Arama

Orta Asya'dan kimler göç etmiştir?

Güncelleme: 5 Ocak 2011 Gösterim: 3.543 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Kasım 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ort asyadan göç edenler kimler???????????
Sponsorlu Bağlantılar
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
24 Kasım 2009       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ort asyadan göç edenler kimler???????????

Türklerin Orta Asya’dan Göçü

Sponsorlu Bağlantılar
Orta Asya'dan göç edenler hun ve oğuz türkleri dir.Türklerin binlerce yıl boyunca hareket hâlinde bulunmaları, ana yurtlarından çıkarak Dünya’nın çeşitli bölgelerine yayılmaları büyük bir tarihî oluşumdur. Özellikle Hun ve Oğuz göçleri uzun mesafeler aşılarak yapılmıştır.Tarihî kayıtlara göre Türk göçlerinin en önemli sebebi,,ana yurt topraklarının verimsizleşmesidir. Büyük ölçüde kuraklık, nüfus yoğunluğu ve otlak darlığı, ekonomik sıkıntılara neden olmuştur. Hayvanların beslenmesi, çeşitli gıda maddeleri, giyim eşyası gibi ihtiyaçların karşılanması için iklimi elverişli zengin topraklar gerekiyordu. Bu nedenle önceleri verimli topraklara sahip ve nüfusu az olan komşu ülkelere göçler yapılmıştır. Zamanla buraların da yeterli olmadığı görüldü ve yeni yerler aranmaya başlandı. Böylece ekonomik ve ticari yönden daha iyi imkânlara sahip diğer topraklara göçler başlamıştır.

Kavimler Göçü
Kavimler Göçü, tarihteki en büyük kitlesel göç hareketlerinden biridir. Bu yüzyılın sonlarına doğru değişen dünya iklimi, birçok kavmin yaşam alanı olan Orta Asya iklimini olumsuz yönde etkilemiştir. Kuzeye doğru çekilen buzullar Orta Asya iklimini değiştirmiştir. Sıcaklığa bağlı olarak oluşan kurak iklim, bu alanda yaşayan toplulukları, daha uygun iklim koşullarının hüküm sürdüğü bölgelere göç etmeye zorlamıştır. Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu bu kavimler, çeşitli göç yolları izlemişlerdir.

Göç Yolları
Kuzeye gidenler Sibirya’ya,Doğuya gidenler Çin ve Uzak Doğu ülkelerine, Güneye gidenler Hindistan,Afganistan ve Çin’e, Batıya gidenlerin bir kısmı Hazar Denizi’nin kuzeyinden Karadeniz’in kuzeyine ve Avrupa’ya, bir kısmı da Hazar Denizi’nin güneyinden İran, Irak, Suriye,Mısır ve Anadolu’ya göç etmişlerdir.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ocak 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bilmion mu kardesim türkler dir tabi ki!..

Benzer Konular

23 Şubat 2015 / Misafir Cevaplanmış
25 Eylül 2010 / Misafir Soru-Cevap
2 Ocak 2015 / 3mRé Soru-Cevap
17 Eylül 2009 / ThinkerBeLL Coğrafya