Arama

Ocağı kim bulmuştur?

Güncelleme: 5 Aralık 2016 Gösterim: 9.079 Cevap: 4
CeZa_466 - avatarı
CeZa_466
Ziyaretçi
16 Mart 2009       Mesaj #1
CeZa_466 - avatarı
Ziyaretçi
Yemek Pişirdiğimiz ocağı ilk kim buldu Lütfen Yardım Edin bir türlü bulamadımMsn CryMsn CryMsn Cry

Sponsorlu Bağlantılar






HeDeR OlDuM AşKıNa
_kelebek_ - avatarı
_kelebek_
Ziyaretçi
7 Mart 2012       Mesaj #2
_kelebek_ - avatarı
Ziyaretçi
Bununla ilgili zaten birşey bulunabileceğini sanmıyorum. Kaldıki ateş ilk bulunduğu ve ateş ile yemek yapıldığı zamanlardan anonim bir kişilik bulmuştur..!

Sponsorlu Bağlantılar
(Ben de katılıyorum sorulan soru çok saçma.)
eku123 - avatarı
eku123
Ziyaretçi
16 Eylül 2012       Mesaj #3
eku123 - avatarı
Ziyaretçi
YEMEK ÇUBUKLARI : Yemek çubukları 5000 yıl önce ilk defa Çin’ de kullanılmaya başlandı. Çinliler, daha iyi pişmesi için yiyecekleri çok ufak parçalara ayırıyorlardı. Bunları tutabilmek için de ağaç dallarını kullanıyorlardı. Bugün Çin, Japonya, Vietnam, Kore gibi Uzakdoğu ülkelerinde yemek çubukları hala yaygın olarak kullanılmaktadır.

EKMEK KIZARTMA MAKİNESİ : 1909’da General Electric şirketi, ilk elektrikli ekmek kızartma makinesini üretti. Dilimlenmiş ekmek, elektrikle ısıtılan bir tel üzerine konuluyordu. Ayarlı bir saat, süre dolduğunda elektriği kesiyor ve ekmeği dışarı doğru itiyordu. Bu sayede sabahları kahvaltı masalarını renklendiren çıtır çıtır ekmeklerin hikayesi doğdu.

MİKRODALGA FIRIN : Yiyecekleri radyo dalgaları ile ısıtan bir fırın fikrinin patentini 1945’ te Amerikalı mucit Percy L. Spencer almıştır. Yiyecekler, mikrodalga adı verilen radyo dalgalarıyla bombardıman edilir, bunun neticesinde moleküler titreşerek yiyeceğin ısınmasını sağlar. Mikrodalga fırınların kapağındaki :-):-):-):-)l teller ise mikrodalgaların fırından dışarıya çıkıp insanlara zarar vermesine engel olmaktadır.

KAŞIK : Paleolitik zamanlardan beri kullanılan kaşıkların atası deniz kabuklarıdır. Kaşığın Latince ve Yunanca’ daki karşılığı “spiral şekilli sümüklüböceği kabuğu” anlamına gelen “cochlea” kelimesinden türetilmiştir. Günümüzdeki formunu ise MS I. Yüzyılda Romalılar vermiştir.

BIÇAK : Tarihte kesin olarak ne zaman icat edildiği belli olmayan bıçak, günümüzde mutfaklarda ve yemek masalarında dizayn edilseler de tarihin ilk dönemlerinden başlayarak yakın bir zamana kadar öncelikle silah olarak kullanıldı. Ortaçağ Avrupası’ nda ev sahibi masaya bıçak getirmezdi, çünkü herkesin bıçağı belindeydi. Ancak şiddet artmaya başlayınca 1669’ da Fransa Kralı 14. Louis’ in bütün sivri uçlu bıçakların yemek masalarında kullanımını ve sokaklarda taşınmasını yasaklamıştır.

ÇATAL : Çatalı ilk kullananların Yunanlılar olduğu sanılmaktadır. Çatalın yemek masalarındaki kullanımı MS 7. yüzyılda Ortadoğu’ daki zengin ve itibarlı ailelerde görülmektedir. 13. yüzyılda Bizanslılar’ a onlardan da İtalyanlar’ a geçmiştir. Fransa da ise “gösterişe kaçıyor ” diye kabulü yavaş olmuştur. Çatal, 1600’ lerin ortalarından itibaren tekrar itibar kazanmış, kraliyet ailesi ve zengin sofralarının vazgeçilmez lüksü olmuştur. Günümüzde ise hepimizin vazgeçilmez ihtiyacıdır.

Kardeşim mutfak eşyası olarak bunlar var ama ocağıda bunları yapan bir kişi yapmıstır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ekim 2015       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İlk ocağı yapan şirket gaggenau.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
5 Aralık 2016       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı
Evlerde kullanılabilen ocaklar 1860’lara kadar üretilemedi. Edison’un icadından sonra 1892’de R. E. Crompton ve J. H. Dowsing elektrikli ocağı yaptılar, fakat ısı ayarlama yeteneğinin düşük ve pahalı oluşu nedeniyle bu icadın yaygınlaşması da ancak 1920’lerden itibaren mümkün oldu.

Benzer Konular

23 Ekim 2014 / Misafir Cevaplanmış
6 Mayıs 2014 / MsXL4bs Soru-Cevap
25 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap
9 Mart 2011 / Yasemin Elif Soru-Cevap
1 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap