Ziyaretçi
merhaba suan 32 haftalik hamileyim son bir haftadir vajinamda agri hissediyorum. uzun süre oturursam veya yatarsam ayaga kalktigimda siddetli agri hissediyorum ilk bir kac adimda zorlaniyorum sonra rahatliyorum ama agrinin tamamiyle gectigini söyleyemem. geceleri yatagimda pozisyon degistirdigimde dahi hissediyorum. acabe bu cati kemik agrisimi yada vajinal bir agrimi? gecmesi icin bi öneriniz var mi?
yürüyüs iyi gelir mi? simdiden tesekkürler
yürüyüs iyi gelir mi? simdiden tesekkürler
Vajinal ağrı diyebileceğimiz ağrılar aşağıdaki nedenlerden oluşur.
Vajinal Enfeksiyonlar; vajinal dokuya zarar vererek ağrıya neden olur.
Östrojen (kadınlık hormonu) eksikliği; vajinal dokuların sağlıklılığını devam ettirebilmesi için östrojen gereklidir. Östrojen azaldığında vajina duvarını kaplayan dokular incelir, hassaslaşır ve elastikiyetini kaybeder. Cinsel ilişki sırasında gerilemeyen vajina tahriş olur ve ağrı hissedilir.
Çatı kemiği ağrısı daha çok ayakta ve otururken artar ve batar tarzda bir ağrısı vardır çatı kemiği ağrısı olma ihtimali az ancak hamile olmanız sebebiyle hormonlarlada (östrojen)ilişkilendirmek yanlış olur kanaatindeyim.Spesifik bir ağrı çeşididir vajinal ağrı. Yani atlanılmaması gereken bir bulgu..Sebebini Arkadaşımında dediği gibi bir sağlık kuruluşuna başvurarak öğrenmelisiniz.
sağlıklı günler dilerim
Sponsorlu Baglantilar
Östrojen (kadınlık hormonu) eksikliği; vajinal dokuların sağlıklılığını devam ettirebilmesi için östrojen gereklidir. Östrojen azaldığında vajina duvarını kaplayan dokular incelir, hassaslaşır ve elastikiyetini kaybeder. Cinsel ilişki sırasında gerilemeyen vajina tahriş olur ve ağrı hissedilir.
Çatı kemiği ağrısı daha çok ayakta ve otururken artar ve batar tarzda bir ağrısı vardır çatı kemiği ağrısı olma ihtimali az ancak hamile olmanız sebebiyle hormonlarlada (östrojen)ilişkilendirmek yanlış olur kanaatindeyim.Spesifik bir ağrı çeşididir vajinal ağrı. Yani atlanılmaması gereken bir bulgu..Sebebini Arkadaşımında dediği gibi bir sağlık kuruluşuna başvurarak öğrenmelisiniz.
sağlıklı günler dilerim

Gebeliğimin 32. haftasında yaşadığım ağrının sebebi ne olabilir?