Arama

Eşimi aldatmayı nasıl önleyebilirim?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 19 Nisan 2010 Gösterim: 3.832 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben eşimi aldatmak üzereyken beni yakaladı şimdi çok pişmanlık duyuyorum bunu neden yaptım bilmiyorum tekrar denemek istemiyorum bana yardım edin
EN İYİ CEVABI LaDy verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben eşimi aldatmak üzereyken beni yakaladı şimdi çok pişmanlık duyuyorum bunu neden yaptım bilmiyorum tekrar denemek istemiyorum bana yardım edin

aldatmaknedir1

Sponsorlu Bağlantılar
İnsanlık tarihi kadar eski olan aldatma, son yıllarda artarak sosyal bir yara haline geldi.
Var olan ilişkiyi bitirip yeni bir ilişkiye başlamak varken neden bazıları aldatmayı tercih eder?

Dr. A. Cem KEÇE
Cinsel Tıp Enstitüsü Başkanı


1-Sizce duygusal aldatma ve cinsel aldatma arasında fark var mı?
a-Evet, var
b-Hayır, yok
2-Eşinizi veya partnerinizi duygusal mı, yoksa cinsel olarak mı aldatırsınız?
a-Duygusal
b-Cinsel
c-Her İkisi de
3-Eşinizi ya da partnerinizi aldatmanız için hangi sebep geçerlidir?
a-Cinsel tatminsizlik
b-Baştan çıkarmanın verdiği zevk
c-Daha fazla yakınlık ve şefkat özlemi çekmem
d-Arkadaşlarımı etkilemek amacı
e-Basit bir deneme yapma isteği
f-Aşık olduğum için
g-Eşim veya partnerimin beni aldatmış olması
4- Aldattığınız kişinin eşiniz ya da partnerinizden daha güzel veya yakışıklı olması sizin için önemli midir?
a-Önemlidir
b-Hayır, önemli değildir
5-Bütün aşklar evliliğin ilk 5 yılında biter mi?
a-Evet
b-Hayır
6-Sizce hangisi aldatmayı kolaylaştırır?
a-Aile baskısıyla ve gönülsüz kurulan evlilikler
b-Eş veya partner tarafından daha önce yapılan aldatma
c-Cinsellikte romantizm ve aşk oyunlarının olmayışı
d-Gençliğinde karşı cinsle hiç flört etmeme
e-Güç ve statü sahibi olma
f-Çapkın arkadaşların varlığı
g-Diğer sebepler

7-Sanal ortamda chat aşkları aldatma sayılır mı?
a-
Evet
b-Hayır
c-Fikrim yok
8-Eşiniz veya partnerinizi aldattığınızda suçluluk duyuyor musunuz?
a-Evet
b-Hayır
Anket sorularına verdiğiniz cevaplar çoğunlukla ‘b’ ise bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz.



ALDATIYORUZ, ALDATILIYORUZ...


Aldatma veya aldatılma daha çok duygusal boşluklar nedeniyle yaşanır.
Yalnız cinselliğe dayalı bir birliktelik değil cinsellik barındırmayan duygusal ilişki de aldatmadır. Aile, iş, arkadaşlık ortamı ve sosyal yaşamda aldatma veya aldatılma farklı biçimlerde karşımıza çıkar.
Kadın ve erkeğin aldatma nedenleri farklılıklar gösterir. “Erkek yatarak, kadın severek aldatır” diye eski bir deyiş vardır. Yasakaşklara özgü heyecanın tadının yanısıra erkeklerin fiziksel, yani cinsel açıdan değişik tecrübeler yaşama ihtiyacı, cinsel dürtülerini kontrol etmekte zorlanmaları, kadınların ise duygusal gerekçelerle, yani yaşadıkları umutsuzluk ve mutsuzluk nedeniyle aldatma yoluna gittikleri sıkça görülmektedir. Evliliklerde üç temel bağ vardır; sevgi, saygı ve güven. Bu bağlar zaman zaman fırtınalı dönemlerde zarar görebilir.



ERKEKLER POTANSİYEL SUÇLU
Konu aldatma olduğunda, erkekler potansiyel suçlu kabul edilir. Çünkü nikâh yüzüğünü takan erkeğin testosteronu düşer ve kendini ispatlamak zorunda olduğunu hisseder. Bu nedenle erkek daha çok aldatır. Aldatma duygusallığa dönüşmeden sadece cinselliğe dayalı yaşanırsa bu durum bazı erkekler için evliliklerini kurtarma şekli de olabilir. Erkek aldattığında dikkatsizdir; kendisine daha fazla bakmaya başlar, yeni elbiseler alır. Sık banyo yapar, yeni parfümler alır, rejim ya da egzersize başlar; akşam eve beklenmedik saatlerde gelip işte sürekli bir toplantı hali yaşadıklarını ifade ederek hemen kendisini ele verir. Onun için gizli buluşmalar ve gün ortasındaki hızlı seks kaçamağı heyecan vericidir. ‘Yaşandı ve bitti hesapsızca’ psikolojisi erkekler için çokyaygın ve doğaldır; zaten genellikle sarhoşturlar. Aldatan erkek suçlu çocuk gibi bakar; fakat bazen nedensiz yere eşinin bütün kusurlarını ortaya döküp kırıcı da olabilir. Aldatan erkeğin seks yapma stilinde bir değişiklik olur ya da hiç seks yapmak istemez ve çocuklarına daha az zaman harcar.


KADINLARIN ALDATMASI GERİLİMLİ BİR SÜREÇTİR
Kadın aldattığı zaman duygularıyla toplumun baskısı arasında bir çatışma yaşadığı için gergin olur. Bu nedenle kadının aldatması daha zor, daha derinlikli, heyecanlı, edebi ve daha zengin bir malzemedir. Kadın aldattığında çok daha dikkatli davranarak her ayrıntıyı düşünür. Çünkü kadınlar için günübirlik bir ilişki yerine, uzun süreli ve duygusal bağları güçlü bir ilişki; yani aşk yaşamak çok daha önemlidir. Ayrıca seks yoluyla bulaşan hastalıklar konusunda çok duyarlıdırlar. Kadın aldatmayla birlikte sevgi, aşk, romantizm, heyecan ve sürpriz arar. Yasak bir ilişki yaşadığında kadının yüzünde bir parıltı belirir ve her bakımdan çok çekici olur. Suçluluk duygusuyla eşine karşı daha sevecen davranır. Parfümünü değiştirir, saçıyla ve makyajıyla daha fazla ilgilenir; evde özensiz, dışarı çıkarken daha farklıdır.


ERKEKLER NEDEN ALDATIR?
Çocukluktan gelen iç çatışmaları olan erkeğin aldatma olasılığı çok yüksektir. Aslında aldatmak için çok önemli bir nedene de ihtiyacı yoktur. Erkekler açısından çok sayıda kadınla ilişkiye girmek arkadaş çevresinde bir takdir göstergesi olarak algılanır. Hatta artı puan toplamak uğruna bu konuda gerçek dışı hikayeler anlatan erkeklerin sayısı da az değildir. Ayrıca erkekler birlikte çalıştıkları güzel, anlayışlı, uyumlu ve başarılı kadınlara sıklıkla aşık olurlar. Ayrıca ezilen erkek, aldatarak hayattan intikam alıyor da olabilir. Her gün milletin ağız kokusunu çeken, çok yerde ezilen ve gururu incinen erkek, aldatma yoluyla hayattan ve kendi kaderinden intikam alarak var olmaya çalışabilir.Son olarak evli ve çocuk sahibi erkekler kendilerinden yaşça küçük genç kadınlarla birlikte olarak hala ‘güçlü erkek’ olduklarını kendilerine ve çevrelerine kanıtlamayaçalışabilirler. Bu durumdaki evli erkekler çoğunlukla aldatma olmasa karısını veya ailesini bırakma potansiyeline sahiptir.


KADINLAR NEDEN ALDATIR?
Mutsuz olan kadının aldatma olasılığı çok yüksektir. Kadının eğitiminin artarak iş yaşamında daha aktif rol alması, aldatma konusunda erkek egemenliğinin kırılmasına yol açmıştır. Kadınlar, kişilik yapısına göre aldatma konusunda farklı tutumlar göstermektedir. Bir grup kadın duracağı yeri bilirken, bir grup kadın ise belirli bir çizgide ilişkisini devam ettirebilir. Bu, tamamen ilişkinin gidişatı ve kadının ruh haliylebağlantılıdır.



