Arama

Kekemeliğin tedavisi nedir? - Sayfa 6

En İyi Cevap Var Güncelleme: 3 Nisan 2015 Gösterim: 49.182 Cevap: 78
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Mart 2011       Mesaj #51
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
23 YAŞINDAYIM VE KENDİMİ BİLDİM BİLELİ KEKEMEYİM KİŞİLERİN PEK FARK EDEMEYECEĞİ KADAR DÜZELTTİM.AMA AYNI HECEYİ 2 KEZ KULLANINCA ANLAŞILIYOR BABA DEDE KEKEME GİBİ KELİMELERİ ŞUAN ÇOK RAHAT SÖYLERİM AMA ÖYLE ZAMAN OLUYOR Kİ TIKANIYORUM O KELİMEYİ SÖYLEMEK İÇİN TÜM NEFESİMİ HARCASAM DA ÇIKMIYOR VE ÇOK UTANIORUM AİLEDEMDE BİR BEN BÖYLEYİM YA YOLU NEYSE Bİ ÇÖZÜM YOK MU?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Eylül 2011       Mesaj #52
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kekemelik sanıldığı gibi ömür boyu geçmeyen bir hastalık değildir, Kalıtsal değildir. Kademesiz Sistemli Yapısal Konuşma Yöntemi ile her kekemelik türü iyleşebilmektedir. Dünya tarihinde kekemelik tedavi yöntemlerinin en önemli aktörleri olan, Van Riper ve Johnson tedavi edilemeyecek hiçbir kekeme olamayacağını söylemektedir. yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlarca hazırlanmış bu yöntemde Van Riper'ın dediği gibi tüm kekeme bireylerin sorununa çözüm getirmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Ali AKTEKİN
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2011       Mesaj #53
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lise 3. sınıfa gidiyorum. İlk okuldayken gayet rahat konusuyordum. Ama liseye gecınce kekemelık derecem arttı sureklı degıl ama ara sıra oluyor bazı harflerde bazı hecelerde adımı soylerken zorlanıyorum. dershanede daha az oluyor ama okulda cok kotu lutfen banada yardım edın Msn Sad
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
15 Eylül 2011       Mesaj #54
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

lise 3. sınıfa gidiyorum. İlk okuldayken gayet rahat konusuyordum. Ama liseye gecınce kekemelık derecem arttı sureklı degıl ama ara sıra oluyor bazı harflerde bazı hecelerde adımı soylerken zorlanıyorum. dershanede daha az oluyor ama okulda cok kotu lutfen banada yardım edın Msn Sad

Muhtemelen okulda heyecan yapıyorsunuz bu yüzden daha sık kekeliyorsunuz, boş vakitlerinizde bol bol kitap okuyabilirsiniz ayrıca bunun için doktora gidip ilaç tedavisi de alabilirsiniz geçmiş olsun.
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
15 Eylül 2011       Mesaj #55
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
çenelerde fiziksel bir sorun yoksa,
bitkisel melise veya kediotu içmekte bişe kaybetmezsiniz.

kekemelikten önce sinir sistemini mükemmele çekmekte de fayda vardır.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
KekeMer - avatarı
KekeMer
Ziyaretçi
20 Eylül 2011       Mesaj #56
KekeMer - avatarı
Ziyaretçi
Kekemelik halk arasında bilindiği gibi kalıtsal yada bir hastalık türü değildir. Kkekemlik yanlızca yanlış konuşma alışkanlığı olarak genelde küçük yaşlarda beliginleşen bir rahatsızlıktır ve iyileştirilen bir sorun olarak nitelendirilrbilinir.
Kademesiz Sistemli Yapısal Konuşma Yöntemi sayesinde 14 gün gibi kısa bir sürede hayatınız boyunca bu sıkıntıdan kurtulunabilmektedir dostlar.

Saygılarımla..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2011       Mesaj #57
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben lise3 öğrencisiyim ve kekeliyorum lisede kekemeliğin ne kadar zor olduğunu bilirim arkadaşlar arasında veya kız arkadaşınızın olmayışına canınız sıkılıyor kitap okuyamıyorve derse kalkamıyor olabilirsiniz bunu yani kekemeliği geçirmenin en büyük bir yolu var bu denenmiştir yüksek sesle kitap okumak uzaktaki bir kişiye seslenir gibi hızlı ve yüksek sesli okumaya çalışın yılmayın günde 1 2 saat yılmadan kitap okursanız bir ay ile üç ay arasında kekemeliğiniz tamamen geçecektir. unutmayın bir iki ay içinde hayatınız değişebilir hayal ettiğiniz günlere kavuşabilirsiniz bu yöntem den başka bir yöntem uygulamayın yani kursa filan gitmeyin onlar para tuzağı yardımcı olduysam sevinirim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #58
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben konuşur ken takiliyorun bunun sebebi kekemelikmi lütfen ögrenmek iştiyorn bununsebebi nelerdir ögrenmek istiyorn
Tunc39 - avatarı
Tunc39
Ziyaretçi
13 Ekim 2011       Mesaj #59
Tunc39 - avatarı
Ziyaretçi
Herkeze selam arkadaslar ben 17.5 yaşındayım ve siz güzel insanlar gibi kekemeyim.

Bu illet banada 6 yaşındayken kapıma geldi nasıl oldu bilmiyorum tabi çocuktum. 10 yasına geldim takmadım ama ilerki zamanlarda okadar korktumki 2 ay hergün hiç durmadan isyan edip ağlıyordum.Öyle böyle geçti ve 6.sınıda başladım sınıf öğretmenime açık açık konustum ve o beni çok iyi anladığını ve derste beni kaldırmayacağını söyledi ama sınavına +2 soru daha ekliceğini söyledi ve anlastık gerçekten çok mutlu olmustum.
Yıllar geçip gitti 6-7-8 derken bütün arkadaslarımın sevgilileri olmustu benimde olabilirdi beni isteyen çok kız vardı fakat ben ömür boyu 4 duvar arasında kalmış gibi düşünüyordum bütün gün düşünüyordum neden diye soruyordum kendime beni isteyen o kızların bile bakacak yüzüm olmuyordu.

Kekemelik benim hayatımı söndürdü 17 yasındayım ve lise 3e geçmem gerekirken ben 2 gün bile okula gitmedim çünkü herkezden utanıyordum mesela bi derdim oldumda kimseye anlatamıyordum.Gerçekten çok üzülüyorum suan hayattan küsmüş durumda 3 senedir 7/24 bilgisayar başında oturuyorum ANNEM diyor okumassan iş sahibi olup yuva kuramassın ben anneme sunu dedim anne ben evlenmiyecem ne bi kız sevecem nede evlenecem dedim.İlerki yaşlarda görürüz dedi başıma gelip karı istiyorum diye yalvarma dedi.Benim ne karı ne kız umrumda benim tek evlendiğim şey lissie dişi bir alman kurdu o bir melek onla kekelemeden konusuyorum keske herkezle böyle konussam diyorum neyse çokmu uzattım size iyi günler inşallah hepimizin derdi biter ve bu illetten kurtuluruz arkadaslar ALLAH yardımcınız olsun
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2011       Mesaj #60
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu çok kötü bir şey ya insanı gerçekten hayattan soğutuyor tam bir şeyi anlatmak istediğinizde anlatamıyorusnuz, hakkınız yenildiğinde savunamıyosunuz, gülüyorlar, insanın isyan edesi geliyo ama olmuyo işte, çok kötü birşey ya çook Msn Sad(((