konuyla ilgili slogan bulabilirsem slogan da yazıp yapıuştırcam
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2011       Mesaj #134
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
admin bana yardım et savaşın insan hayatını tehdit ettiğine dair bi poster hazırlamam gerekiyor. ilgin bişey bulursan sevinirim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2011       Mesaj #135
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu konuyla ilgili başlıklar buldum mesela;
-Savaşa Son!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2011       Mesaj #136
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Savasın Yasama Hakkını Tehdit Etmesi ;

Hepimizin bildiği gibi, ülkeler arası birçok savaş meydana geliyor. Bunun sebebi sadece petrol,toprak v.b fakat bu gibi sorunlar konusarak çözülemez mi ?
Tabii ki çözülür , fakat bu olayları konusarak çözmek yerine savaşarak çözmek herkese daha uygun geliyor. Peki O savaş esnasında kaç milyon insan ölüyor ?
Kaç milyon çocuk , erkek , bayan ölüyor ? Günümüzde ''Savaş'' kavramı bir çok kişi tarafından futbol maçı olarak görülüyor. Skorlar ise öldürdükleri insanlar oluyor. Ne kadar acı bir durum ! Savaş zorbaların acımasızca ve zalimce kullandığı bir araçtır. Sadece bir kaç litre petrol için binlerce hatta milyonlarca masum insan ölüyor. Savaşın olduğu bir yerde kim olmak ister ? Genel olarak herkes ''Kimse istemez'' diyecektir çünkü orada belirli bir mutluluk yoktur. Mutsuz olduğunuz bir yerde durmak ister misiniz ? Savaş , oldukca acımasız bir araçtır ve bu gereksiz araç o bölgede yaşayan bütün insanların yaşama hakkını tehdit ediyor. Savaş ortamında iseniz , emin olun bu savaştan sizlerde etkilenirsiniz . Savaşın olduğu yerde yaşama hakkının olması gerçekleşen savaşlara göre çok küçük bir orandır. Savaşların Tek Sorunu ihtiyaçlardan mı çıkıyor. Bazen de siyasi , ekonomik , ve tarihsel bakımdan daha gelişmiş ülkeleri devirmek için kullanılan bu acımasız araç (savaş) tercih ediliyor. Bunu Unutmayalım Kavgayla , Savaşla , Küfürle , Kırıcı Sözle (v.b) ile hiç bir yere varılmaz. Bu gibi sorunları çözmek için konuşmak , tartışmak , eleştirmek gerekir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ekim 2011       Mesaj #137
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
``savaşın yaşama tehdit ettiğine insanların dikkatini çekmek için bir poster hazırlayınız`` bununla ilgli bir poster hazırlayınız birçok şeyden yararlanınız falan dio nasıl yapıcam bi fikri olan
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ekim 2011       Mesaj #138
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya benimde türkçe perpormans ödevim "savaşın yaşama hakkını tehtid ettiğine insanların dikkatini çekmek " poster yapcam sabahtan beri bişey bulamadım yardım edin nolur çabuk
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Kasım 2011       Mesaj #139
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yha 5dkya lazım ödev yarına yetişecek lütfen yardım edin nolurrrrrr
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Kasım 2011       Mesaj #140
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yaşama Hakkı, kişinin fiziksel varlığının sürdürebilmesinin güvencesini oluşturan insan hakkıdır. 4 Kasım 1950 tarihli Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 2. maddesinde herkesin yaşama hakkının yasayla korunacağı, yasanın ölüm cezasını öngördüğü bir suçtan dolayı mahkemece verilmiş bir cezanın yerine getirilmesi dışında hiç kimsenin kasten öldürülemeyeceği belirtilmiştir.
İnsanın sağlıklı olarak doğması, bedensel bütünlüğünü psikolojik-entelektüel gelişim olanaklarına sahip olarak sürdürebilmesi, insan olarak varlığının -tüzesel kişilik yanı ile birlikte- doğa yasalarının zorunluluğundan başka hiçbir dünyevi bağ, önlem, zor yaptırım ile sınırlanmaması, etkilenmemesi, zarara uğratılmaması, yok edilmemesidir. Kısaca yaşama hakkı, ‘insanın öldürülmezliği’ hakkıdır. Kişinin beden bütünlüğünün doğal ölümüne kadar korunmasına da ‘yaşam hakkı’ denilmektedir. Devlet yetkesinin, toplumumuz bireylerinin, ‘yaşama hakkı’konusunda bugüne kadar yüzeysel de olsa bilgisi ve bilinçliliğinin olması, bu anlayış düzeyine ulaşması sağlanamamıştır.
Savaş, yukarıda tanımı yapılan, insanların yaşama haklarına, varlıklarını sürdürebilme güvencelerine tamamen ayrı ve aykırı bir durumdur. Hangi sebeple olursa olsun savaşlar masum insanların ölmesi ve öldürülmesi, yaşama haklarının ellerinden alınması demektir. Bir ülke veya bölgede çıkacak bir savaş, o bölge veya ülke insanlarının her an ölme ve öldürülme tehdit ve tehlikesi altında olmaları sonucunu doğuracaktır.

Poster hazırlamanıza fikir verebilecek, yardımcı olabilecek savaş temalı resimleri bulabilirsiniz, linki tıklayın >
Savaşın Bıraktıkları - Savaş Resimleri

--------------------------------------------------------------------------------

Kaynak: Savaş yaşama hakkını nasıl tehdit eder?