Arama

Falcılık, sihir, büyü, hurafe nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Kasım 2011 Gösterim: 5.989 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
15 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Falcılık, sihir, büyü, hurafe nedir? Açıklama olursa lütfen
EN İYİ CEVABI fadedliver verdi
İnceleyiniz Sihir Nedir? Sihir Hakkında
Hurafe - Hurafe Nedir - Hurafe Hakkında
Sponsorlu Bağlantılar
Büyü ve Büyücülük
İslam'da Fal ve Büyü
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
15 Aralık 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
İnceleyiniz Sihir Nedir? Sihir Hakkında
Hurafe - Hurafe Nedir - Hurafe Hakkında
Sponsorlu Bağlantılar
Büyü ve Büyücülük
İslam'da Fal ve Büyü
kayıtlı1mod - avatarı
kayıtlı1mod
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #3
kayıtlı1mod - avatarı
Ziyaretçi
A- Büyü-Sihir nedir?

1- Büyü-Sihir kelimesinin sözlük anlamları: Türkçe olan büyü kelimesinin Arapçası sihir'dir. Sihir kelimesinin sözlük anlamı aldatmak, hile yapmak ve göz boyamak şeklindedir. Sihiri yapana da sahir yani sihirbaz denilmektedir. Sihirbaz- sahir de aldatan, hile yapan ve göz boyayan kimse anlamına gelmektedir. Büyü kelimesi de sihrin Türkçe karşılığı olarak aynen, aldatma hile yapma ve göz boyama anlamlarını ifade etmektedir. Büyücü de sahir-sihirbaz kelimelerinin karşılığı olarak aldatan, hile yapan ve göz boyayan kişi manasına gelmektedir. Büyü-sihir kelimelerinin bu sözlük anlamlarının bizzat Kur'an-ı Kerim'de de aynen böyle kullanıldığını ileride ilgili bölüm de ayrıca açıklayacağız.

2- Büyü-Sihir kelimelerinin terim ve kullanım anlamları

Büyü-sihir kelimelerinin halk arasında ve ona inananlara göre terim ve kullanım anlamlarını şöyle ifade edebiliriz: Büyü-sihir, gizli ve olağanüstü güçleri kullanarak, olağanüstü işler yapmak, olağanüstü yararlar elde etmektir. Buna göre büyü akıl ve bilim ile izah edilemeyen, olağanüstü gizli güçlerle, olağanüstü olaylar meydana getirmek olarak algılanmaktadır. Bu tarif genel bir tanıtım olarak dünyanın hemen her tarafında büyü adına ileri sürülen en bütün eylemler için geçerli olabilir. Büyü-sihir kavramının bu anlamı doğru mu, gerçeği mi yansıtıyor diye soracak sayın okuyucularımız. Bize göre büyünün böyle inanıldığı, böyle algılandığı doğrudur, ama bu manaların gerçekle ilgisi yoktur, bu türlü büyü-sihir inancı en hafif tabiri ile safsata ve saçmalıktır. Bunu ilgili bölümde genişçe açıklayacağız.

B- Büyüyü kimler yapar?

Büyüyü-sihri kimler yapar sorusunun cevabı, büyü nedir? Sorusuna verdiğimiz cevaptan anlaşılır: Kısacası büyü, olağanüstü gizli güçleri kullanarak olağanüstü işler yapmak, menfaatler sağlamak zararları önlemek veya düşmana zarar vermek şeklinde tarif edilebilir. Buna göre büyüyü olağanüstü güçlerle ilgilenen kimseler yapar. Bu kişiler genelde olağanüstü manevi varlıklar, güçler ve manevi alemlerle meşgul olan, bu konuda bilgili veya öyle olduğunu iddia eden kimselerdir. Adını koyarsak bunlara sözde din adamları diyebiliriz. Nitekim ilk dönemden beri büyücüler hep din işleri ile meşgul olan insanlar olmuşlardır.

Normal din adamları değil, sözde din adamları diyoruz çünkü semavi dinlerde, yani Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlıkta büyü-sihir resmen yasaklandığı için her üç dinin de gerçek ve resmi din görevlileri büyücülük yapmazlar, aksine büyücülükle mücadele ederler. Ancak hemen ifade edelim ki; yine her üç dinin de, birtakım paragöz sözde din adamları, özellikle resmi din görevlisi olmayan, fakat biraz dini bilgisi olan bazı kimseler büyücülükle meşgul olurlar. Bu yollardan saf insanları aldatarak, büyü hileleri yaparak paralarını alırlar.

KANUNEN SUÇTUR
Türkiye'de büyücülük dinen haram bilindiği gibi, kanunen de suç sayıldığı için, büyücüler oldukça gizli ve kapalı devre faaliyet gösterirler. Mesela, Yunanistan'ın Batı Trakya Türk bölgesi de büyücülerin, muskacıların özel çalışma dükkanları açtıkları ve gazetelere ilan verdikleri bilinmektedir. Uzakdoğu ülkelerinde, hatta bazı batı ülkelerinde de büyücülerin resmen ve serbest olarak faaliyet gösterdikleri biliniyor. Son yıllarda Türkiye'de de bazı medyum ve büyücülerin çalışma odalarına vergi levhaları asıp resmen çalıştıkları basında yer almaktadır. Tekrar altını çizerek ifade edelim ki; Türkiye'de resmi din görevlileri, gerçek din bilginleri asla büyü ile meşgul olmazlar, aksine büyüye inanmanın ve büyü yapmanın büyük günah olduğunu vaaz ve hutbelerinde anlatırlar. Yine altını çizerek söyleyelim ki; Türkiye'de, bütün resmi din görevlilerinin ve din bilginlerinin yasaklamalarına rağmen, yarım yamalak din bilgisine sahip olan ve büyücülük yaparak saf insanları kandıran, soyan, onlara hileler yapan çok sayıda büyücü vardır. Bunlardan sakınmak ve bu konularla ilgili soru ve sorunlarımızı resmi din görevlilerine ilahiyatçı bilginlere sormak ve onların görüşlerine uymak zorundayız...

kayıtlı1mod Msn Happy

Benzer Konular

24 Aralık 2012 / yüksel2 Müslümanlık/İslamiyet
19 Kasım 2013 / asla_asla_deme X-Sözlük
25 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış
1 Kasım 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
27 Kasım 2006 / virtuecat Müslümanlık/İslamiyet