Arama

Albino hastasıyım nasıl ve nerede tedavi olabilirim?

Güncelleme: 23 Kasım 2016 Gösterim: 2.821 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Kasım 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben bir albino hastasıyım türkiyede tedavi olamazmıyım ? illa yabancı ülkede mi tedavi olunuyor?
Sponsorlu Bağlantılar
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
7 Kasım 2010       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
melanin küpünü doldurman işe yarayacaksa; melanin konularını araştır. pigment değerlerin yükselebilir.
en azı saçlarına ve cildine pigment yüklenir.
Sponsorlu Bağlantılar
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
23 Kasım 2016       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı

Albinizm (Albino)


Albinizm tamamen anne babadan miras kalarak oluşan doğuştan gelen bir hastalıktır. Dış ve çevresel etmenlerin bir etkisi yoktur.

Tanım


Albinizm ciltte saçta veya gözde az veya hiç renk olmamasına yol açan az rastlanan genetik bir hastalıktır. Akşınlık ya da albinizm soydan geçen bir metabolizma hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyanlara akşın yada albino denir. Binlerce insanı ya da hayvanları etkileyen genetik bir bozukluk olan akşınlık renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır. Gözler, deri, saçlar ve bedenin öbür bölümlerini etkileyebilir. Akvaryum balıklarında da sık olarak görülmektedir. Akşınlarda (gerek insan, gerek hayvan) deri çok ince ve beyazımsı (ya da hafifçe pembe), kıllar (ya da tüyler) beyazdır. Gözlerin gözbebekleri pembe, ağ tabakadan yansıyan ışık kırmızıdır. Gözler ışığa duyarlıdır ve genellikle astigmattır. Akşınlık ender de olsa zeka geriliği ya da bedensel gerilikle birlikte olabilir. Derilerinde renk pigmentleri bulunmadığı ya da az bulunduğu için güneşten gelen zararlı ışınlar vücuda girer ve fazla güneş altında bulunmaları ölümlerine bile yol açabilir
Tam akşınlık; Yaban hayvanlarında çok ender görülür; çünkü üretken yaşa kadar bu hayvanların çok azı hayatta kalabilir.Bütünüyle akşın yaban hayvanları, yırtıcılara karşı koruyucu renklerinden yoksundurlar; bu yüzden uzaktan kolayca görünürler.
Kısmi akşınlık; Çok daha az zararlıdır ve deride beyaz noktalar ya da kollarda beyaz perçemler halinde görülür. Bedenin yalnızca bazı alanlarında melanin pigment bulunmaması “vitiligo” diye adlandırılır.


Tedavisi



Albinizm gittikçe kötüleşen bir durum değildir. Zayıf pigment üretimi ya da hiçbir şekilde pigment üretilememesi ve ya abnormal görüş bozukluklarının düzeltilememesine rağmen düzenli göz muayenesi ve değerlendirilmesi kullanışlıdır.
Albinizm bir tedavi şekli yoktur. Albinizm için tedavi semptomları hafifletmek veya güneş ışığının zarar vermesini engelleyerek olabilir.


Tedavi şunları içerebilir;
  • UV ışınlarından gözleri korumak için güneş gözlüğü,
  • UV ışınlarından korunmak için giysiler,
  • Görme problemlerini düzeltmek için gözlük,
  • Anormal kas hareketlerini düzeltmek için ameliyat

DEVAMI >>>>> Akşınlık (Albinizm)


Benzer Konular

7 Şubat 2010 / Misafir Soru-Cevap
28 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
18 Mart 2014 / yılmaz polat Soru-Cevap
21 Kasım 2013 / Misafir Cevaplanmış