Arama

Kütahya iline ait ovaların resimleri var mı?

Güncelleme: 3 Mart 2009 Gösterim: 4.419 Cevap: 3
Josie-X - avatarı
Josie-X
Ziyaretçi
3 Mart 2009       Mesaj #1
Josie-X - avatarı
Ziyaretçi
Kütahya'nın Köprüören Ovası
Kütahya Ovası (fazla gerekli değil!)
Sponsorlu Bağlantılar
Yoncalı Ovası
Simav Çayı Vadisi
resimleri gerekli yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Josie-X - avatarı
Josie-X
Ziyaretçi
3 Mart 2009       Mesaj #2
Josie-X - avatarı
Ziyaretçi
ya cvp yokmu 1 saat oldu ?
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
kC3BCthEge Bölgesi’nin İçbatı Anadolu Bölümünde,Yukarı Sakarya ve Güney Marmara bölümlerinin kavşağında yer alan Kütahya’nın, doğusunda Eskişehir, güneydoğusunda Afyonkarahisar, güneyinde Uşak, güneybatısında Manisa, batısında Balıkesir, kuzeyinde de Bursa ve Bilecik illeri bulunmaktadır. İl topraklarını güneydoğu-kuzeybatı doğrultusunda uzanan dağlar engebelendirir. Bu dağlar; güneyde Murat Dağı (Kartaltepe’de 2.309 m.), güneybatıda Şaphane Dağı (Ulugedik tepesi’nde 2.120 m.), Simav Dağı (Damrık Ziyaret Tepesi 1.800 m.), batıda Alaçam Dağlarından Akdağ (2.089 m.) ve Eğrigöz sınırı dışında kalan Domaniç Dağı ile Yirce Dağı , Yellice Dağı (İncebel Tepesinde 1.764 m.) ve Yeşildağ (Kiraz Oymağı tepesinde 1.496 m.)’dır.

İl sınırları içerisindeki alçak düzlükler, tektonik çöküntü alanlarından oluşur. Bu çöküntü alanları, Ege Bölgesi’nin İçbatı Anadolu Bölümündeki, güneydoğu-kuzeybatı doğrultulu dağ dizileri arasında kalan, 93 km2.lik bir alanı kaplayan Kütahya Ovası ile Örencik, Simav, Tavşanlı, Gediz ve Altıntaş Ovalardır. Kütahya, bazı kırık çizgileriyle kesilen bir deprem kuşağı üzerindedir.





kaynak
Quo vadis?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Yeryüzü Şekilleri

Kütahya ilinde ortalama yükselti 1.200 metredir. Dağların ve platoların ağırlıkta olduğu ilimizde yeryüzü şekillerinin %575‘ini dağlar %11 ‘ini ovalar %315‘ini platolar oluşturmaktadır. Kütahya tek kütlevi dağlardan ve sıradağlardan oluşan yeryüzü şekillerinden ibaret değildir. Dağların uzanış biçimleri sistematik dağılış göstermez. Kütahya; kuzeydoğusunda Türkmen Dağı batısında Karlık Tepe kuzeybatısında Eğrigöz Dağı güneybatısında Şaphane Dağı güneyinde Murat Dağı ile çevrilidir. İlin önemli ovaları Kütahya Ovası Yoncalı Ovası Köprüören Ovası Aslanapa Ovası Altıntaş Ovası Tavşanlı Ovası Örencik Ovası ve Simav Ovasıdır. Akarsuları: Felent Çayı Porsuk Çayı Murat Çayı Kureyşler Deresi Kokar Çayı Avşar Deresi Gediz Çayı Emet Çayı Bedir Deresi Tavşanlı Çayı Simav Çayı Kocaçay’dır. İlin tek doğal gölü Simav Gölü; baraj gölleri ise Porsuk Enne Kayaboğazı Söğüt ve Çavdarhisar baraj gölleridir. Göletler; Pazarlar Çalköy Belkavak Sofular Karagür Çerte ve Kuruçay göletleridir.

cog 5
Quo vadis?

Benzer Konular

13 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap
11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
8 Mart 2016 / qwertyuıopğüasd Cevaplanmış
22 Ocak 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
30 Kasım 2011 / Misafir Cevaplanmış