DUYGUSAL ALDATMA DAHA TEHLİKELİ...
Var olan bir ilişki sözkonusuyken bir başka partnerle cinsel ilişkiye girmek cinsel aldatma, duygusal bir yakınlık yaşamak veya bir başkasına aşık olmak ise duygusal aldatma olarak değerlendirilir. Erkekler daha çok cinsel aldatmayı tercih ederken kadınlar genellikle duygusal aldatmadan yanadır. Ayrıca duygusal aldatma cinsel aldatmaya göre daha zor bir durumdur ve içinden çıkılmaz bir hale gelinmesine yol açabilir; asıl aldatma budur.


EN BİLDİK NEDEN; CİNSEL SORUNLAR
Bilimsel açıdan ortaya konan en sık rastlanan aldatma nedenleri:
-Duygusal anlamda yalnız bırakılma,
-Eşle iletişim kuramama,
-Cinsel sorunlar yaşama,
-Aşık olma,
-Yasak aşklara özgü heyecanın dayanılmaz tadı,
-Karşı cinsin cazibesine kapılma,
-Sürekli aldatma eğilimi,
-Bir ilişkinin içine istemeden çekilme,
-Aldatan arkadaşları taklit etme isteği ve egonun tatmin edilme hissi,
-Korunmaya muhtaç, tehlikede veya zor durumdaki karşı cinse karşı gelişen hamilik hissinin zamanla birlikte olma isteğine dönüşmesi,
-Yaşamın diğer alanlarında başarı gösteremeyip seksüel başarılarla avunma isteği,
-40 yaş bunalımı,
-Hiperseksüel bir gen taşıma, manik hasta olma durumu, çapkınlıkla sakinleşme isteği,
-Eşcinsel dürtüleri bastırma ve gizleme eğilimi,
-İş stresini yenme çabası.


ASLINDA KENDİMİZİ ALDATIYORUZ
İlişki içindeyken var olan sorunları aldatma yoluyla bastırmaya çalışarak çözümsüzlüğe bırakmak her iki tarafı da aldatılan haline getirir. Sonuçta bazen utanç, bazen öfke, bazen de intikam ve aşağılanma duygusuna kapılan aldatılan kişi, zamanla kimliğini kaybedebilir; özel bir insan olduğuna dair inancı azalabilir, en önemlisi de temel değerlerin kaybına bağlı olarak kendine olan saygısını yitirmesidir. Ayrıca dünyanın güvenilmez bir yer olduğunu düşünmeye başlayabilir. Tehlikeli olan da budur. Çünkü kendisini en çok seven insanlar bunu yaparsa, bu dünyada kime ve nasıl güvenebileceğini şaşırması da doğaldır.



ZİHİNSEL ALDATMA DAHA FAZLA
Zararsız gibi görünen fakat insanları ömür boyu takip eden bir durumdur. Şu veya bu sebeple ilişkisini yürütmek zorunda kalıp da aklında bir başkası olan çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sanal aldatma vakaları arttı.
Eğer partner başka birisi olduğunu itiraf ederse; aldatılandaöfke, yas, üzüntü, sıkıntı, uykusuzluk, onur ve gurur yaralanması, tedirginlik, özgüven sarsılması ve depresyon dönemibaşlar. Kişiden kişiye değişmekle birlikte birkaç ay sürebilir. Bu dönemde bir evlilik veya eş terapistine başvurulması gerekir. Çünkü kurulu bir düzeni yıkmak zordur ve aldatılan kişinin partneriyle biraraya gelerek sadece karşı taraftan değil kendisinden de kaynaklanabilen sorunları çözmek için adım atması uygun olacaktır. Unutulmaması gerekir ki aldatılma ve sonrasında yaşanan sorunlar çözülebilir.Ayrıca eşin sadakatsizliğinde evliliği hemen bitirmek, yapılan hatayı bir sopa olarak aldatan kişiye karşı kullanmak yerine; ‘eşim beni sevmediği için mi yoksa insani bir zaaftan dolayı mı aldattı?’ sorusunun cevabını bulmak gerekir. Bir çıkış yolu her zaman vardır. Sevgi, güven ve saygıyı artırıcı çözümler bulmak o kadar da zor değil. Her iki taraf da şu soruyu kendisine sormalı; ‘bu olay bize ne öğretti?’ Bu konuda samimi yanıtlar veren çiftler evliliklerini yeniden yapılandırarak mutlu olabilirler.

