Arama

Namazda ve günlük hayatta akıldan geçen uygunsuz düşünceler günah mıdır? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 2 Ağustos 2012 Gösterim: 31.931 Cevap: 53
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Eylül 2009       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sayın hocam benım sorum kadınların tunık tarzı yanı dızıne kadar ınen kıyafetlerının altına pantolon gıymelerının sakıncası varmıdır.yoksa pantolon her bakımdan gıyılmesı sakıncalı bı kıyafetmıdır kadınlar ıcın.tesekkurler saygılar.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2009       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

nihat hatipoglu sorular

hocam doğum sonrası kordonları bağlatmak ğünahmıdır cevaplarsanız sevinirim şimdiden allah razı olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2009       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

nihat hatipoğlu soru cevap

kaş.çekmek günah.mıdır

Alıntı

nihat hatipoğlu soru cevap

KIL ÇEKMEK YASAK MIDIR
Son düzenleyen Misafir; 26 Eylül 2009 16:42 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2009       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SELAM HOCAM İKİ HAFTA ÖNCE YAVRU KEDİ VE ANNESİ DIŞARDA BAYAGI ZORLUK CEKİYORDU VE EVE ALDIM BİR SÜRE İÇİNDİ CALIŞTIGIM İÇİN ZORLANMAYA BASLADIM BİRAZ TOPARLANDILAR VETERİNERDEN YARDIM İSTEDİM AMA BİŞEY YAPAMADI TEKRAR DIŞARI BIRAKIRSAM GÜNAHAMI GİRMİŞ OLURUM TESEKKÜR EDERİM
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Kasım 2009       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fadedliver'in yazdigi cevaba karsilik yaziyorum. Yukarida anlatilana gore kadinlar regl olduklarinda namaz kilamaz, oruc tutamaz, camiye gidemez, Kuran okuyamaz hatta Kuran'i Kerimi bile tutamaz. Allah yarattigi butun kullarini severde nasil olurda bu gunlerde kadinlari kendinden uzak tutar anlamsiz geliyor. Ozellikle lohusalik gunlerindeki kadin cennetten yeni cikmis gibi gunahlari afolunurken nasil oluyor da Allah'tan uzak tutuluyor?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2009       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vesvese günahmıdır bundan sorumlu ormuyuz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2009       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vesvese günahmıdır bundan sorumlu olurmuyuz
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
8 Aralık 2009       Mesaj #48
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

vesvese günahmıdır bundan sorumlu ormuyuz

Sorumluluk ancak iradî fiiller içindir. Yani insan kendi isteğiyle, kendi iradesiyle bir iş yaptığında o işin getireceği sorumluluğu da yüklenmiş olur. Ancak, akla gelen kötü şeylerde kişinin iradesi söz konusu değildir. Yani, siz kendi iradenizle kötü şeyler düşünmeye karar vermiş ve bunu icra etmiş değilsiniz. Dolayısıyla bu konuda bir sorumluluk da taşımazsınız. Bunları şeytanın bir vesvesesi bilip üzerinde fazla durmamak gerekir.

Zira şeytan kalbin yanında bulunan ve “lümme-i şeytaniye” adı verilen bir yerden, insanın kalbine kötü şeyler söyleyebiliyor. Bu söylenen söz ve düşüncelerin kalbin malı olmadığına delil, kalbin ondan telaş göstermesidir. Mesela; bir insan kirli bir dürbünden gökyüzünün güzelliğini seyretse, bu dürbünün kiri ne seyredene nede seyredilene bulaşır. Öyleyse bu gibi söz ve düşünceler de şeytanın fiili olduğundan, bize hiçbir zarar vermez. Asıl zarar, onunla lüzumsuz uğraşıp def etmeye çalışmak veya zararlı olduğunu zannedip korkuya kapılmaktır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2010       Mesaj #49
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
iyi günler ben şunu merak ediyorum acaba düşüncelerimizde aldatmak gibi; evlisin ama başkasını düşünmek günahmı, aldatmak sayılırmı.?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2010       Mesaj #50
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
birçok konuda vesveseliyim namaz abdest gusul haram bunların önüne geçemiyorum ve artıyor hayatımıda kötü etkiliyor.Bunun için ne yapmalıyım?