Arama

Bademin özellikleri ve faydaları nedir?

Güncelleme: 31 Mart 2011 Gösterim: 3.225 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mart 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen bademin özeliklerini ve faydalarını istiyorum
Sponsorlu Bağlantılar
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
31 Mart 2011       Mesaj #2
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Bademin özellikleri ve faydaları nedir?
Sponsorlu Bağlantılar

Tatlı badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur.
Acı badem ağız yoluyla alındığında göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici etkisi olmakla birlikte yüksek dozda alındığında zehirlenme etkisi yaratır.
Türkiye'de kabukları soyulup taze olarak ya da kavrularak yenilmesinin yanı sıra, pasta, şekerleme ve tatlılarda yaygın olarak kullanılır. Türkiye'de içi bademli nikâh şekerleri yaptırmak ve şık ambalajlar içerisinde davetlilere dağıtmak da, özellikle büyük kentlerde yaygın bir gelenektir.

* Sinirleri güçlendirir.
* Göğüs hastalıklarını,
* Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
* Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
* Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
* Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir.
* Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem de ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir
* Burun Kuruluğunun Tedavisinde Badem Yağı Çocuklarınız veya siz bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki /üç kere bir/iki damla badem yağını burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulabilirsiniz.
* Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
* Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar.
* %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur. (Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar(Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar- Prof. Dr.M.Dokuzoğuz, Tübitak Yayınları)
* Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.(Kaynak:The Almond Board of California Araştırma kuruluşu çalışmaları.)
* Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır."(Başbakan R.Tayyip Erdoğan 'ın Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi Kongresi'nde yaptığı konuşmadan alınmıştır.)
* Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.(Kaynak:Nejat Ebcioğlu'nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)
* Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. .(Kaynak:Nejat Ebcioğlu'nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)
* Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. (Kaynak: ABD Gıda ve İlaç Dairesi.)

biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
31 Mart 2011       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
100 gramında 600 calori bulunan besin maddesi.

100 gram badem içi 1 porsiyon pirzoladan da fazla protein içerir.

ayrıca, badem şekeri dengelemeye faydalıdır. acı badem daha şeker için daha faydalıdır.
ithal üründür. yerli badem dediklerinde bu özellikler olmaz. en iyi badem abd teksas da olur.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

25 Mayıs 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
25 Nisan 2016 / Misafir Soru-Cevap
20 Nisan 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
30 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
22 Şubat 2010 / Misafir Soru-Cevap