Arama

Gebeliğimin 32. haftasında yaşadığım ağrının sebebi ne olabilir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 22 Nisan 2009 Gösterim: 10.953 Cevap: 2
almanya22 - avatarı
almanya22
Ziyaretçi
22 Nisan 2009       Mesaj #1
almanya22 - avatarı
Ziyaretçi
merhaba suan 32 haftalik hamileyim son bir haftadir vajinamda agri hissediyorum. uzun süre oturursam veya yatarsam ayaga kalktigimda siddetli agri hissediyorum ilk bir kac adimda zorlaniyorum sonra rahatliyorum ama agrinin tamamiyle gectigini söyleyemem. geceleri yatagimda pozisyon degistirdigimde dahi hissediyorum. acabe bu cati kemik agrisimi yada vajinal bir agrimi? gecmesi icin bi öneriniz var mi?
yürüyüs iyi gelir mi? simdiden tesekkürler
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Vajinal ağrı diyebileceğimiz ağrılar aşağıdaki nedenlerden oluşur.

Sponsorlu Baglantilar
Vajinal Enfeksiyonlar; vajinal dokuya zarar vererek ağrıya neden olur.
Östrojen (kadınlık hormonu) eksikliği; vajinal dokuların sağlıklılığını devam ettirebilmesi için östrojen gereklidir. Östrojen azaldığında vajina duvarını kaplayan dokular incelir, hassaslaşır ve elastikiyetini kaybeder. Cinsel ilişki sırasında gerilemeyen vajina tahriş olur ve ağrı hissedilir.

Çatı kemiği ağrısı daha çok ayakta ve otururken artar ve batar tarzda bir ağrısı vardır çatı kemiği ağrısı olma ihtimali az ancak hamile olmanız sebebiyle hormonlarlada (östrojen)ilişkilendirmek yanlış olur kanaatindeyim.Spesifik bir ağrı çeşididir vajinal ağrı. Yani atlanılmaması gereken bir bulgu..Sebebini Arkadaşımında dediği gibi bir sağlık kuruluşuna başvurarak öğrenmelisiniz.
sağlıklı günler dilerim

SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
22 Nisan 2009       Mesaj #2
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Buradan alacağınız bilgiler genel çerçevede öneri niteliğinde olacaktır. Önerimiz öncelikle bir doktora görünmeniz olacaktır. Konu hakkında bilgili olan yetkili arkadaşımız (Keten Prenses) tavsiyeleriyle size yardımcı olacaktır.
İyi Günler..
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Vajinal ağrı diyebileceğimiz ağrılar aşağıdaki nedenlerden oluşur.

Vajinal Enfeksiyonlar; vajinal dokuya zarar vererek ağrıya neden olur.
Östrojen (kadınlık hormonu) eksikliği; vajinal dokuların sağlıklılığını devam ettirebilmesi için östrojen gereklidir. Östrojen azaldığında vajina duvarını kaplayan dokular incelir, hassaslaşır ve elastikiyetini kaybeder. Cinsel ilişki sırasında gerilemeyen vajina tahriş olur ve ağrı hissedilir.

Çatı kemiği ağrısı daha çok ayakta ve otururken artar ve batar tarzda bir ağrısı vardır çatı kemiği ağrısı olma ihtimali az ancak hamile olmanız sebebiyle hormonlarlada (östrojen)ilişkilendirmek yanlış olur kanaatindeyim.Spesifik bir ağrı çeşididir vajinal ağrı. Yani atlanılmaması gereken bir bulgu..Sebebini Arkadaşımında dediği gibi bir sağlık kuruluşuna başvurarak öğrenmelisiniz.
sağlıklı günler dilerim
Quo vadis?