Arama

Adrenalin patlaması nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 29 Ekim 2014 Gösterim: 67.484 Cevap: 42
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Adrinalin : Kendimce yorumum ... = İnsanın bir şeyi yapamadığında Sinirlenmesi ve Yapıcağına aşırı derecede inanması... Bence...
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Mart 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
adrenalin patlaması vücüdun çok fazla adrenalin salgıladığında olur buda her insanda yoktur
adrenalin patlaması sonucunda
Sponsorlu Bağlantılar
kalp hızlı atar
kan şekeri yükselir
göz bebekleri büyür
yani ayrı bi güç geliyor bu adrenalin patlaması bende var kavga öncesi kalbim çok hızlı atıyor ve sonra bi anda karşımdaki kilşiye ister istemez
yumruk atıyorum
adrenalin patlaması wanted adlı bi filmde
ele alınmıştır çok güzel bir film
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mart 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Adrenalin patlaması ölüm korkusu gibi tehlike durumlarında ortaya çıkar, herkeste olabilicek bir şey değildir. Çok nadir görülür.
Heyecan Dorukta - avatarı
Heyecan Dorukta
Ziyaretçi
14 Mayıs 2011       Mesaj #14
Heyecan Dorukta - avatarı
Ziyaretçi
Ben Biriyle Kavga Edeceğim ZAman Aşırı Heyecanlanıyorum Kalbim Aşırı Hızlanıyor Mesela Birisini Yanıma Çağırdğımda Birden Aşırı Heyecan Yapıyorum Adrenalinmi Salgılamış Oluyorum?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Mayıs 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
adrenalin bilinçli bi şekilde kontrol edilemez çünkü adrenalin böbrek üstü bezlerden salgılanır ve bu da bilinç dışı dediğimiz gibi korku,sevinç,çok fazla hırs, herhangi bi müsabakada yenilgi sırasında insanda oluşan bi çeviklik durumunda ortaya çıkar. heyecan dediğimiz olayın gerçekleş mesi bu böbrek üstünde ki bezlere bağlıdır. bilinçli bi şekilde kullanılması için ii bi araştırma sonucu o beslarin beyine sinir yoluyla bağalana bilirse eğer böylalikle o bezlari beyin istediği gibi yönetir, ama böle bi ameliyat için dediğim gb ii bi araştırma yapılmalı bence...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Haziran 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Aynı durum bende oluyor.Birden elin ayağın falan kontrolden çıkıyo rakı içince gırlaktan mideye inene kadar bi yanma hissi olur aynısı oluyo titriyosun kalp nabız deli gibi atıyo sanki bişeye vursan yıkılcak gibi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Haziran 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben adrenalin patlamasını kısa sürelide olsa kontrol edebiliyorum. Yani herşey normalken bir anda daha hızlı görüyorum (Film şeridi gibi)
nefes alış verişim hızlanıyor ve gözlerim sürekli bulanıklaşıp normale dönyor ...
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
8 Haziran 2011       Mesaj #18
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Adrenalin Patlaması Nedir ?
Adrenalin Patlaması nasıl olur ?, Adrenalin Patlamasının Nedenleri ?, Adrenalin Patlamasında kaynaklanan problemler ?,Adrenalin Patlaması sonuçları ?
Vücudun fazla heyecana bağlı olarak aşırı derecede adrenalin salgılamasından kaynaklanır.Salgılanan adrenalin kişiye farkında olmaksızın ekstra bir güç gelmiş gibi bir his verir.Reflekslerde hızlanmaya,aşırı cesaretlenmeye neden olur.Burada extra güçten kasıtta budur.Ekstra güç kelimesi nadirende olsa kas lifleri aşırı gelişmiş olan insanlarda görülebir.
Adrenalin patlamasında vücuttaki kol ve bacak gibi uzuvlarda hissizlik meydana gelir.Örneğin; Bir koşuda zorlanıp aşırı ısınan bacaklar yorulmaya bağlı olarak dururlar.Ancak yoğun derecede salınan Adrenalin buna izin vermez (bir süre daha).Adrenalinin etkisi geçtiğinde çok zorlanan bacaklarda vb. şiddetli ağrılar baş gösterir ki,bu ağrılar zorlamaya bağlı olarak 15 gün kadar sürebilir.
Adrenalin(Epinefrin), böbreküstü bezlerinin iç kısımları tarafından öz bölgede salgılanan bir hormondur.

Doğada bu hormonun görevi, organizmayı acil harekete hazırlamaktır. Etkisini, nabzın atışı, kanın iç organlar ve deriden kaslara sevk edilmesi, karaciğerdeki glikojenin glikoza değişmesi ve böylelikle, acil bir enerji kaynağı sağlanması şeklinde gösterir. Heyecan ve korku durumunda adrenalin salgılanması artar. Kan damarlarını genişletir. Acı hissini azaltır. Göz bebeklerinin büyümesiyle göze alınan ışık artar, daha net ve hızlı görüş sağlanır. Adrenalin hormonunun yarılanma ömrü 20-60 saniyedir.
Adrenalinin salgılanması sırasında:
1. İskelet kaslarına ait arteriollerde genişleme, düz kas ve sindirim sistemine ait arteriollerde daralma meydana getirir.
2. Coroner arterler genişler,
3. Kan basıncı yükselir,
4. Kalp atış hızı artar,
5. Göz bebekleri(pupilla) büyür,
6. Kan şekeri(glisemi) yükselir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Temmuz 2011       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
adrenalin patlaması şudur çok fazla heyecanlandığınızda veya korktuğunuzda vicudunuza güç gelmiş gibi olur aslında böyle bişey yoktur siz olan gücünüzün tamamını kullanmış olursunuz ve 150 metreyi araba bile 3 saniyede zor gidio sen nasıl gidion sana inanmadım açıkcası
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Temmuz 2011       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bırakın onu bunu da bana da oluyor yok ora genişler bura daralır fasa fiso bunlar acil durumlarda kavga ederken yada sevdiğin birine kötü birşey olcaksa o anlarda vücüt insan üstü bir güç aşırı abarmayalım ama 3 4 cm genişlikte bir tahtayı kırabilirsinz ama elinize birşey olabilir kısacası bu vücüdun maximum güce çıkarak sizi zor durumdan kurtarır fakat diyelimki o patlama anında vuruldunuz o an için hisleriniz azalır o 1 dakikalık sürede vücüdunuza nolursa olsun direk öldürecek yani baş veya kalpden hasar almassanız 1 dakika boyunca vurulsanız da hissetmessiniz 1 dakikalık süperman lik gibi birşey ama o kadar güçlü olmassın Msn Happy

Benzer Konular

18 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
8 Nisan 2011 / _Yağmur_ X-Sözlük
25 Kasım 2016 / nünü Uzay Bilimleri