Arama

Telefon hafıza kartını görmüyor, sebebi ve çözümü nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 7 Şubat 2016 Gösterim: 232.157 Cevap: 68
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben ne yaptımsa olmuyor bana bi akıl verin yavvvvv ben kartı takınca tara veya düzenle demiyor
Sponsorlu Bağlantılar
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #12
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
yafesta adlı kullanıcıdan alıntı

ya ben hafıza kartını telefonumdan biçimlendirdim sonra hafıza kartına girmek istediğimde (lütfen hafıza kartı takın)diyor lütfen bana bir yardım edebilirmisinizMsn Sad

Arkadaşlar hepimiz çeşitli zamanlarda çeşitli nedenlerle hafıza kartlarıyla ilgili problemler yaşamışızdır.(ben de dahil) sizlere bu başlıkta şu ana kadarki tecrübelerimi sunmak istiyorum.

Sponsorlu Bağlantılar
-Önce problemleri bi tanıyalım-


1.- hafıza kartımı tel görmüyor ama başka telefona takınca ve kart okuyucusunda görünüyor.

2.- hafıza kartımı hiç bir telefon görmüyor ama kart okuyucusu görüyor.

3.- hafıza kartımı hiçbir telefon ve kart okuyucusu görmüyor.

4.- hafıza kartımda telefonda herhangi bir dosyayı silemiyorum.

5.- hafıza kartımı telefonda kullanırken problem yok ama kart okuyucusuna takdığımda herhangi bi dosyayı silemiyorum veya bilgisayardan herhangi bi dosyayı karta atamıyorum, kart korumalı diyor.

6.- hafıza kartımı telefondan çıkardım bilgisayardan bi dosya attım geri telefona taktığımda çalışmadı.

7.- telefonda hafıza kartı bozuk diyor ama kart okuyucusu görüyor.

8.- telefonum hiçbir kartı görmüyor.



Bunlar benim aklıma gelen problemler.sizin başka problemleriniz olursa onları da ekleyeceğim.

-Şimdi Çözümlere Geçelim-


Çözümleri sorunlara göre sıralamadım ama bütün hepsini okumanız tecrübe kazanmanız açısından fayda sağlayacaktır.

Çözümler

1.- bazı dosyalarda yapılan değişiklikler nedeniyle telefon kartı görmeyebilir.telefonda en son uğraştığınız dosyanın(dosyaların) yedeğini bilgisayara alın kart okuyucusuyla bilgisayardan, veya başka bi telefondan son uğraşılan dosyayı(dosyaları) silin.tekrar telefona takın çalışmazsa 2. adıma geçin.

2.-bu adımda en iyi çözümlerden birini uygulayacağız. önce kart okuyucusu yardımıyla karttaki bütün dosyaların yedeğini bilgisayarda bi klasör içine alın ve ve karttaki tüm dosya ve klasörleri silin.sonra kartı telefona takın, çalışırsa 2.-1. adıma geçin çalışmazsa 2.2. adıma geçin

2.-1- yedeğini aldığımız dosyalarımız arasında thumbs.db veya outoexec vb gibi yabancı dosyalar var. yedeğini aldığımız klasör içinde bu dosyaları tek tek bulun ve silin(çoğu zaman gizli olarak ayarlanırlar. bu yüzden bu dosyaları aramadan önce penceredeki görünüm sekmesinden klasör seçeneklerini tıklayın.açılan küçük pencerede tekrar görünümü tıklayın biraz aşağıda gizli dosyaları göster yazan yerin yanındaki kutucuğa tıklayın ve yanında tik işaretinin olduğuna emin olun.)şimdi yedeğini aldığımız dosyaları tekrar telefona atabilirz(ama unutmayın kartı kart okuyucusuna taktığımızda içinde birkaç dosya oluşur bunları silin).

2.-2-bu adımda karta format atacağız. önce karttaki dosyaların yedeğini alın 2.-1. adımı uygulayın sonra bilgisayarım penceresini açın ve kart okuyucusunun sürücüsünü bulun(çoğu zaman adı "K:" diye geçer.) sürücüye sağ tıklayın ve biçimlendir deyin.burda dikkat edilmesi gereken husus biçimlendirme yapmadan önce açılan küçük pencerede dosya simgesi adı altında FAT32 yazar bunu değiştip FAT yapın ve hızlı biçimlendir ifadesinin yanındaki tik'i işaretlemeyin! ve biçimlendirmeye tıklayın. sonra da kartı telefonda tekrar biçimlendirin! ve yedeğini aldığınız dosyaları karta atın.