LaDy - avatarı
LaDy
Ziyaretçi
19 Nisan 2010       Mesaj #2
LaDy - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben eşimi aldatmak üzereyken beni yakaladı şimdi çok pişmanlık duyuyorum bunu neden yaptım bilmiyorum tekrar denemek istemiyorum bana yardım edin

aldatmaknedir1

Sponsorlu Bağlantılar
İnsanlık tarihi kadar eski olan aldatma, son yıllarda artarak sosyal bir yara haline geldi.
Var olan ilişkiyi bitirip yeni bir ilişkiye başlamak varken neden bazıları aldatmayı tercih eder?

Dr. A. Cem KEÇE
Cinsel Tıp Enstitüsü Başkanı


1-Sizce duygusal aldatma ve cinsel aldatma arasında fark var mı?
a-Evet, var
b-Hayır, yok
2-Eşinizi veya partnerinizi duygusal mı, yoksa cinsel olarak mı aldatırsınız?
a-Duygusal
b-Cinsel
c-Her İkisi de
3-Eşinizi ya da partnerinizi aldatmanız için hangi sebep geçerlidir?
a-Cinsel tatminsizlik
b-Baştan çıkarmanın verdiği zevk
c-Daha fazla yakınlık ve şefkat özlemi çekmem
d-Arkadaşlarımı etkilemek amacı
e-Basit bir deneme yapma isteği
f-Aşık olduğum için
g-Eşim veya partnerimin beni aldatmış olması
4- Aldattığınız kişinin eşiniz ya da partnerinizden daha güzel veya yakışıklı olması sizin için önemli midir?
a-Önemlidir
b-Hayır, önemli değildir
5-Bütün aşklar evliliğin ilk 5 yılında biter mi?
a-Evet
b-Hayır
6-Sizce hangisi aldatmayı kolaylaştırır?
a-Aile baskısıyla ve gönülsüz kurulan evlilikler
b-Eş veya partner tarafından daha önce yapılan aldatma
c-Cinsellikte romantizm ve aşk oyunlarının olmayışı
d-Gençliğinde karşı cinsle hiç flört etmeme
e-Güç ve statü sahibi olma
f-Çapkın arkadaşların varlığı
g-Diğer sebepler

7-Sanal ortamda chat aşkları aldatma sayılır mı?
a-
Evet
b-Hayır
c-Fikrim yok
8-Eşiniz veya partnerinizi aldattığınızda suçluluk duyuyor musunuz?
a-Evet
b-Hayır
Anket sorularına verdiğiniz cevaplar çoğunlukla ‘b’ ise bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz.



ALDATIYORUZ, ALDATILIYORUZ...


Aldatma veya aldatılma daha çok duygusal boşluklar nedeniyle yaşanır.
Yalnız cinselliğe dayalı bir birliktelik değil cinsellik barındırmayan duygusal ilişki de aldatmadır. Aile, iş, arkadaşlık ortamı ve sosyal yaşamda aldatma veya aldatılma farklı biçimlerde karşımıza çıkar.
Kadın ve erkeğin aldatma nedenleri farklılıklar gösterir. “Erkek yatarak, kadın severek aldatır” diye eski bir deyiş vardır. Yasakaşklara özgü heyecanın tadının yanısıra erkeklerin fiziksel, yani cinsel açıdan değişik tecrübeler yaşama ihtiyacı, cinsel dürtülerini kontrol etmekte zorlanmaları, kadınların ise duygusal gerekçelerle, yani yaşadıkları umutsuzluk ve mutsuzluk nedeniyle aldatma yoluna gittikleri sıkça görülmektedir. Evliliklerde üç temel bağ vardır; sevgi, saygı ve güven. Bu bağlar zaman zaman fırtınalı dönemlerde zarar görebilir.



