Arama

Hititlerin kullandığı malzemeler nelerdir?

Güncelleme: 9 Şubat 2013 Gösterim: 4.232 Cevap: 3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
26 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
hititlerin kullandığı aletler
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Kasım 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Sponsorlu Bağlantılar


Hitit Uygarlığı - MsXLabs


lütfen inceleyinizMsn Happy

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çivi
_Ceyda_ - avatarı
_Ceyda_
Ziyaretçi
9 Şubat 2013       Mesaj #4
_Ceyda_ - avatarı
Ziyaretçi
Anlatıma olan bir savaş ile başlayayım,aradağınız bilgi yazının içinde.Hem bilgilerinizi genişletmiş olursunuz Msn Happy
Antik Mısırın ve Hititlerin Savaş Teknolojisi ve Kadeş Savaşı
Bu olay, antik çağda savaşan iki süper gücün hikâyesidir.
Mısırlılar kültürlü bir uygarlıktır. Eğitimin ve gelişimin zirvesine ulaşmış bir halkı vardır. Mısırlılarda silah aleti üretimi yaygındır. Esnek zırh, ölümcül balta ve kılıç gibi silahları yapacak teknikleri buldular. Bu savaş aletleriyle birlikte savaşçı ruhları ortaya çıkar. Güçlü, savaşçı ruhlarının ortaya çıktığı en büyük olay Kadeş Savaşı’dır. Bu savaş II. Ramses komutasındaki Mısırlılarla, Kral Movataly liderliğindeki Hititler arasında yapılır. Toplam 6000 savaş arabası kullanılır. Hem Mısırlılar hem Hititler geliştirilmiş silahlarını savaş alanına getirirler. Mısır ile Hitit İmparatorluğu arasındaki savaş 20.yy. ikinci yarısında ABD ve Sovyetler arasındaki soğuk savaşla kıyaslanabilir.
Ramses, Mısır topraklarını korur ve kültürlü bir toplumun gelişmesini sağlar. Bu savaştaki en önemli amaç Mısır topraklarının güvenliğini sağlamaktır.
Mısır, Nil nehrine sahip bir ülkedir ve bereketli toprakları vardır. Ancak bu ülkenin Doğu Akdeniz tarafındaki açık topraklardan dolayı diğer yerlerden gelen düşmanlara karşı savunmasızdır.
Hititler silah ustalıklarını gösteren ilginç kanıtlar keşfettiler. Bunlara bronz ok, mızrak başı, bıçaklar ve balta başları da dâhildir. Orak biçimli silahlar Hititlere özgüdür. Hititlerin o dönemde kıllandıkları aletler Mısırlıların kullandıkları aletlere benzemez. Mısırlıların askeri donanımlarının modası geçmiştir. Bunların hatası güçlerini geliştirmemek olmuştur. Çünkü düşmanları da daha ileri bir seviyede değildiler. Ancak bu durum Hititlerle çatışmaya girecekleri zaman değişecektir.
Mısırlıların kullandığı silah gürz başıdır. Gürz başı ilk İngiltere’de bulunmuştur. Ancak metal miğferler giyinen askerlere karşı gürz başı yetersiz kalır.
İsa’dan önce 13.yy. Mısır ordusu zayıflamıştır. Mısır’ın her tarafı çöldür. Kuzeyinde Akdeniz vardır. Ancak çeşitli yerlerden birçok tehdit aldıklarından kendilerini geliştirmek zorunda kalırlar. II. Ramses gelişimi sağlayıp hayatta kalma mücadelesi verir. Mısır ordusu ile Hitit ordusu eşit olmalıdır. Bu yüzden delici baltayı geliştirdiler.
II. Ramses deriden yapılmış vücut zırhını, Hititler ise esnek metal zırhlarını giyerek savaş alanına giderler. Ramses düz ve ucu keskin kılıçları kullanır. Hititler ise ince uçlu düz kılıçtan yanadır. Ayrıca II. Ramses ölümcül yekpare yayı geliştirir(12.yy İsa’dan önce).Şu anda da Kahire Müzesi’nde 3000 yıllık yekpare yay bulunur. Yekpare yay; boynuz, lif ve ahşaptan oluşur ve saniyede 100 metrelik bir hız ile hareket eden antik çağın en güçlü yayıdır.
II. Ramses Hititlerle Kadeş Savaşı’nda mücadele için güçlü bir ordu oluşturur ve hafif, yıldırım hızlı savaş arabaları geliştirilir. Hitit savaş arabası ise ağırdır ve esnek değildir, yavaştır.
II. Ramses ile Mısır askeri donanımda zirveye ulaşır. Antik çağın en belirleyici savaşı Kadeş Savaşı’dır ve II. Ramses’in ünü bu savaşa bağlıdır. Kadeş Savaşı’ndaki Mısır taktikleri anahtar, keskin ve sık ok atışlarıdır.
Kadeş Savaşı’nı II. Ramses kazanır. Hitit lideri buna karşı ateşkes ilan eder ve barış imzalanır.
Kadeş civarındaki çatışmalar 15 yıl devam eder ama en kanlı çatışma Kadeş Savaşı’dır. Bu savaş sonunda güçlerini bileştiren Hititler ve mısırlar için Asurlar bir tehlike oluşturur.
Umarım yardımcı olmuşumdur..

Benzer Konular

7 Aralık 2011 / barrak Soru-Cevap
3 Şubat 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
1 Ocak 2014 / MsmtM Soru-Cevap