3.- bazen kart okuyucuları aşırı ısınma nedeniyle kartı da çook ısıtır. bu da karttaki kimi mikro bağlantıların iletkenliğini etkiler ve kart telefonda çalışmaz.bu durumda kartı derhal kart okuyucusundan çıkarın kuru bir yerde iyice soğumasını bekleyin ve telefona takın.çalıştığını göreceksiniz.

4.- eski tip kartlarda kartın arka tarafında bir tırnak bulunur. bu tırnak kartlarda yanlışlıkla dosya silinmesini engellemek amacıyla kapalı tutulur. ama siz bu tırnağı kapalı tutarsanız bilgisayarda karta bi dosya atmaya çalıştığınızda veya silmeye çalıştığınızda kart korumalı ifadesiyle karşılaşırsınız. kartın tırnağını açın ve öyle deneyin.bazen de kart, okuyucuya tam temas etmez yani yerine tam takılmamış olur bu durumda kartı okuyucuya tekrar takın.bazen de okuyucu içerisinde ısınmadan dolayı bi kısım genişleme yapar ve kartı okuyucuya ne kadar takıp çıkarsanızda kart korumalı der bu durumda eğer biraz bilginiz de varsa okuyucuyu açın ve temaz etmeyen çıkıntıyı biraz eğin ki kartı taktığınızda kart o çıkıntıyı ittirebilsin.ama bilginiz yoksa sakın denemeyin bile! en iyisi başka bi kart okuyucusu almak olur. KARTINIZI ASLA ÇOOK UZUN SÜRE KART OKUYUCUSUNDA TAKILI BIRAKMAYIN!

5.-bu çözüm ise benden başkası tarafından bilinmemekteydi.bazen karta bilgisayardan ve telefondan ne kadar format atsanız bile kendi telefonunuzda çalışmaz(bozuk der veya hiç görmez) ama başka bir telefona çalışır. bu durumda önce kart okuyucusundan karta format atın(FAT) sonra kartı, kartı okuyan bir tele takın ve en az 3 kere format atın ve kendi telefonunuza takın ve deneyin. çalışmazsa 5.deki işlemleri tekrar yapın ve en sonunda kendi telefonunuza takıp format atın çalıştığını göreceksiniz.

6.-bazen de hafıza kartına şifre koyarlar ve unuturlar ben bu duruma çözüm olarak hafıza kartına asla şifre koymamanızı öneririm.şifre koymak kart adını değiştirmek kartın daha çabuk bozulmasına yol açar. bu durumda

6630 veya 6680
baş - %100 Hafıza kartı kodu kırmak..
1.Kilitli Hafıza kartını 6630 tak
Ve kartı biçimlendir
Hepsi bu kadar şu anda
Küçük hafıza kartlarını
Çözebilirsiniz fakat bir
6630'un içini açık kapak sivicini
Kilitli tutarsanız büyük hafıza
Kartlarınıda çözebilirsiniz

2.Telefonu açıp pin kodunu giriyorsunuz
Telefon açıldıktan sonra şifreli kartı takıp kapagı kapatıyorsunuz
Kapağı kapatmadığınız taktirde kartı tanımaz zaten
Kapagı kapatır kapatmaz şifre isticek iptal dedikten
Sona hafıza kartı bölümüne girip hafıza kartını biçimlendir
Diyorsunuz ve biçimlendirme başlıyor işlem
Bittikten sonra karttaki şifre kalkıyor..



6600


İlk önce c:\system klasörünün içinde mmcstore diye bi dosya bulunuyo.bunu herhangi bi dosya yöneticisiyle pc ye yollayın ve pc de not defteri ile açın.oradaki bütün bilgileri silin ve sadece 0630785 1.1 yazın.eğer telefonunuzda bu dosya yoksa pc de bole bi dosya yaratıp dediğim şeyi oraya yazın ve kaydedin.daha sonra telefona gönderin.bu dosyayı telefonunuzdaki herhangi bi dosya yöneticisi programı ile yine c:\system klasörüne kopyalayın.
Daha sonra her yerde gezen MMCPWD programını telefonunuza kurun.orda restore diyin.daha sonra success dedikten sonra çıkın.Daha sonra extradan hafıza kartına girin ve şifre olarak nokta girin(yani 1 tuşuna 1 defa basın) ve tamam deyin.Böylece hafıza kartının kodu kırılmış olucak.

* C'ye ulaşmak için telefonunuzda dosya yöneticisi olması gerek
ÖNEMLİNOT: BUGÜN BAŞKA Bİ FORUM DA DLAŞIRKEN İLGİMİ ÇEKTİ VE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM benim mmc de bi sorun olmadığı için denemedim umarım işinize yarar.

