Arama

Kekemeliğin tedavisi nedir? - Sayfa 7

En İyi Cevap Var Güncelleme: 3 Nisan 2015 Gösterim: 49.182 Cevap: 78
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ekim 2011       Mesaj #61
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MERHABA ARKADAŞLAR İLKÖĞRETİM 7.SINIF ÖĞRENCİSİYİM BENDE SİZİN GİBİ KEKEMEYİM OKULDAKİ PDR SERVİSİNDEN REHBERLİKÇİDEN YARDIM ALDIM GÜNDE 30 DK SESLİ 30 DK SESSİZ KİTAP OKU GEÇECEK DEDİ OKUMAYA BAŞLADIM SİZEDE TAVSİYE EDERİM GÜNDE 30 DK SESLİ 30 DK SESSİZ KİTAP OKUYUN
Sponsorlu Bağlantılar
konçuy - avatarı
konçuy
VIP ON TEMMUZ 2013
24 Ekim 2011       Mesaj #62
konçuy - avatarı
VIP ON TEMMUZ 2013
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben konuşur ken takiliyorun bunun sebebi kekemelikmi lütfen ögrenmek iştiyorn bununsebebi nelerdir ögrenmek istiyorn

Tam olarak sorununu bilemeyiz..ama her konuşurken takılan kekeme değildir...İnsanlar konuşurken aklında biçok şey olur ve biçok kelimeyi aynı anda düşünüp konuşmak ister hatta bu sizin zekanızın düşünme kabiliyetinizin diğer insanlardan daha fazla olduğunu gösterir...yani özetle aklınızda biriken kelimeleri bi anda söyleme isteğiniz sizin kelimeleri böyle takılarak söylemenize neden oluyor....tabii bu konçuy'un düşüncesi doktor yardımı alın yada yakınlarınıza bi sorun onlar ne anlıyor bu durumdan ayıp bişey değil gayet normal şeyler...hem böyle olsa bile hiç konuşamamaktan iyidir en azından tedavisi de var yani...Allah yar ve yardımcınız olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Kasım 2011       Mesaj #63
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YA BEN 16 YAŞINDAYIM KÜÇÜKKEN MAHALLEDEKİ KEKEME ARKADAŞIMLA DALGA GEÇTİM VE BENDE KEKEME OLDUM AMA ESKİDEN OKDAR DA DEİLDİM ŞİMDİ ÇOGALDI YARDIM EDİNNNNN OFF
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #64
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 15 yasındayım ve kekelıyorum lutfen yardım edın :/
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar gerçekten inanırsanız hiçbir sıkıntı kalmaz... 1 Hafta kadar konuşmamayı deneyin... ilk hecedeki sesi harfleri hafifuzatarak söyleyin... sesli kitap okuyun... tek ilacı sizsiniz...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Şubat 2012       Mesaj #66
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkaşlar ben yaklaşık 1 yıldır kekemeyim konuşurken çok heyecanlanıyorum 12 yaşındayım Birde knouşurdan d - ç - r harflerini söyleyemiyorum Msn Sad
Bunun bir tedavisi yokmu yaada yapabileceğimiz birşeyler. artık hayattan soğumaya başladım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mart 2012       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hasta yakını adlı kullanıcıdan alıntı

kardeşim 18 yaşında ve 14 yıldır kekeme bunun için bir çözüm arıyorum

selamu aleykum arkadaşlar.yaşım 22 bende bu illetten çok çektim.ilk başlarda bu sorun okul olduğu zaman sınavlar olduğu zaman sık sık olurdu takılırdim ama yaz tatillerinde yüzde yüz düzelirdim sonra çok kötü oldum herzaman her türlü ortamda kekelemeye başladım.bunu düzeltmek için tedavi olmaya karar verdim gittiğim tedavi oldum bir süre sonra eskisinden daha kötü oldum.bende son 2 aydır sesli kitap okuyorum ve ayna karşısında toplum içindeymişim gibi konuşuyorum.kendimi ayna karşısında konuşurken çok çok sıkıyorum heyecanlanmaya korkmaya çalışarak konuşuyorum o ortamı yarattıktan sonra takılmaya kekelemeye başladım Msn Happy bunu hemen hemen hergün yapıyorum Msn Happy ama buda yetmiyor mümkün olduğunca çok konuşuyorum sosyalleşyorum sonuç=arkadaş ortamlarında tanıdığım kişilerle samimi olduğum insanlarla konuşurken yüzde yüz iyileşme oldu Msn Happy ama yeni girmiş olduğum ortamlarda en kötü ihtimal yüzde 85 bir düzelme oldu Msn Happy hala sesli sessiz kitap okuyorum. Ve bu sorunu tamamen kafamdan sildm silmeye çalışıyorum. evde bol bol kelime çalışmaları yapın örneğin a harfini 5 defa söyleyim a harfiyle başlayan kelimelerin hepsini soyleyin bunları hergün yapın nefes çalışmalarınıda yapın hergün bunları ne kadar çok yaparsanız geriye dönüşler o kadar azalacaktır.gerçeği şu ki şuan kendi kendime keşke tüm sorunlarım böyle basit olsaydı diyorum Msn Happy psikologa da gidin sorunlarınız varsa harfiyen anlatın onun da faydası olabilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2012       Mesaj #68
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benimde kekemeliğim 7 yaşındayken başladı şu an 13 yaşındayım ve kekemeliğim hala devam ediyor '' D,K,B ve G'' harflerini çıkartırken zorlanıyorum ne yapmalıyım? nolur yardım edin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2012       Mesaj #69
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

eger oglunu hala kekelıosa ben yardımcı olabılırım.bende kekelıyorum fakat bır prof. la tanıstım unıversıteden ayrılmıs sadece kekemelık ıcın yazıları kıtapları var ben faydasını gordum GOFFYmotorsports@hotmail.com adresınden benı eklersenız aracı olabılırım ben yuzde yuz etkılı oldugunu soleyebılırım.

acaba sen bu kitapları nerden aldın bende denemek istiyorum yazarmısın?
ONUR GÜNEŞ - avatarı
ONUR GÜNEŞ
Ziyaretçi
4 Mayıs 2012       Mesaj #70
ONUR GÜNEŞ - avatarı
Ziyaretçi
MERHABA ARKADAŞLAR. KİM KEKEMELİĞİN TEDAVİSİ YOK DİYORSA YALAN. İLAÇ SİZİN KENDİ İÇİNİZDE.. AYNI SORUN 16 YIL BOYUNCA BENDE DE VARDI. MEĞERSE KENDİME OLAN GÜVENSİZLİKTENMİŞ. SIK SIK KONUŞUN SOHBET EDİN. UZUN Bİ ARADAN SONRA. SOHBET ETTİKÇE KEKEMELİK AKLINIZDAN ÇIKACAK VE DÜZGÜN KONUŞACAKSINIZ. UNUTMAYIN SOSYALLEŞME KEKEMELİĞİ YOK EDER. HİÇ KEKEME DEĞİLMİŞSİNİZ GİBİ HAREKET EDİN. TELEFON KONUŞMALARI YAPIN VE SIK SIK SOHBET EDİN. DEĞİŞİK İNSANLARLA TANIŞIN KONUŞUN, BİR MÜDDET SONRA KAYBOLACAK..