Arama

Bilgisayarın ekran görüntüsü yok, ne yapmalıyım?

Güncelleme: 5 Ağustos 2015 Gösterim: 3.681 Cevap: 5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Haziran 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle simdiden tesekkürlerimi arzederim benim sorunum leptopun ekrani tam anlamiyla karanlik gösteriyo asagidan yukari dogru baktigimda görüntüyü görebiliyorum fakat hic yazilar okunmiycak dercede karanlik ekrani sadece tv ekran kablosuna bagladigim da tam net görebiliyorum renklerini su an bile size böyle yazabildim evde tev acisinda sorun oluyor laptopu kullanmak istedigim de tv kullanmak zorunda kaliyorum lütfen acil yardim bekliyorum saygilar.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mart 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
FN Tuşuna Basarak Ekran Aydınlığını Arttırabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Oğuzhan - avatarı
Oğuzhan
Ziyaretçi
23 Temmuz 2015       Mesaj #3
Oğuzhan - avatarı
Ziyaretçi
Sizin sayfadaki bilgileri okudum ve yaptım bilgisayarı açsıgımda ise Bip bip bip ses geliyo tmm sonra geri tek bip sesi gelio acil cvp vere bilirmisiniz
Martinaa - avatarı
Martinaa
Ziyaretçi
26 Temmuz 2015       Mesaj #4
Martinaa - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarınızı açma tuşuna yani power tuşuna bastığınızda bilgisayarınızın kasasının ışıkları yandığı halde monitörde her hangi bir değişme olmayabilir. Yani monitöre görüntü gelmez ve hiç bir şekilde bir şey gözükmez. Bu durum gerçekten can sıkıcı bir durumdur. Hiçbir şey yapmadığınız halde monitöre görüntü gelmemesinin bir kaç belirgin sebebi vardır. Hadi şimdi görüntü olmamasının sebeplerine bakalım.

1. olarak bunun başlıca ve en yaygın sebebi RAM arızasıdır.

2. olarak ekran kartınızın arızalanması görüntünün gelmemesinin sebebi olabilir.
runeşya - avatarı
runeşya
Ziyaretçi
26 Temmuz 2015       Mesaj #5
runeşya - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarınızı açma tuşuna yani power tuşuna bastığınızda bilgisayarınızın kasasının ışıkları yandığı halde monitörde her hangi bir değişme olmayabilir. Yani monitöre görüntü gelmez ve hiç bir şekilde bir şey gözükmez. Bu durum gerçekten can sıkıcı bir durumdur. Hiçbir şey yapmadığınız halde monitöre görüntü gelmemesinin bir kaç belirgin sebebi vardır. Hadi şimdi görüntü olmamasının sebeplerine bakalım.

23  LED Monitor  4ce304ffdc47f


1. olarak bunun başlıca ve en yaygın sebebi RAM arızasıdır. Bilgisayar RAM’leri aşırı ısınma, elektrik akımındaki dengesizlik ve takıp çıkarırken yanlış kuvvet uygulanması sonucu kolayca bozulabilen bilgisayar donanımıdır. Ekrana görüntü gelmeme sorununun RAM arızasından dolayı olduğundan emin olmak için bilgisayarımıza takılı olan klavyenin çalıştığından ve bilgisayarı açtığımızdan emin olmalıyız. Eğer bunlarda eminsek bilgisayarı açtıktan sonra klavyede bulunan numlock ya da capslock tuşuna basıp çekmek suretiyle ışıkların yanıp yanmadığını kontrol etmeliyiz. Unutmamanız gereken bir şey vardır ki bilgisayar işletim sisteminiz tamamen açılmadan capslock tuşu büyük ihtimalle çalışmayacaktır o yüzden numlock tuşu ile denemek daha garanti bir çözümdür. Eğer ışıklar yanmıyorsa arıza ramden dolayı olması muhtemeldir. Eğer ışıklar yanıyorsa ikinici hata sebebine geçiniz, eğer ışıklar yanmıyorsa buradan devam ediniz. Öncelikle bilgisayar kasamızı düzgünce açıp eğer birden çok ram varsa önce birini çıkarıp bilgisayarı açmayı denedikten sonra sorun devam ederse onu çıkarıp diğerini takmalıyız. Eğer 2’den daha fazla ram varsa teker teker deneyip sorunun hangisinde olduğunu bulup onu sistem dışı etmeliyiz. Eğer tek ram varsa önce alttaki ikinci çözümü deneyip eğer bir sonuç vermezse başka bir ram ile denemelisiniz. RAM’lerin hassas olduğunu maddenin başında belirtmiştim buna dikkat ederek iki tarafındaki tırnaklardan hafifçe ayırarak çekiniz. Bu takıp çıkarma işlemlerini yaparken bilgisayarınızın elektrik bağlantısını kesmeniz can ve mal güvenliğiniz açısından önemlidir. Eğer maddenin başındaki belirtiler varsa sorunlu ram’i çıkarmak ya da yeni ram almak sorununuzu yüksek muhtemel çözecektir. Eğer tek RAM’iniz varsa yeni ram satın almadan önce sorunun RAM’den olduğunu kesinleştirmeniz açısından bir yakınınızdan denemek için RAM alıp denemeniz faydalı olabilir.


