Arama

Malt alkol içerir mi?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Aralık 2013 Gösterim: 24.807 Cevap: 6
khfksljhgkxh - avatarı
khfksljhgkxh
Ziyaretçi
23 Şubat 2009       Mesaj #1
khfksljhgkxh - avatarı
Ziyaretçi
malt sadece bir meyve suyuna katılırsa alkollü olur mu?Benim alkol kullanmamam lazım lütfen cevaplayın. Okuduğunuz için teşekkürler
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Malt nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar
Maltlama tahıl tohumlarının çimlendirildikten sonra bitki oluşamadan kurutulması işlemidir .
Malt terimi bu işlemin çeşitli ürünleri için kullanılır:
  • Bu işlemin uygulanmış olduğu tohumlar, örneğin maltlanmış arpa (bira ve viski yapımında kullanılır)
  • Bu tohumlardan elde edilen maltoz ağırlıklı şeker, "bira maltı" dır
Malt ayrıca arpa birası (genelde alkolsüz bira), arpa viskisi (%100 maltlanmış tahıldan yapılmış bir viskidir ve harmanlamadan ziyade tek bir distilasyonla edilir), süt tozu (maltla karışık bir süt ürünü) ve arpa likörü (İskandinav ülkelerine has hafif bir içki türü) gibi ürünlere karşılık gelir.
Tohumların maltlanması, tohumdaki nişastayı şekere dönüştürecek enzimleri harekete geçirir. Bu enzimlerin en yaygın olanı amilaz olmakla birlikte birçok enzim çeşidi mevcuttur.
Arpa, yüksek enzim içeriği nedeniyle en yaygın malttır. Başka tahıl tohumları da maltlanabilir ama elde edilen maltta kendi nişastasını tamamen ve verimli bir şekilde dönüştürecek kadar enzim bulunmayabilir.
Nişasta, bir disakkarit olan maltoza ve maltodekstrin denen küçük moleküllere parçalanır. Maltoz arpa şekeri olarak ta bilinir. Maltoz ve maltodekstrin karışımı bazen “bira maltı” olarak anılır.
Tipik maltlama işlemi şöyledir:
Taze tohumlar yıkanır ve filizlenmeleri için bir süre ıslatılırlar. Filizin büyümesi için sabit oranda rutubet sağlanır. Filizlerin boyu tohum boyuna ulaşıncaya kadar beklenir (bu işlem arpa için 4-6 gün sürer).
"Yeşil malt" 38-49°C'de 24 saat, ardından 60-71°C'de nem oranı % 6'ya inene kadar fırında bekletilir. Bu ısıl işlem sonunda filizlenme (çimlenme) durur fakat, enzimlerin yapısı korunur.
Koyu biraların yapımında kullanılacak maltlar farklı özellikler elde etmek amacıyla farklı şartlarda fırınlanır. Koyu renk, ekstra ısıtma sonucu meydana gelen karamelden kaynaklanır.
kaynak
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
MALT biranın ana maddesidir ve başta arpa olmak üzere çeşitli tahıllardan elde edilir. Malt üretimi, arpa tanelerinin ıslatılması, çimlendirilmesi ve kavrulması gibi üç temel aşamayı kapsar. Taneler, çimlenmeyi hızlan­dırmak için su dolu tanklarda iki gün kadar bekletildikten sonra düz bir yüzeye yayılır. Bu arada, kızışmayı önlemek ve hepsinin aynı anda çimlenmesini sağlamak için sık sık karış­tırılır. Bir süre sonra tanelerin bir ucunda kökçükler oluşur ve kavuz denen dış kabukla­rının altında genç bitkicikler belirmeye baş­lar. Çimlenme olarak adlandırılan bu süreçte, tanelerin bileşimindeki nişasta da genç bitki-ciklerin gelişmesi için gerekli olan şekere ve öbür besin maddelerine dönüşür. 10-12 gün kadar yerde serili bırakılan arpa taneleri, bitkiciklerin kavuzdan dışarı çıkmalarından hemen önce fırınlara alınır ve sıcak hava verilerek kavrulur. Böylece çimlenme sona erdirilir. Tanelerin fırında kalma süresi ve kavurma sıcaklığı istenen malt çeşidine göre ayarlanırsa da ortalama bekletme süresi dört gündür. Kavrulmuş ve kökçükleri koparılarak ayıklanmış tanecikler sonradan kullanılmak üzere depolanır.

Sponsorlu Bağlantılar
Bugün bira sanayisinde bu geleneksel çim­lendirme yönteminin yanı sıra, tanelerin dö­ner tamburlarda ya da karıştırıcılı tanklarda daha kısa sürede çimlendirildiği gelişmiş yön­temler de uygulanır.

Maltın başlıca kullanım alanı bira ve viski üretimidir. Ayrıca, karbonhidratlarca zengin değerli bir besin olan malt özütünden de un ve bebek maması hazırlanır.

Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica
Quo vadis?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Malt nedir ?