ERKEKLER POTANSİYEL SUÇLU
Konu aldatma olduğunda, erkekler potansiyel suçlu kabul edilir. Çünkü nikâh yüzüğünü takan erkeğin testosteronu düşer ve kendini ispatlamak zorunda olduğunu hisseder. Bu nedenle erkek daha çok aldatır. Aldatma duygusallığa dönüşmeden sadece cinselliğe dayalı yaşanırsa bu durum bazı erkekler için evliliklerini kurtarma şekli de olabilir. Erkek aldattığında dikkatsizdir; kendisine daha fazla bakmaya başlar, yeni elbiseler alır. Sık banyo yapar, yeni parfümler alır, rejim ya da egzersize başlar; akşam eve beklenmedik saatlerde gelip işte sürekli bir toplantı hali yaşadıklarını ifade ederek hemen kendisini ele verir. Onun için gizli buluşmalar ve gün ortasındaki hızlı seks kaçamağı heyecan vericidir. ‘Yaşandı ve bitti hesapsızca’ psikolojisi erkekler için çokyaygın ve doğaldır; zaten genellikle sarhoşturlar. Aldatan erkek suçlu çocuk gibi bakar; fakat bazen nedensiz yere eşinin bütün kusurlarını ortaya döküp kırıcı da olabilir. Aldatan erkeğin seks yapma stilinde bir değişiklik olur ya da hiç seks yapmak istemez ve çocuklarına daha az zaman harcar.


KADINLARIN ALDATMASI GERİLİMLİ BİR SÜREÇTİR
Kadın aldattığı zaman duygularıyla toplumun baskısı arasında bir çatışma yaşadığı için gergin olur. Bu nedenle kadının aldatması daha zor, daha derinlikli, heyecanlı, edebi ve daha zengin bir malzemedir. Kadın aldattığında çok daha dikkatli davranarak her ayrıntıyı düşünür. Çünkü kadınlar için günübirlik bir ilişki yerine, uzun süreli ve duygusal bağları güçlü bir ilişki; yani aşk yaşamak çok daha önemlidir. Ayrıca seks yoluyla bulaşan hastalıklar konusunda çok duyarlıdırlar. Kadın aldatmayla birlikte sevgi, aşk, romantizm, heyecan ve sürpriz arar. Yasak bir ilişki yaşadığında kadının yüzünde bir parıltı belirir ve her bakımdan çok çekici olur. Suçluluk duygusuyla eşine karşı daha sevecen davranır. Parfümünü değiştirir, saçıyla ve makyajıyla daha fazla ilgilenir; evde özensiz, dışarı çıkarken daha farklıdır.


ERKEKLER NEDEN ALDATIR?
Çocukluktan gelen iç çatışmaları olan erkeğin aldatma olasılığı çok yüksektir. Aslında aldatmak için çok önemli bir nedene de ihtiyacı yoktur. Erkekler açısından çok sayıda kadınla ilişkiye girmek arkadaş çevresinde bir takdir göstergesi olarak algılanır. Hatta artı puan toplamak uğruna bu konuda gerçek dışı hikayeler anlatan erkeklerin sayısı da az değildir. Ayrıca erkekler birlikte çalıştıkları güzel, anlayışlı, uyumlu ve başarılı kadınlara sıklıkla aşık olurlar. Ayrıca ezilen erkek, aldatarak hayattan intikam alıyor da olabilir. Her gün milletin ağız kokusunu çeken, çok yerde ezilen ve gururu incinen erkek, aldatma yoluyla hayattan ve kendi kaderinden intikam alarak var olmaya çalışabilir.Son olarak evli ve çocuk sahibi erkekler kendilerinden yaşça küçük genç kadınlarla birlikte olarak hala ‘güçlü erkek’ olduklarını kendilerine ve çevrelerine kanıtlamayaçalışabilirler. Bu durumdaki evli erkekler çoğunlukla aldatma olmasa karısını veya ailesini bırakma potansiyeline sahiptir.


KADINLAR NEDEN ALDATIR?
Mutsuz olan kadının aldatma olasılığı çok yüksektir. Kadının eğitiminin artarak iş yaşamında daha aktif rol alması, aldatma konusunda erkek egemenliğinin kırılmasına yol açmıştır. Kadınlar, kişilik yapısına göre aldatma konusunda farklı tutumlar göstermektedir. Bir grup kadın duracağı yeri bilirken, bir grup kadın ise belirli bir çizgide ilişkisini devam ettirebilir. Bu, tamamen ilişkinin gidişatı ve kadının ruh haliylebağlantılıdır.



