Arama

Epilepsi neurofeedback adında bir programla tedavi edilebiliyor mu?

Güncelleme: 24 Haziran 2011 Gösterim: 3.642 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benim 16 yaşında bir kız kardeşim var.epilepsi hastası, uyku halindeyken krize giriyor.kriz 4-5dk sürüyor kendine uzun süre gelemiyor,ayrıca gündüz uyanıkken dalmaları oluyor yani bi noktaya dalıyove 2-3dk çevreyle ilişkisi kesiliyor. kendine geldiginde anda neler oldugunu hatırlamaıyor,birkaç haftadadır bu krizler ve dalmalar iyice arttı. ben televizyonda neurofeedback adında bi program duydum,epilepsi hastalıgını da tedavi ediyormuş. ama tükiyede pek bilinmiyormuş,epilepside ne kadar etkili ve kaç seans sürer,ve tabi ücreti nekadar? e-mail adresim eebbruu83@hotmail.com şimdiden teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Haziran 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

neurofeedback seans fiyatlari ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum

benim 15 yaşında bir kızım var küçüken menercik ve sarılık geçirdi şimdikonuşma bozukluğu yürüme bozukluğu var veokula gidmesine rağmen okuma bilmiyor ve çok üzülüyor acaba neurofeedback tedavisi kızımada yararlı olurmu ve tabi ücret ne kadar

Sponsorlu Bağlantılar
tuanna_esmer_@hotmail.com
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
24 Haziran 2011       Mesaj #3
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Beyin hücrelerimizin (nöronların) elektrik enerjisi ürettiğini, bu enerjinin de,EEG adı verilen bir tanı yöntemiyle,tespit edilebildiğini, hemen hepimiz biliriz.

Son zamanların en önemli buluşlarından birisi; herhangi bir nedenden ötürü bozulmuş olan,beyin dalgalarının “Neurofeedback (nörofidbek)” denilen bir yöntemle, ilaçsız olarak düzeltilebilmesi ve bu sayede beyin performansımızın artırılabilmesidir.

Yapılan çalışmalar, bir organımızın nasıl çalıştığını öğrendiğimiz zaman; bu organımızın fonksiyonlarını kontrol edilebildiğimizi, hatta değiştirebildiğimizi göstermiştir. Beyin dalgalarımızın, hangi tür dalgalardan oluştuğunu, bu dalgaların hangi durumlarda artıp, hangi durumlarda azaldığını öğrendiğimiz ve bu dalgaları bilgisayar ortamında gördüğümüz zaman; beynimizi rahatlıkla kontrol edebilir,arzu ettiğimiz dalgaları artırıp, istenmeyen dalgaları ise düşürebiliriz. İşte, beynimize yaptırdığımız bu egzersize, başka bir ifadeyle beynin kendi kendisini kontrol edebilmesine yönelik çalışmalara da, “Neurofeedback” deniyor.

Neurofeedback Nedir?
Neurofeedback yöntemi hakkında bilgi verir misiniz?

Benzer Konular

18 Mayıs 2011 / UKRAYNALIASLAN Soru-Cevap
20 Kasım 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
20 Nisan 2010 / Misafir Soru-Cevap
21 Kasım 2013 / Misafir Cevaplanmış