Arama

Katsayı problemi kalktı mı? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 3 Aralık 2011 Gösterim: 42.898 Cevap: 76
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2009       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben meslek lisesi çocuk gelişimi son sınıfım.kendi bölümümle ilgili bir alan seçtiğimde ek puan alacakmıyım yine? almayacaksam,düz liselilerle aynı ek puan gelecekse benim bu bölümü okumamın amacı kalmaz ki..
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ewt alanda katsayıda kalktı we çok gzl oldu herkese eşit gözüyle bkıp yerleştirecekler isteyen ztn bi iş sahibi olcak ztn ister imam hat.ister meslekte ol farketmio ts öğrencisi mf, mf öğrencisi tsden mes. seçio
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Eylül 2009       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben bu sene kazandm tekrar grmek ıstıorum sıstem bunn ıcın bır onerge getırdı mı?
beyaz# - avatarı
beyaz#
Ziyaretçi
22 Eylül 2009       Mesaj #14
beyaz# - avatarı
Ziyaretçi
meslek liselerine ek puan devam ediyor taslağa göre...

meslekler kendi açılarından bakınca bu bölümü okumak bana artı puan sağlamayacak mı diyor tamam o bölümü okudun onun devamındaki bölüme gitmek istersen sana ek puan demişler tamam
peki ama düzler açısından bakıldığında da onlar da bir alan seçiyorlar ve o alanın onlara hiçbir getirisi olmayacak.... bir düz liseli ben mühendislik okumak istiyorum dediğinde sasyısal seçse bile ona hiç bir ek puanı olmayacak bir meslek liseli ya da sözel vs. alanda okuyan biri yeterli puan yaptığında mühendisliği seçebilecek sayısal okumanın mühendisliğe bir faydası olmayacak yani sınavda çözmesi gereken soruları okulda görmüş olacak sadece bir başkası da o soruları çözdüğünde sayısalda okumanın ona hiçbir getirisi yok.. bence seçtiğin alanın sana bir getirisi olmalı tamam eskisi gibi alanın 0,8 alan dışı 0,3 olması çok büyük bir fark ama bir alan seçtiysen onun sana bir katkısı olmalıydı bece.... neyse ki okul puanı getirisinin oranı eskisi kadar yüksek değil

ayrıca bir de şöyle bir boyutu var meslek liseli mezun olduğunda bir altın bileziği olacak üni okumasa da çalışabilir elinde bir mesleği var fakat düz liseli mezun olduğunda üni okumazsa vasfsız eleman oluyor

bu yıl bir yere yerleşen kişi seneye sınava girdiğinde okuldan gelen puanın katsayısı yarı yarıya düşüyor fakat yeni sistemde okul puanının getirisi eskisi kadar önemli değil eskiden 0,800 dü şimdi 0,150 oldu puan kırılınca 0,075 olacak ama dediğim gibi 800den 150e düştü zaten artık çok büyük oranlı etkilemeyecek sınava girmek istiyorsanız girin derim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Eylül 2009       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben lise 3 sayısal bölümdeyim kendi alanım harici bir tercih yaparsam puanım düşcek mi mesala tm den veya dil den bir bölüm seçersem?
beyaz# - avatarı
beyaz#
Ziyaretçi
24 Eylül 2009       Mesaj #16
beyaz# - avatarı
Ziyaretçi
hayır puanın düşmeyecek okul puanı her bölüm için 0,15 ile çarpılıcak alan içi dışı önemli değil, yeni sistem taslağına göre.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ekim 2009       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben endüstri meslek lisenin bilgisayar bölümünde okuyorum bu sene 2.sınıfa geçecegim bu kat sayının kaldırılması beni çok sevindirdi ve mezun olduğum zaman sözel bölümünü tercik edebilirmiyim ve kppps sınavında en az kaç puan almam gerek lütfen cevat yazın çoksevinirim
ismail şeker - avatarı
ismail şeker
Ziyaretçi
2 Ekim 2009       Mesaj #18
ismail şeker - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben endüstri meslek lisenin bilgisayar bölümünü okıyorum bu sene 2. sınıfa gidecegim bu katsayının kalkasını istiyorum kalkması içinde çok sevinecegim ve mezun oldujtan sınrada sözel bölümünü tercik edebilirmiyim ve mezun olduktan sonrada kpps den kaç puan almam gerek lütfen cevap yazaın teşekr
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2009       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mrb ben anadolu güzel sanatlar müzik bölümünden mezun oldum yabancı dil tercihetmek istiyorum.puanımda bi düşme olcakmı ve okul puanım aynen gelcekmi?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Kasım 2009       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
okul puanı kalktımı arkadaslar ben onu anlamadım