Arama

Derslerimde nasıl başarılı olabilirim? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Ocak 2015 Gösterim: 54.603 Cevap: 87
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ocak 2012       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar;
her zaaman bir planınız olsun.Plansız çalışmaya zaten çalışma denmez.sayısalınız(matematiğiniz) kötüyse sadece matematiğe bir gün ayırın. o gün sadece matematik olsun.ve matematik ile ilgili test çözün.matematiğe ders çalıştığınız günün yarınsı matematik dersinin olduğuna dikkat edin.öğrendiğiniz her konuyu o gün tekrar edin yoksa unutursunuz ve sınav zamanı gelince deftere kitaba ne kadar baksanızda anlamazsınız. çünkü matematik sayısaldır. sözelle anlatılamaz.eğer temelim kötü diyorsanız bu konuyu matematik hocanızla konuşun.matematiğe bu ne ya gözüyle değil anlamak amacıyla bakın. kendinizi psikolojik yönden hazırlayın.bunu okul rehber öğretmeninizlede konusarak çözün.SBS ya da baska herhangi bir sınavdan korkmayın. korkunuzu gidermek içinde şu yöntemi deneyin.:::: diyelimki büyük sınav cumartesi günü ve saat 10 da baslayacak. kendinize hazır deneme kitapçıkları alın ve her cumartesi saat 10 da çözün. bu yöntemle zaman kaygınızıda gidereceksinizdir.netlerinizi hesaplayın. iyi oldunuz diye bu yöntemleri terk etmeyin. sürekli çalışmaya devam edin. UNUTMAYIN!!!! EĞER ŞİMDİ İNEK OLMAZSANIZ İLERDE ÖMÜR BOYU İNEK OLURSUNUZ....
Sponsorlu Bağlantılar
oguz1886 - avatarı
oguz1886
Ziyaretçi
11 Ocak 2012       Mesaj #42
oguz1886 - avatarı
Ziyaretçi
ders programı yapın ona hergün uyun ve ders çalışırken odanızda çalışın dikkatinizini derse yoğunlaştırın ve radyadur tv dur müzik çalar telefon onları yanınızdan uzak tutun ders programına sakın ders çalışırım saatlerce yazmayın aralıklı 40dk. ders 10-15 dk. mola ve 2 saat de bilgisayardır oyundur onları da ekleyin!!!Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ocak 2012       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben bilgisayara oturdum mu geç kalkıyorum planlı çalıscam diorum ama hep demekde kalıyor notlarım 80 100 arası bazen 70 ile 90 arası olabiliyor nasıl bir çözüm önerirsiniz ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Şubat 2012       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ders çalışmaya kendinizi psikolojik yönden hazırlayamadıysanız sakın ders çalışmayın. Örneğin sevgilinizle kavga etmişseniz, ilk önce sevgilinizle olan probleminizi çözün. Eğer bu problemi çözmezseniz ders esnasında durmadan onu düşünürsünüz. Birde bakmışsınız ders sonrasında onun göz renginden başka hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
Çalışacağınız konu bitmeden hemen dersten kalkmayın. Kendinizi şöyle deyip kendinizi motive edin:” hadi 10 dk daha çalışmadan sakın kalkma sen bunu yaparsın.”
Ders çalışma sırasında kendinize sizi derse karşı motive edecek olan küçük ödüller koyun. Örneğin: “35 soru çözünce şu sulu portakalı alıp zevkle yiyeceğim v.b.”
Her şeyi hemen öğrenmeye çalışmayın. Öğrenmeyi aralıklarla yapmaya özen gösterin. Bu aralarda dinlenebilir, müzik dinleyebilir, gezinti yapabilirsiniz.
Sözel derslere çalışırken ana düşünceleri anlatan paragraflar, kelimeler tespit edilerek renkli kalemle çizilmelidir.
Derse girmeden önce mutlaka derse çalışarak hazırlıklı gidin. Anlayamadığınız yerleri öğretmene sormak için not alın. Ders sırasında öğretmene bu soruları sorun. Göreceksiniz dersi daha kolay anlayacak ve öğreneceksiniz.
Televizyon karşısında yatarak kesinlikle ders çalışmayın. Kendinizi uyumuş halde bulabilirsiniz.
Not tutma alışkanlığı edinmeye özen gösterin. Derslerde mutlaka düzenli not tutun. Ders çalışırken de bu özelliğinizden faydalanmayı unutmayın.
Ders çalışırken kesinlikle ezberlemeye çalışmayın. Konuyu anlamaya çalışın, problemin çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.
Okula giderken kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.
Sınıfta dersi iyi dinleyin. Etkin dinleme yollarını mutlaka öğrenin. Ders sırasında arkadaşınızla uğraşmayın, tüm dikkatinizi öğretmene ve anlattıklarına vermeye çalışın. Anlamadığınız yeri mutlaka sorun.
Öğretmen tahtaya bir şeyler yazmışsa, anlatırken bir konu üzerinde çok duruyorsa, ses tonu artıyorsa bunu banka yazılıda sorulacaktır.
Derse devamsızlık yapmamaya çalışın. Eğer devamsızlık yapmışsanız o eksik konunuzu arkadaşınızdan veya öğretmeninizden mutlaka öğrenin.
Derslerinize mutlaka günü gününe çalışın. Daha sonra çalışırım diye düşünürseniz konuların biriktiğini, kaygı ve korku yaşadığınızı görürsünüz.
Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mutlaka genel tekrarlar yapın. Unutmayın, unutmayı önlemenin en etkili yolu tekrar yapmaktır



Kaynak: Derslerimde nasıl başarılı olabilirim?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Şubat 2012       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ders konusunda basarılı olabılırmıyım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Şubat 2012       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
derste dıyelım ogretmen hıc gozunuzzun ıcıne bakmıyo ama sız bakıyorsunuz ve uzulup gozunu gerı cekıyorzsunuz ne yapmalıyım hoca sızı sevmıyo ne yapmalıyım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2012       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bana yardım edin nasıl okulda başarılı olabiirim,aslında çok tembel değilim bu sena 4.sınıfa gidiyorum taktir aldım annem haftasonu hep sen çok başarısızsın dio,büyüyünce sen bir şey olamazsın dio çok moralim bozuluyo ağlıyorum ama her gün aynı şey aynı şey artık bıktım ve sıkıldım nolur yalvarırım bana yardım edin yardım edemezsenin bile dua edinnn
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2012       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇALIŞMAK İÇİN HİÇBİR ŞEYİ BEKLEMEYİN ÖĞRENİM HAYATIM BOYUNCA İLK ÖNCE İLKOKULU OKUL BİRİNCİLİĞİ İLE BİTİRDİM. GALATASARAY LİSESİNE 2. OLARAK GİRDİM.EVETTTTTTT ŞİMDİ HACETTEPE TIP FAKÜLTESİNDE OKUYORUM ...................
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2012       Mesaj #49
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ilk puanım 134sonra189sonra265sonra375sonra397sonra415sonra445sonra458sonra468sonra485 sonra500 puan aldım
OnlinePowerTime - avatarı
OnlinePowerTime
Ziyaretçi
9 Mart 2012       Mesaj #50
OnlinePowerTime - avatarı
Ziyaretçi
Çok çalışıp, çabalayarak.Dersleri önemseyerek.Ve biraz da dikkat ederek başarılı olabilirsin.

Benzer Konular

12 Ekim 2015 / ZİYARETÇİ Soru-Cevap
25 Şubat 2014 / Misafir Cevaplanmış
8 Ekim 2012 / off Cevaplanmış
26 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap