Ziyaretçi
Sayın arkadaşlar ben tarih bölümü son sınıf öğrencisiyim şunu söylemek istiyorum dışardan göründüğü gibi kesinlikle kolay değil ben şanslıyım araştırmayı çok seviyorum ve dil kapasitem çok geniş 8 yıl ingiltere ve fıransada yaşadım daha sonra bu üniversiteye girdikten sonra osmanlıca arapça farsça inilizce fıransızca gibi diller öğrenmek zorundasın mütiş bir ezber zekan olmalı ve araştırmayı acayip derecede çok sevmen gerekir yani kısacası zor bir meslek ve ayrıca iş olanağı zor değil rahatlıkla iş bulunabiliyo yeterki saydığım özelliklere sahip olun.....
Sponsorlu Bağlantılar

Tarih bölümü mezunları için iş olanakları nasıldır?
Benim düşüncem yurtdışında bir üniversitede tarih okumak. Özellikle İskandinav ülkelerinde. Bu ülkelerdeki hükümetler araştırmalara gerçekten büyük miktarda para ayırıyorlar. İngilizceyi Türkçe'den daha iyi bilmek çok önemli. Sadece bununla kalmayıp Almanca hatta ve hatta Rusça, Çince gibi dilleri öğrenmek lazım. Hiç olmadı Dış işleri bakanlığından Rusça bilmeniz sayesinde Moskovaya elçi olarak atanabilirsiniz. Söyleyin bakalım, Rusça bilen kaç kişi var Türkiyede??? Benim bildiğim sadece İlber Ortaylı. Onun dışında hiç bir tarihçi, siyasetçi vs. Rusçayı anadili gibi bilmiyor.
yağız