Arama

Süt tozundan çökelek nasıl yapılır?

Güncelleme: 29 Kasım 2009 Gösterim: 4.563 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Kasım 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
süt tozundan çökelek peyniri nasıl yapılır
Sponsorlu Bağlantılar
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Kasım 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

süt tozundan çökelek peyniri nasıl yapılır

Çökelek, yağı alınmış ayranın ısıtılması sonucu ortaya çıkan yoğurt parçalarından veya yağı alınmış yoğurdun tuz koyularak kaynatılması ya da çökertilmesi ile elde edilir.
Süt tozundan elde edilen yoğurt da bu amaçla kullanılabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Evde mayaladığınız yoğurttan çökelek yapabilirsiniz. Yoğurt tutmadıysa en iyi değerlendirme yöntemidir. Yoğurt tencereye konulur, orta ateşte bir tahta kaşık ile karıştıra karıştıra kaynatılırsa kesildiği görülecektir. Bir müddet daha kaynatılır. Peynir altı suyu ortaya çıkıp peynirler yüzeyde fokurdamaya başlayınca olmuş demektir.
Bir kevgirin üzerine beyaz bir tülbent yayıp tencereyi kevgirin üzerine dökün. Kevgirin altına bir tencere koyarsanız peynir altı suyunu da sonra yemeklerde kullanabilirsiniz. Çok besleyicidir. Tülbendi kenarlarından toplayın. Bir torba gibi mutfakta suyunun süzüleceği bir yere asın. Tercihen lavabodaki musluğun üstüne asılabilir. Suyu lavaboya süzülür. Birkaç saat sonra çökelek hazırdır. Ancak çabuk bozulmaması için bir miktar damak tadınıza göre tuzlayın. İsteğe göre çok az sıvı yağ da koyup karıştırılabilirsiniz. Çökelek börekler ve peynirli yumurta için idealdir.




Benzer Konular

4 Eylül 2013 / Şeb-i Yelda Hz. Muhammed
31 Mart 2010 / Misafir Cevaplanmış
19 Şubat 2016 / The Unique X-Sözlük
26 Ocak 2010 / ThinkerBeLL Taslak Konular