Maltlama tahıl tohumlarının çimlendirildikten sonra bitki oluşamadan kurutulması işlemidir .
Malt terimi bu işlemin çeşitli ürünleri için kullanılır:
  • Bu işlemin uygulanmış olduğu tohumlar, örneğin maltlanmış arpa (bira ve viski yapımında kullanılır)
  • Bu tohumlardan elde edilen maltoz ağırlıklı şeker, "bira maltı" dır
Malt ayrıca arpa birası (genelde alkolsüz bira), arpa viskisi (%100 maltlanmış tahıldan yapılmış bir viskidir ve harmanlamadan ziyade tek bir distilasyonla edilir), süt tozu (maltla karışık bir süt ürünü) ve arpa likörü (İskandinav ülkelerine has hafif bir içki türü) gibi ürünlere karşılık gelir.
Tohumların maltlanması, tohumdaki nişastayı şekere dönüştürecek enzimleri harekete geçirir. Bu enzimlerin en yaygın olanı amilaz olmakla birlikte birçok enzim çeşidi mevcuttur.
Arpa, yüksek enzim içeriği nedeniyle en yaygın malttır. Başka tahıl tohumları da maltlanabilir ama elde edilen maltta kendi nişastasını tamamen ve verimli bir şekilde dönüştürecek kadar enzim bulunmayabilir.
Nişasta, bir disakkarit olan maltoza ve maltodekstrin denen küçük moleküllere parçalanır. Maltoz arpa şekeri olarak ta bilinir. Maltoz ve maltodekstrin karışımı bazen “bira maltı” olarak anılır.
Tipik maltlama işlemi şöyledir:
Taze tohumlar yıkanır ve filizlenmeleri için bir süre ıslatılırlar. Filizin büyümesi için sabit oranda rutubet sağlanır. Filizlerin boyu tohum boyuna ulaşıncaya kadar beklenir (bu işlem arpa için 4-6 gün sürer).
"Yeşil malt" 38-49°C'de 24 saat, ardından 60-71°C'de nem oranı % 6'ya inene kadar fırında bekletilir. Bu ısıl işlem sonunda filizlenme (çimlenme) durur fakat, enzimlerin yapısı korunur.
Koyu biraların yapımında kullanılacak maltlar farklı özellikler elde etmek amacıyla farklı şartlarda fırınlanır. Koyu renk, ekstra ısıtma sonucu meydana gelen karamelden kaynaklanır.
kaynak
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ekim 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Maltlama tahıl tohumlarının çimlendirildikten sonra bitki oluşamadan kurutulması işlemidir .
Malt terimi bu işlemin çeşitli ürünleri için kullanılır:

* Bu işlemin uygulanmış olduğu tohumlar, örneğin maltlanmış arpa (bira ve viski yapımında kullanılır)
* Bu tohumlardan elde edilen maltoz ağırlıklı şeker, "bira maltı" dır

Malt ayrıca arpa birası (genelde alkolsüz bira), arpa viskisi (%100 maltlanmış tahıldan yapılmış bir viskidir ve harmanlamadan ziyade tek bir distilasyonla edilir), süt tozu (maltla karışık bir süt ürünü) ve arpa likörü (İskandinav ülkelerine has hafif bir içki türü) gibi ürünlere karşılık gelir.
Tohumların maltlanması, tohumdaki nişastayı şekere dönüştürecek enzimleri harekete geçirir. Bu enzimlerin en yaygın olanı amilaz olmakla birlikte birçok enzim çeşidi mevcuttur.
Arpa, yüksek enzim içeriği nedeniyle en yaygın malttır. Başka tahıl tohumları da maltlanabilir ama elde edilen maltta kendi nişastasını tamamen ve verimli bir şekilde dönüştürecek kadar enzim bulunmayabilir.
Nişasta, bir disakkarit olan maltoza ve maltodekstrin denen küçük moleküllere parçalanır. Maltoz arpa şekeri olarak ta bilinir. Maltoz ve maltodekstrin karışımı bazen “bira maltı” olarak anılır.
Tipik maltlama işlemi şöyledir:
Taze tohumlar yıkanır ve filizlenmeleri için bir süre ıslatılırlar. Filizin büyümesi için sabit oranda rutubet sağlanır. Filizlerin boyu tohum boyuna ulaşıncaya kadar beklenir (bu işlem arpa için 4-6 gün sürer).
"Yeşil malt" 38-49°C'de 24 saat, ardından 60-71°C'de nem oranı % 6'ya inene kadar fırında bekletilir. Bu ısıl işlem sonunda filizlenme (çimlenme) durur fakat, enzimlerin yapısı korunur.
Koyu biraların yapımında kullanılacak maltlar farklı özellikler elde etmek amacıyla farklı şartlarda fırınlanır. Koyu renk, ekstra ısıtma sonucu meydana gelen karamelden kaynaklanır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
malt içeceği diye bisey var bunu deneyen varmı yada bu insanı sarhoş edermi çok acil cevap bekliyorum çünkü tadını çok merak ediyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dün markette malt içeceği diye birşey gördüm. Bu içecek internette alkolsüz bira diye geçiyor. Sizce bu içecek insanı Sarhoş edermi? Acil cevap bekliyorum. Tadını gerçekten merak ettim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Aralık 2013       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben içtim alkollü oldugunu sanmıyorum sarhoşda etmiyor deneye bilirsiniz

Benzer Konular

4 Ocak 2016 / CrasHofCinneT X-Sözlük
13 Aralık 2014 / Misafir Cevaplanmış
 Alkol
25 Nisan 2011 / The Unique Kimya
15 Şubat 2014 / Misafir Cevaplanmış
 Malt
25 Temmuz 2010 / BARIŞ Taslak Konular