Arama

Tuz tatlandırma haricinde başka nerelerde kullanılır? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Aralık 2011 Gösterim: 21.004 Cevap: 19
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
seker nerelerde kullanilir Msn Happy lütfen yardımcı olun
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
seker nerelerde kullanilir
Sponsorlu Bağlantılar
şahinsoy - avatarı
şahinsoy
Ziyaretçi
21 Eylül 2010       Mesaj #13
şahinsoy - avatarı
Ziyaretçi
acil cevapa ihtiyacım var tuz sadece tatlandırma içinmi kullanılır???
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Başka amaçlarda da kullanılır
TuZuN fAyDaLaRı

*Balığı temizleyip tuzlayın hava almayacak şekilde naylon torba veya alüminyum kağıda sarıp buzdolabında saklayın,böylece taze kalsın,
*Baklagillerin sertleşmemesi için ocaktan indirmenize yakın tuzunu atın,
*Soğan kavururken renginin canlı olması için tuz serpin,
*Tuz fazla kaçarsa,tencere birkaç çiğ patates atın,
*Tavuğun iyice kızarması için pişmeden kısa bir süre önce tuzlu su sürerek fırına verin,
*Unlu tatlılara az tuz konursa lezzetli olur,
*Kızartmalarda sıçramaması için yağına tuz veya bayat ekmek kabuğu koyun,

*Muhallebinizin lezzetli olması için pişmesine yakın bir tutam tuz atın daha lezzetli olacaktır,
*Patlıcan pişirmeden önce tuzlu suda bekletin sonra soğuk sütten geçirip kurulayın,daha lezzetli olacaktır,kızartırken bira sirke katarsan yağ çekmez,
*Sebzeleri tuzlu suda yıkayın daha etkili ve çabuk temizler,
*Sütlaca pirinç ve şeker biraz kaynadıktan sonra bir çimdik tuz atın tadı çok güzel olur,
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tuz sadece tatlandrmak içinmi kullanılır acil hemen ltfnn
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Mart 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
TUZ NERELERDE KULLANILIR???
1.YEMEKLERİ TATLANDIRMA
2.KARLI YOLLARIN KAYGANLAŞMASINI ÖNLEME
3. YEMEKLERİN BOZULMASINI ÖNLEME



ARKADAŞLAR DAHA BULAMADIN KUSURA BAKMAYIN..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mart 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mayıs 2011       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaa gardas kaya tuzu nerelerde kuullanılır yemek hariç cabuk oll
bilinsin - avatarı
bilinsin
Ziyaretçi
22 Mayıs 2011       Mesaj #19
bilinsin - avatarı
Ziyaretçi
tuz yemekte kullanılır asit icerir seker tatlılarda kullanılır bilgim bu kadar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2011       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Başka amaçlarda da kullanılır
TuZuN fAyDaLaRı

*Balığı temizleyip tuzlayın hava almayacak şekilde naylon torba veya alüminyum kağıda sarıp buzdolabında saklayın,böylece taze kalsın,
*Baklagillerin sertleşmemesi için ocaktan indirmenize yakın tuzunu atın,
*Soğan kavururken renginin canlı olması için tuz serpin,
*Tuz fazla kaçarsa,tencere birkaç çiğ patates atın,
*Tavuğun iyice kızarması için pişmeden kısa bir süre önce tuzlu su sürerek fırına verin,
*Unlu tatlılara az tuz konursa lezzetli olur,
*Kızartmalarda sıçramaması için yağına tuz veya bayat ekmek kabuğu koyun,

*Muhallebinizin lezzetli olması için pişmesine yakın bir tutam tuz atın daha lezzetli olacaktır,
*Patlıcan pişirmeden önce tuzlu suda bekletin sonra soğuk sütten geçirip kurulayın,daha lezzetli olacaktır,kızartırken bira sirke katarsan yağ çekmez,
*Sebzeleri tuzlu suda yıkayın daha etkili ve çabuk temizler,
*Sütlaca pirinç ve şeker biraz kaynadıktan sonra bir çimdik tuz atın tadı çok güzel olur..
ßelki bu ödevinize yardımcı olabilrr

Benzer Konular

3 Aralık 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
21 Mayıs 2014 / kaslı Cevaplanmış
17 Mart 2011 / Misafir Soru-Cevap
25 Ocak 2016 / Misafir(CEVAP) Cevaplanmış
2 Aralık 2015 / diana Soru-Cevap