7.-bazen telefonunuz hiçbir kartı okumayabilir telaş etmeyin.herhangi bi kartı başka bir telefonda formatlayın ve kendi telefonunuzda deneyin.o da olmazsa telefonu kapatın ve biraz kapalı olarak bekletin, şarj ettiyseniz soğuması için !kart içindeyken! kapatın ve bekleyin.bunun haricinde kart okuyabilen digital fotograf makinası falan varsa bunlarda da format atabilirsiniz.

alıntı
Son düzenleyen SaKLI; 19 Ocak 2012 09:50 Sebep: açık link
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım benim şu sorunum var telefondaki resimleri hafıza kartına atıyorum resimler klasörü boş diyor bilgisayara takınca özellikler diyincede 27 tane öge var diyor içinde ama boş gösteriyor telefona takınca resimleri görüyorum resimler jpg müzikleri sorunsuz görüyorum ne yapmalıyım kafayı yicem kaç flas degiştim hafıza kartı sonuc aynı lütfen yardımcı olun telefon modelim samsung sgh l760 hafıza kartı markası MEMORY CARD 2 GB TEŞEKKÜRLER
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yha benim ki daha kötü hem telefonda hem de bilgisayar da açıl mıyo yardım eder misiniz????? Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2012       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kartıma bi kaç resim ve şarkı atmıştım sonra kart okuyucudan çıkartıp telefona taktım ve kartımı okumadı sonra tekrar kart okuyucusuna taktım ve pc de okumadı lütfen yardım edin çok acil lütfen Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sa benim 4 gb kinhston hafıza kartım var. gecen gün müzik atarken yarım kaldı ve usp çektim sonra baktım telefonda hafıza kartını okumuyor hafıza kartınızı takınız diyor. belki bilgisayarda okur diye taktım okuyor ama F yi acmıyor yani hafıza kartımı bir disk yerleştirin diyor. yardımcı olursanız sevinirim..
Misafir HASAN_ - avatarı
Misafir HASAN_
Ziyaretçi
8 Mart 2012       Mesaj #17
Misafir HASAN_ - avatarı
Ziyaretçi
sonyericcson w20i kullanıyorum yeni 8 gb lık samsung micro cd hafıza kartı aldım, telefon ile fotoğraf çektiğimde otomatik olarak fotoları hafıza kartına kaydediyor fakat 1 veya 2 tane foto çektikten sonraki fotolar bozuk oluyo ayrıca bozuk çekilenlerden sonra çekilen fotolara bakmak için hafıza kartına geldiğimde “klasör boş” diye uyarı veriyor hafıza kartına girilemiyor haliyle fotolarda görünmüyor kart ve karttaki hiç bir şey kullanılamıyor. böyle olduktan sonra hafıza kartını çıkarıp takınca fotolarda görülüyor ve diğer işlemler yapılıyor. kartı çıkarıp taktıktan sonra yine bir kaç tane foto çekiliyor sonra fotoları bozuk çekiyor yukarıdaki olaylar tekrarlanıyor. yine kartı çıkarıp takınca foto çekilebiliyor ve karta girilebiliyor. “klasör boş” uyarısı verdikten sonra kartı çıkarmadan telefondan biçimlendirilince de foto çekilebiliyor ama yine aynı olaylar tekrarlanıyor. bu durum karttan 1 tane müzik dinleyincede oluyor. başka telefon kartı okuyor. telefona başka bi kart takınca olmuyor. bilgisayardan şu şekilde Format E: /FS:FAT biçimlendirdim FAT yaptım yine düzelmedi. başka telefonda biçimlendirdim yine düzelmedi. kart bilgisayarda çalışıyor. telefon 16 gb tı destekliyor. cevabınız için teşekkürler.
vutku - avatarı
vutku
Ziyaretçi
14 Mart 2012       Mesaj #18
vutku - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaşlar hafıza kartıma ulaşamıyorum Pc de ve telefonda her ikisinde de denedim ve hatta birkaç kart okuyucusunda da ama maalesef görünmüyor ! kart elimde ben görüyorum ama onlar görmüyor çok acı bir durum bu Msn Cry yardımlarınızı bekliyorum kartım Kingston micro sd şimdiden tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Nisan 2012       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hafıza kartımda bir sürü resim ve şarkı vardı. Dün birkaç bişey daha attım fakat telefonumda hafıza kartım gözükmedi. Dosyalara baktım virüs varmı diye yok. hafıza kartımında biçimlendirilip içindekilerin silinmesini istemiyorum. N'olur yardım edinnnnnn Msn Sad((((((
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mayıs 2012       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yha benim ki daha kötü hem telefonda hem de bilgisayar da açıl mıyo yardım eder misiniz?????

Kaynak: Telefon hafıza kartını görmüyor, sebebi ve çözümü nedir?

Benzer Konular

12 Nisan 2014 / daMLa- Soru-Cevap
25 Ekim 2016 / Misafir Soru-Cevap