Arama

Çocuk eğitiminde çevrenin etkisi nedir, çocuğu nasıl etkiler? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Mayıs 2014 Gösterim: 66.212 Cevap: 58
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Aralık 2011       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çocuk gelişiminde ailemi çevremi etkilidir yardım edin lütfen
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2011       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çocuğun eğitimini ailedeki olumsuz olaylar nasıl etkiler???
Lütfen hemen cevap istiyorum Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2011       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bnce çevre çk önemli bi düşünün aile bir çocukla ilgilenmiyosa çocuk dışarı yani arkadaşlarına yönelir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2012       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ne bıcım bır yazıdır bu her sıtede aynıısı calıntı yazmayın kardesm
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Nisan 2012       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çevre öğrencinin çalışmasını nasıl etkiler yardım eder misiniz ? Yarın okulda münazara var.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Nisan 2012       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Aileyi de bir çevre olarak kabul etmemiz lazım. İnsanın dışında cereyan eden her şey onun için bir çevredir. Aile mi önemlidir çevre mi önemlidir sorusunda aileyi kalıtımı kastederek alıyorsanız o sorunun cevabı da şöyle olmalı. Kalıtım, öğrenme yani cevreden edinilecek bilgilerin performansa yansımasında bir çerçeve çizer. Yanı kalıtım olarak uygun olmayan kişiye isteğiniz kadar uğraşın bir şey öğretemezsiniz. Çevrenin etkisini üzüm üzüme baka baka kararır sözüyle açıklayacak olursak bu defa şöyle bir soru gelmeli aklımıza neden üzüm elmaya baka baka değil de üzüm üzüme baka baka demek ki aile dediğimiz şeyi kalıtımı da işe katıp bir canlılar familyasının alt grubu olarak alacak olsak yine aynı sonuca ulaşırız. Özetle aileden gelen özellikler çevrenin bireyi etkileyebileceği alt ve üst eşiği belirler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Eylül 2012       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eğitim ailede başlar çocuğun ana rahmine düştüğü ilk andan itibaren eğitime çocoğu annesi verir. Bu eğitim de tabi ki annenin bilgi ve eğitimine dayalıdır. Eğitim çocuğun kişisel ve ruhsal gelişiminin temel kaynaklarından biridir. Eğitimde ailenin payı elbette yok sayılamaz .Ama şunu da bilmek gerekir ki ; yaşam zorlu bir sınavdır aile eğitiminin tamamını veremez. Başlangıcını aile yapar ama sonunu çevre getirir.

Çevre bireyin gelişimininde en önemli unsurlardan biridir. Ailede başlayan eğitim , okul haytıyla birlikte çevreden alınan eğitime dönüşür İnsanlar . hayat şartları , yaşam mücadeleleri , hayarın zorlukları kısacası yaşam sınavını geçmek için gerekli olan jokerlerdir. Bu jokerleri birey ne aileden alır , nede okuldan . Bunları yaşayarak kendi öğrenir . Kendi yanlış ve doğrularını kendisi belirler. Bu onun için yaşam sınavında bit tür anahtardır .

Okul hayatının bitişi, iş hayatının başlamasıyla birey aileden tamamen kopar . Bu zamana kadar kazandığı jokerler ona iyi bir hayyat sağlayabilir. Ve unutmamak gerekir ki jokerler hiçbir zaman bitmez . Çevre her zaman yeni bir şeyler öğretir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ekim 2012       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yhaaaaaaaaaaaaa yardım kompozisyon örneği çocuklar donmamış beton gibidir üzerlerine ne düşerse izi kalır lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2012       Mesaj #49
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tabi ki çevre
KİŞİ - avatarı
KİŞİ
Ziyaretçi
13 Mart 2013       Mesaj #50
KİŞİ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yaaaaaaaaaaa münazara var lütfen kısaca yazar mısınız

meraba benimde bir minazaram var 2 gün sonra bn birazda olsa brşeyler budum bunları senle paylaşmak isterim birz az ama idare et
ÇOCUĞUN GELİŞİMİNDE TOPLUMUN ETKİLERİ:
Çocuğun gelişiminde yaşadığı çevre çok önemli bir role sahiptir.Çocuklar yaşadıkları çevrede ne kadar çok şey görür ve deneyimleyebilirse o kardar çok sey öğrenirler.Elbetteki çocuğunuza sunacağınız çevrenin mümkün olduğunca unsurlu olmasını ve bu unsurların çocuğunuzun olumlu yönde etkilemesi sizin elinizde.
Uzmanlar 0-6 yaş periyodundaki çocuklar için ''yaşadığı ortam onların okuludur'' tanımlamasını yapıyorlar.Çünkü bu yaşlardaki çocuklar okuyup yazmadıkları için sadece çevrelerinde olan şeyleri görüp uyguluyabilir.
TOPLUMUN ÇOCUĞUN DAVRANIŞLARINA ETKİSİ:
Çocuklar için çevre çok önemlidir.Çeşitli unsurlar bulunmayan bir çevrede çocuklar istediği gibi oynayamayacak ve gelişimlerini tamamlayamayacaklardır.Bumun onucunda farklı şeylere yöneleceklerdir, örneyin televizyon, bilgisayar vb... iyişallah yenersin İYİ ŞANSLAR