2. olarak ekran kartınızın arızalanması görüntünün gelmemesinin sebebi olabilir. Eğer üstteki çözüm işinize yaramadıysa ya da bilgisayarınızdan ses geliyorsa ya da klavyedeki ışıklar yanıyorsa probleminiz ekran kartınızdır. Öncelikle yapmanız gereken ekran kartınızı kontrol edip yerine oturmuş olduğundan ve eğer varsa power girişindeki kablonun doğru ve tam takıldığınızdan emin olmalısınız. Ekran kartınızda power swich olmayabilir her ekran kartında yoktur. Bunların doğruluğundan emin olduktan sonra ekran kartı varsa ekran kartını çıkartıp onboard yani anakartın üstüneki ekran kartını monitörünüze bağlayarak deneyiniz. Onboard ekran kartı harici ekran kartını çıkartmadan aktif konuma gelmez bu yüzden ekran kartınızı kesinlikle çıkarmalısınız. Ekran kartı büyük bir parça olduğu için çıkarırken hassas davranmanız çatlamaması ve zarar görmemesi açısından önemlidir. Ek olarak kasanın elektrik bağlantısını kopardığınızdan can ve mal güvenliğiniz için emin olmalısınız. Eğer görüntü gelirse sorun çıkardığımız ekran kartından kaynaklanmaktadır. Yeni bir ekran kartı edinene kadar onboard ekran kartı ile çok fazla oyun oynamayınız ve oyun gibi yüksek kaliteli videolar gibi ekran kartı gücü gerektiren uygulamalardan uzak durmalısınız. Çünkü onboard ekran kartı genellikle çok güçlü değildir ve özel bir soğutma sistemi yoktur. Bu yüzden anakartınız tamamen yanabilir ve bundan dolayı kasanızın işlevsiz bir metal yığınından farkı kalmaz. Eğer onboard ekran kartınız yoksa sorunun ekran kartından olduğundan emin olmak amacıyla bir yakınınızdan ekran kartı edinerek denemelisiniz. Unutmayın ekran kartları hassas parçalardan biridir. Takıp çıkarırken acele etmeden narin davranmalısınız.
Kaan254 - avatarı
Kaan254
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015       Mesaj #6
Kaan254 - avatarı
Kayıtlı Üye
1-Bios tan onboard VGA varsa disable olduguna emin ol
2-Anakarta Power supply bağlantının olduğu kabloları komple cıkar elektrık ve sase ıkısınıde bios pilinide çıkar 10 dk kadar bekle biriken elektriği boşaltıp dene
3-farklı ekran kartıyla deneyıp ekran kartının saglamlıgını kontrol et
4-farklı power supply ıle saglamlıgını test et
5-bunların tamamı denendıyse Bios update ın yanlıs yada eksık yapılmıstır bundan baska sebep varsa oda bios çiplerinden kuzey yada güney köprüsünün yanmasıdır
Özgürsem sürekli koştuğumdandır

Benzer Konular

14 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
24 Temmuz 2009 / qlper Soru-Cevap