Arama

Sanatın önemi nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 20 Şubat 2014 Gösterim: 41.866 Cevap: 21
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Haziran 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfan insanlık tarihinde bilim mi önemlidir sanatmı sorusu çerçevesinde sanatın önemini açıklar mısınız
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar kısa ve öz biçimde sanatın önemiyle ilgili yazı varmı ??
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
daha kısa yokmu
ylmz99 - avatarı
ylmz99
Ziyaretçi
30 Kasım 2011       Mesaj #14
ylmz99 - avatarı
Ziyaretçi
Sanat verimdir


'Tutku UMUT
Yüzyıllardan, hatta insanın ortaya çıkışı kadar eski zamanlardan beri insanoğlu duygularını dışa vurmak istemiştir.
İlkel insanın, bütün amacı karnını doyurabilmek, yaşamını sürdürebilmekti, dolayısı ile tüm yaşamını av hayvanları dolduruyordu. İlkel insan bir süre sonra bereketli avlar için mağara duvarlarına av hayvanlarını resimledi. Böylece ilk sanat eserleri ortaya çıktı.
Sanat, insanlığın ve uygarlığın gelişmesinde en büyük rolü oynadı. İnsanoğlunun vazgeçilmez bir ihtiyacı oldu; çünkü insan duygularını, düşüncelerini hatta hayallerini dışa vurmak istiyordu.
Bu dışavurum, insan doğasında her zaman bulunmuş olan bir öğedir. Günümüzde bile insanlar duvarlara yazılar yazıyor, başka insanlar bunları görsün istiyor, kendi düşünce kapılarını başkalarına açmak istiyor.
Sanat nedir? Sanatın belirleyici özelliğinin yaratıcılık olduğunu biliyoruz. Öyleyse yeniliğin olmadığı yerde sanat da olmaz. Bu nedenledir ki sanatın her dalı sürekli belirli akımlar aracılığı ile gelişmiştir.
Kısaca sanat; bilimle, teknoloji ile felsefeyle beraber gelişip, değişir. 18. yüzyılda sanat anlayışı günümüzden ne kadar farklı ise yaşam biçimi de farklıdır.
Günümüz sanatını geçmiş yüzyılların sanat anlayışları ile karşılaştırırsak, farklı özelliklere sahip olduğunu görürüz.
Her gün tepemizde bir yenisi yükselen gökdelenler, caddelerden gelen araba gürültüleri, nüfus çokluğu, çevre kirliliği gibi olumsuz etkiler günümüz insanını çıkmaza sokuyor.
Günümüzdeki sanat anlayışının geçmişe oranla farklı olduğundan söz etmiştik. Özellikle müzikte görülen bu farklılık üzüntü verici boyuttadır. Ondokuzuncu yüzyılın sonlarına kadar besteciler tonal müzikten şaşmadılar, fakat, yirminci yüzyılda ortaya çıkan belli belirsiz akımlar, gerek çalgısal gerekse senfonik müziği kolay anlaşılamayacak bir forma soktu.
İster resim sanatında, ister müzikte, ister edebiyatta olsun; bütün akımların kendine göre bir felsefesi vardır. Sanatta önemli olan verimdir; verimin altında yatan duygudur, düşüncedir. Sanatta güzel olan, tutarlı ve kararlı bir biçimdir. Estetikten yoksun bir verim sanat eseri olamaz.
Fakat, yine de önemli olan insanın kişisel zevkidir. Bu zevklerden en geçerlisi ise iyi bir sanat anlayışına dayananıdır. Sanat bir ihtiyaçtır, gösteriş değil. Sanatla uğraşmak, insanın ruhsal yönünü yüceltir. Kısacası sanat ve pozitif bilimler, verimli olmak isteyen insanın temel ilkeleri olmalıdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Aralık 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
fotoğrafın sanattaki önemi ? acil lazım pleas :/
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Mart 2012       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu kadar mı başka yok mu? Acil birkaçtane daha koyunMsn Happy
zeynop - avatarı
zeynop
Ziyaretçi
25 Eylül 2012       Mesaj #17
zeynop - avatarı
Ziyaretçi
sanat ne sence
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Eylül 2012       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen yardımcı olun Msn Happy
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Ekim 2012       Mesaj #19
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

lütfen yardımcı olun :)

Bir düğmeye basit bir dokunuşla, zaman ve mekânı birkaç yüzyıl kısaltabilecek güce erişen insan düşüncesi, yepyeni ve şiddetli korkuları da beraberinde getirdi. Bilim, endüstri, teknik ve politika alanında meydana gelen birbirine bağlı ve sürükleyici gelişmeler, toplumlara özgürlük getirdiği kadar, huzursuzlukları da arttırdı. Özellikle 1945 sonrası, insanların gökyüzüne tırmanışları, yeryüzündeki büyük sermaye hareketleri, insana yakışmayacak katliamlar, endüstriyel ve teknik gelişmeler, şiddetli ve yıpratıcı korkuları da beraberinde getirdi. Bütün bunlar, bugünkü insanın sanata bakış tarzını da biçimlendiren gelişmelerdir.
Günümüzde, insanların karşı karşıya kaldığı psiko-sosyal sorunlara çözüm olabilecek alanlardan biri de sanattır. İnsan duyarlığının karmaşık ürünleri olan ve daima insan özgürlüğünün hakkını arayan sanat eserleri, bazı kalıpları sürekli olarak zorlayıp aşar, onların nitelik olarak daha üstün ve yoğun yeni seviyelere ulaşmasını sağlar.
Tolstoy, "İnsanın bir zamanlar yaşamış olduğu duyguyu, kendinde canlandırdıktan sonra, aynı duyguyu başkalarının da hissedebilmesi için hareket, ses, çizgi, renk veya kelimelerle belirlenen biçimlerle ifade etme ihtiyacından sanat ortaya çıkmıştı" der. İnsan, nasıl duymaya, düşünmeye başladığı andan itibaren kelimenin gerçek anlamıyla hayata girmiş olursa, insanlık da duygularını ve düşüncelerini sesler, çizgiler ve renklerle canlı ve cansız simgeler halinde şekillendirmeye başladığı andan itibaren, gerçekten tarih sahnesine çıkmış olur.
Sanatta güzeli, bilimde doğruyu arayan insan ruhu ve zekâsı, aslında kendini aramaktadır. Din, felsefe, bilim, sanat ve hatta teknik gibi alanlar, birbirine sıkı sıkıya bağlıdırlar. Her sanat eseri, var olan bir şey ile, bir nesne ile ilgilidir; belli bir varlığı anlatır, ondan bir kesit ortaya koyar. Bir resim, belli bir tabiat parçasının resmidir veya bir insan görüntüsüdür. Bir tiyatro oyunu, belli olayların simgelenmesidir. Bir şiir ya da müzik parçası, ya tabiattan ya da insan ruhundan, insan duygularından bir anlatımdır. Sanatçının gördüğü, kavradığı ve gerçeklik olarak belirlediği varlığın bilgisi, sanatın öz konusunu oluşturur.

Kaynak
Sen sadece aynasin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2013       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BİZİM DE CUMA GÜNÜ VAR 15 ŞUBATTA MÜNAZARA OLARAK AMA BİZ BİLİMİ SEÇTİK YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

Benzer Konular

16 Nisan 2009 / Keten Prenses Sanat
31 Aralık 2017 / mğffdvgşm Cevaplanmış
14 Mayıs 2009 / Lazio mustafa Cevaplanmış
15 Kasım 2015 / Misafir Soru-Cevap