DUYGUSAL ALDATMA DAHA TEHLİKELİ...
Var olan bir ilişki sözkonusuyken bir başka partnerle cinsel ilişkiye girmek cinsel aldatma, duygusal bir yakınlık yaşamak veya bir başkasına aşık olmak ise duygusal aldatma olarak değerlendirilir. Erkekler daha çok cinsel aldatmayı tercih ederken kadınlar genellikle duygusal aldatmadan yanadır. Ayrıca duygusal aldatma cinsel aldatmaya göre daha zor bir durumdur ve içinden çıkılmaz bir hale gelinmesine yol açabilir; asıl aldatma budur.


EN BİLDİK NEDEN; CİNSEL SORUNLAR
Bilimsel açıdan ortaya konan en sık rastlanan aldatma nedenleri:
-Duygusal anlamda yalnız bırakılma,
-Eşle iletişim kuramama,
-Cinsel sorunlar yaşama,
-Aşık olma,
-Yasak aşklara özgü heyecanın dayanılmaz tadı,
-Karşı cinsin cazibesine kapılma,
-Sürekli aldatma eğilimi,
-Bir ilişkinin içine istemeden çekilme,
-Aldatan arkadaşları taklit etme isteği ve egonun tatmin edilme hissi,
-Korunmaya muhtaç, tehlikede veya zor durumdaki karşı cinse karşı gelişen hamilik hissinin zamanla birlikte olma isteğine dönüşmesi,
-Yaşamın diğer alanlarında başarı gösteremeyip seksüel başarılarla avunma isteği,
-40 yaş bunalımı,
-Hiperseksüel bir gen taşıma, manik hasta olma durumu, çapkınlıkla sakinleşme isteği,
-Eşcinsel dürtüleri bastırma ve gizleme eğilimi,
-İş stresini yenme çabası.


ASLINDA KENDİMİZİ ALDATIYORUZ
İlişki içindeyken var olan sorunları aldatma yoluyla bastırmaya çalışarak çözümsüzlüğe bırakmak her iki tarafı da aldatılan haline getirir. Sonuçta bazen utanç, bazen öfke, bazen de intikam ve aşağılanma duygusuna kapılan aldatılan kişi, zamanla kimliğini kaybedebilir; özel bir insan olduğuna dair inancı azalabilir, en önemlisi de temel değerlerin kaybına bağlı olarak kendine olan saygısını yitirmesidir. Ayrıca dünyanın güvenilmez bir yer olduğunu düşünmeye başlayabilir. Tehlikeli olan da budur. Çünkü kendisini en çok seven insanlar bunu yaparsa, bu dünyada kime ve nasıl güvenebileceğini şaşırması da doğaldır.



ZİHİNSEL ALDATMA DAHA FAZLA
Zararsız gibi görünen fakat insanları ömür boyu takip eden bir durumdur. Şu veya bu sebeple ilişkisini yürütmek zorunda kalıp da aklında bir başkası olan çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sanal aldatma vakaları arttı.
Eğer partner başka birisi olduğunu itiraf ederse; aldatılandaöfke, yas, üzüntü, sıkıntı, uykusuzluk, onur ve gurur yaralanması, tedirginlik, özgüven sarsılması ve depresyon dönemibaşlar. Kişiden kişiye değişmekle birlikte birkaç ay sürebilir. Bu dönemde bir evlilik veya eş terapistine başvurulması gerekir. Çünkü kurulu bir düzeni yıkmak zordur ve aldatılan kişinin partneriyle biraraya gelerek sadece karşı taraftan değil kendisinden de kaynaklanabilen sorunları çözmek için adım atması uygun olacaktır. Unutulmaması gerekir ki aldatılma ve sonrasında yaşanan sorunlar çözülebilir.Ayrıca eşin sadakatsizliğinde evliliği hemen bitirmek, yapılan hatayı bir sopa olarak aldatan kişiye karşı kullanmak yerine; ‘eşim beni sevmediği için mi yoksa insani bir zaaftan dolayı mı aldattı?’ sorusunun cevabını bulmak gerekir. Bir çıkış yolu her zaman vardır. Sevgi, güven ve saygıyı artırıcı çözümler bulmak o kadar da zor değil. Her iki taraf da şu soruyu kendisine sormalı; ‘bu olay bize ne öğretti?’ Bu konuda samimi yanıtlar veren çiftler evliliklerini yeniden yapılandırarak mutlu olabilirler.


Benzer Konular

12 Ekim 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
6 Şubat 2016 / sener Soru-Cevap
6 Şubat 2010 / Misafir Soru-Cevap
25 Şubat 2016 / zyrttç Taslak Konular